2022. május 30. 21:36 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Claire & Dilophosaurus

news_22.jpg

Nyakunkon a Jurassic World: Világuralom premierje, és májusra végre a hazai játékboltokat is elérték a Mattel filmhez kapcsolódó figuráinak legtöbbje, Számos ember és dinoszaurusz figura nem először jelenik meg a kínálatban, de a jelen bejegyzésben tárgyalt figurák egyértelműen a legjobbak az adott karakterről.

Ahogy a LEGO-nál, úgy a Mattel-nél is jelentősnek mondható az Owen Grady (Chris Pratt) hype, a színésznek nagyon kedvező szerződései is lehetnek, mert gyakran öntik műanyagfigurába - nem csak a Jurassic-filmek kapcsán persze. A Bryce Dallas Howard által alakított Claire Dearing mostohábban kezelt karakter e tekintetben, 2018 óta csupán kétféle figura készült róla: a pörgőgömbös változatot én is bemutattam négy éve, míg a sárga kabátot viselő figurát már nem szereztem be. Persze, ezeken túl Barbie-ként is jelent meg Claire baba, de például Amber figura már nem (és a jelek szerint már soha nem is fog), ahogyan Hammond Collection figuráról sincs még szó.

A Világuralomban természetesen viszontláthatjuk Claire-t, hiszen fontos szereplő, és a Mattel új, filmes kiadása a már az előzetesekben is mutatott jelenetet vette alapul a figurához:

A gyártó a Bukott birodalom kapcsán megjelenő figurák után úgy döntöttek, közepes méretű dinoszauruszokkal közösen adnak csak ki többnyire emberfigurákat, és e felfogásban került össze Claire a Dilophosaurus-szal, de amint azt fentebb is említettem, ez a párosítás a filmen alapul.

Claire figuráját pedig, ha már eddig csak ugyanazon modellt használták, teljesen megújították a korábbi változathoz képest: új, élethűbb arcot formáztak neki, de még a frizurája is természetesen az új filmhez igazodik, de a vállaknál is kicsit újítottak a négy évvel ezelőtti változathoz képest.

claires.jpg

Nemcsak Claire-n, a ruházatán is szembetűnő változás: szebben, jobban kidolgozott részletekkel rendelkezik a feltűrt ing és alatta a póló vagy a nadrág, az aranycsat, és a bakancs.

access.jpg
Két kiegészítő is jár a figura mellé: egy altatópuska és egy mobil GPS eszköz - mindkettő nagyon szépen kidolgozott részletekkel, utóbbinál még nyomtatott a kijelző is.

A Dilophosaurus mindig is nagy kedvence volt a rajongóknak, az egyik, ha nem a legemlékezetesebb (filmes) jellegzetességgel felruházva. A Mattel 2018 óta számos figurát szentelt ennek a fajnak, amelyek nem csak festésben tértek el egymástól, de voltak változtatások is, és ez most sincs másképp.

A Világuralomban 29 év után láthatunk ismét filmvásznon Dilophosaurus-szt, és az előzetesből és kiadott promóciós fotókból is látszott, hogy főleg színeiben tér el a filmben felbukkanó állat a Jurassic Park-os állattól, és az új figura is, a sötétebb színekkel, az új megjelenésen alapszik, de messze ez az 1:18-as figurák közül ez a figura a legpontosabb, filmen alapuló figura.

Az eddigi legjobb Dilo-hoz nehéz volt hozzáférni, hiszen az egy Legacy-pack-ban szerepelt, ami sem itthon, de még nagyon Európában sem volt kapható 2018-ban. Megannyi Dilophosaurus figura után viszont most van alkalmunk beszerezni a legpontosabb változatot.

Változtatás a korábbi figurákhoz képest a testtartás, magasabbra emelt fejjel ábrázolták a dinoszauruszt, a farok rész ezáltal pedig közelebb a talajhoz, nagyobb stabilitást is adva ezzel a figurának. A gallérok a többi változathoz hasonlóan oldalra "csaphatóak" - nagy hiányossága még a Mattel-nek, hogy csak az Amber Collection változatnál volt levehető gallér, kisebb figurákon eddig ezzel a megoldással nem éltek (ami nem sokáig lehet így, mert még idén jöhet a Hammond Collection változat). 

dilos2.jpg

Nem csak pontos a gallér festése, de láthatóan a tetején és alján el is tér a korábbi változatokhoz képest. És itt jöjjön egy jegyzet arról hogy, nagy hiányosság tőlem, hogy bár előbb lett meg a Dennis Nedry Getaway-szett, az még nem került bemutatásra a blogon (a sárga tarajú), de itt már összehasonlítva látható az abban a szettben szereplő Dilophosaurus-szal, de a másik figurát már négy éve bemutattam.

A Dilo nem csak a gallérjával kelt feltünést a filmekben (és az animációs sorozatban), de méregköpő képességével is, amely a legtöbb figuránál egy a szájba illeszthető köpet imitációval került szemléltetésre, ez ezúttal sem maradt el, így viszont az állkapocs nem mozgatható, mint az ilyen változatoknál már megszokott.

A Dilophosaurus igazán pompásan a természetben mutat, és most először vettem észre, hogy nem konkrétan festés látható a galléron, sokkal inkább mintha matricát égettek volna rá a műanyagra, ezért is lehet talán ennyire részletgazdag.

code.jpg

Természetesen ezen figura is már az új játékvonalnál bevezetett, a hátból kihúzható kódtáblát kapta meg, amelyről a kódot beolvasva további szórakoztató időtöltést biztosít a figura.

app_1.jpg
A figurát a Bűbáj játékshopból rendeltem meg, ahol továbbra is rengeteg új Jurassic World figura érhető el raktárról! Hamarosan pedig fény derül arra is, hogy Claire miképp találkozik legalább egy példánnyal, és hogy elkerülheti-e Dennis Nedry sorsát!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3517842675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása