2022. december 11. 19:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Release 'N Rampage Pack

release.jpg

Legutóbb az itthon is kapható két Atrociraptor, Red és Panthera figuráit mutattam be egy közös bejegyzésben, ma pedig a ragadozók alfáját is tartalmazó szett kerül terítékre, egy fontos szereplővel és egy egy remek kiegészítővel együtt.

Minthogy az a Jurassic World-ből és a Bukott birodalomból is kiderült, Blue lett az utolsó ismert példánya a Velociraptor fajnak - míg a Világuralomban nem mutatkozott be Beta, a szűznemzéssel fogant kölyke. Colin Trevorrow-ék viszont mindenképp szerettek volna még egyszer pár, komolyabb fenyegetést jelentő, fürge dinoszauruszt rászabadítani az emberekre, és a gyanútlan járókelőkre. Így jött el az Atrociraptor csapat ideje: Ghost, Tiger, Panthera és Red. Az előző bejegyzésemben utóbbi két Atroci nem tökéletes, de elég jó figuráját mutattam be, ez elérhető a képre kattintva:

atrociraptorok.jpg

Az idei Mattel játékvonal értelemszerűen főképp a nyáron bemutatott, és több mint 1 milliárd dolláros bevételre szert tevő Világuralom dinoszauruszaira helyezte a hangsúlyt, és persze az ember szereplőkre. Írtam már termékbemutatót Owen és Beta, Claire és a Dilophosaurus, Maisie és Beta (valamint Leonard) szettjeiről is, de az új T. rex figura, a bámulatos Therizinosaurus és a Quetzalcoatlus pazar figuráját is volt szerencsém bemutatni, és végül nem maradhatott el a Giganotosaurus sem, így épp itt volt az ideje, hogy az Atrociraptorok kerüljenek sorra, akik csak pár hete kaphatóak idehaza. 

Ghost, akit tekinthetünk a csapat vezérének, kapta a legnehezebben hozzáférhető, de vitán felül, a legizgalmasabb megjelenést, amely sajnos hazánkban nem volt kapható, és Európába is több hónapos késéssel jutott el az első szállítmány, így most következzék a Release 'N Rampage Pack bemutatója.

A szett teljesen zárt dobozban, ablakos csomagolásban jelent meg, és elsőre is szembeötlő, hogy nem az egész idei játékvonalat jellemző grafikai elemek kerültek a dobozra, sokkal inkább, stílszerűen, a máltai helyszínt és utcát idézi a téglafal, de ez a tartalmat eltekintve nem is meglepő.

seta.jpg

Ahogy azt a filmben is láthattuk, Soyona Santos és csapata egy teherautó platójára, saját szállító konténerekben helyezte el a négy fenevadat, amelyek aztán egy balesetnek köszönhetően potyognak le, hogy utána a szállítmányt ráeresszék az ellenre. A Mattel pedig, nagyon helyesen, meg is próbálkozott azok játékba való átültetésével, ami remekül is sikerült, nagyon filmhű lett az egység, a szerencsésebbek bizonyára négyszer is meg tudták vásárolni a szettet...

Nagyon festeni nem is kellett az egységet, persze egy-két matricát a színes kijelzőkkel elbírt volna, de például a leborulástól szerzett sérüléseket is jól visszaadták, és persze az ajtó is a filmben látott módon nyitható. 

A konténer maga, nyilván nem véletlenül, erősen hajaz a Jurassic Park nyitányában látható, Velociraptort tartalmazó egységre.

conta2.jpg

És habár idén Ghost csak ehhez a szetthez járt, azért bízok abban, hogy jövőre már önálló változatban is elérhető lesz ez a gyönyörű Atrociraptor, amely nevéhez hűen elég sápatag, bár természetesen nem ennyire fehér, de nehéz az ő színezetét is visszaadni a filmeshez képest.

A korábban bemutatott figurák közül Red kapta meg majdnem ugyanazt az alapot, mint most Ghost, persze a rá jellemző színekkel, textúrákkal, és odafigyeltek arra is, hogy a filmbéli állat szemei vörösek voltak, csak úgy mint a figurának! Azért van különbség is természetesen, a mellső végtagok állásán változtattak - ezt a Raptor Squad-nél is előszeretettel variálta a Mattel

Azért az is észrevehető, a beállása miatt, hogy picivel nagyobbnak tűnik, mint Red, ezzel is hangsúlyozva, hogy ő a falkavezér. A mintázata a filmbéli példánynak is elég egyszerű volt, így a legpontosabban is ez volt visszaadható, az viszont felfedezhető a képeken is, hogy a figura bal bokája mintha kissé deformált lenne - valószínűleg a csomagolásban állt túl sokáig a figura, de szerencsére attól stabilan megáll a lábán. 

Fontos részlet, ahogy az előző két figuránál is, hogy a Velociraptortól eltérően robosztusabb fejen elég sok ostroderma található, ugyanakkor, a méretek miatt, azt már nem sikerült visszaadni, hogy ahogy a többieknek, úgy Ghost-nak is az állán is található kitüremkedő pikkelyek. Amit viszont remekül visszaad ez a figura is, az a Velociktól eltérő bőrtextúra, sokkal apróbb, pikkelyszerűbb bőre van a filmbéli állatnak is, így a figurának is:

skin.jpgA zöld Velociraptor Charlie figurája

A filmben a legtöbb játékidőt talán Ghost kapta, és a végén szó szerint elég nagy pofára esés is érte, bár vélhetően túlélte azt, ha tudott úszni...

setunbox.jpg

A Világuralomban számos új szereplő is bemutatkozott, de közülük csak hárman, Kayla WattsRainn Delacourt és Soyona Santos az, akiket műanyagba öntött a Mattel, igaz mindkettő figura egy-egy szett része. A Delacourt-öt is tartalmazó szett Owen-nel és Blue-val már elérhető itthon is, de Soyona-t egyelőre csak ebben az aktuális szettben lehet egyelőre megvásárolni. Kayla két szettben kapott helyet, de sajnos egyik sem jelent meg még itthon: egy alkalommal a Pyroraptor-ral egy másik szettben pedig a kopterhez járt a figurája.

Amennyire megismertük a karaktert (az ausztrál-nepáli Dichen Lachman nagyszerű alakításában), egy hűvös, számító alak, aki nem fél bemocskolni a kezét, ha nem is mindig a szó legszorosabb értelmében, hanem az általa (?) kiképzett Atrociraptorokon keresztül. Az, hogy a ruházatot a Mattel elég jól vissza tudja adni, már alapnak számít, de teljesen felismerhető a színésznő egzotikus arcvonásai is.

soyface.jpg

Az olyan apró részlet is, mint a bal kezén látható karkötő (ami mint tudjuk, nem csak az, aminek látszik), is szépen megmunkálásra került, fémes festést kapott.

devices.jpg

A figurához két kiegészítő is jár (ha a konténer és Ghost nem lenne elég):

devices2.jpg

A hosszabb darab egy elektromos ösztöke, amellyel alap esetben a dinoszauruszok fegyelmezhetők, a filmben is az egyik konténerről emeli le Claire, de azzal végül csak Soyona lett fegyelmezve. Egy barna festést is kapott a markolat, amellyel annak bőr bevonata lett utánozva, ez is egy szép részlet.

Egy távirányító is helyet kapott a szettben, habár ezt végülis nem Soyona-nál, hanem a teherautót vezető rosszfiónál láthattuk, amellyel szabadjára engedte az Atrociraptorokat (de az áldozatok megjelölésére szolgáló lézer már Soyona-nál volt, a karkötőbe rejtve).

trio2_1.jpg

Egy-egy szereplő, az emberek és dinoszauruszok oldaláról egyaránt, egy szép nagy tároló egység és kiegészítők, igazán remekül sikerült ez a szett, nagy kár sajnos, hogy az Egyesült Államokon kívül csak korlátozott volt a terjesztés, hozzánk már el sem ért, az én példányom is Németországból érkezett, de a rajongóknak érdemes lehet befektetni rá. Annál sajnálatosabb a szett hazai hiánya - habár ez sem szokatlan - mert magyar nyelvű feliratokat is elcsíphetők a csomagolásról.

trio_4.jpg

Valószínű, hogy Ghost később kap új megjelenést, akár mind a négy Atroci még pontosabb festéssel, de Soyona, és legfőképp a konténer nem biztos, hogy még egyszer megjelenik külön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7717995448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása