2024. augusztus 31. 21:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Itt az új Reimagined játékszett + A 2025-ös figurák

reim2025.jpg

Végre felpezsdült az élet a franchise körül, hiszen két napja hivatalosan bejelentésre került a még forgatás alatt álló következő film címe és sztorija, sőt, már két képet is megtekinthettünk. Hamarosan a filmről külön bejegyzésben lehet még olvasni, de a Target hibájának (?) köszönhetően vélhetően a szeptemberi Beyond The Gates-epizód középpontjában álló játékszett lepleződött le, de számos jövőre érkező figura is listázásra került egy másik oldalnak hála, ezekről bővebben a tovább mögött.

Vélhetően idő előtt élesítették a Target.com oldalán - amely számos figura kizárólagos eladója az Egyesült Államokban - a következő Reimagined Legacy Collection játékszett adatlapját. Az idén nyáron bejelentett, és a hagyományos Legacy Collection-szériát leváltó Reimaged-sorozatból eddig egy vadonatúj, orrától a farka végéig gumírozott kialakítást kapó Carnotaurus-szt mutattak be, de kereskedelmi forgalomban eddig még nem bukkant fel ténylegesen.

re-carno.png

Ahogy azt az új sorozat bejelentésekor is ígérték, a 90-es éveket idéző figurák között már nem csak a Jurassic Park, de az újabb filmek is képviseltethetik magukat, így lesz ez a legújabb, Chopper Chase Pack szettel is.

A helikopter le sem tagadhatná DNS-ét, a Kenner- és Hasbro-éra elevenedik meg a kialakításában, bár csak színében idézi az 1993-as Kenner modellt, míg méretben és kialakításban sokkal inkább, igen látványosan, az 1998-as Jurassic Park: Chaos Effect játékvonalon megjelent helikopter sejlik fel:

copters.jpg

Ami miatt viszont nem a Jurassic Park-hoz köthető ez a szett, az a mellékelt ember és dinoszauruszfigura: előbbi egy ACU (Asset Containment Unit) biztonsági ember, őket vezette Vic Hoskins a 2015-ös Jurassic World-ben. Korábban ennyire filmes változat nem volt a biztonsági csapat tagjáról, bár a vörös öv azért jócskán eltér a filmestől, de ez a Reimagined vonaltól nem lesz szokatlan.

chopper04.jpegA kiegészítő dinoszaurusz pedig végképp az elmúlt 10 évhez köthető, hiszen a Világuralomban bemutatkozó, majd a Jurassic World: Káosz elméletben is felbukkanó Atrociraptor került a packba, olyan színösszeállíásban, amilyenben még nem találkozhattunk a fajjal.

chopper03_1.jpeg

A szettről fog szólni vélhetően a szeptemberi Beyond The Gates-epizód is, bár a legutóbbi, Hammond Collection Allosaurus leleplezés után talán most is meglep minket a Mattel, és teljesen új szettet/figurát mutatnak be szeptember végén. 

Az Entertainment Earth játékwebáruház viszont, a Mattel-től kapott információk alapján, máris számos új figura adatlapját vette fel, amelyek között akad idei és jövő évi megjelenés is!

Decemberi megjelenéssel az oldalon keresztül már elő lehet rendelni Ghost, az Atrociraptor és a Scutosaurus figurája is, viszont eddig nem lehetett tudni, hogy lesz legalább egy új megjelenés is, a kölyök Triceratops!

hammondcollection.jpg

Igazából nem is kellene, hogy meglepődjünk ezen, hiszen tavaly ezen a vonalon kiadásra került már a kölyök Stegosaurus is, így lehetett számítani a kis Trike-ra is, akivel először Az elveszett világ: Jurassic Park-ban találkozhattunk, de mindhárom Jurassic World-filmben is láthattunk fiatal példányokat.

Természetesen az adatlapok azóta elérhetetlenek, de az internet nem felejt, de azt ne feledjük, nem feltétlenül mindegyik új, 2025-ös figura fog a Jurassic World: Rebirth c. filmhez kapcsolódni!

A kisebb és közepes méretű, hangot adó Wild Roar figurák sorozatában az alábbi figurák várhatóak idén és jövőre (a csillaggal jelzett fajok sosem jelentek még meg a Mattel kínálatában):
wildroar.jpg
A Gigantic Trackers alvonalon már a nagyobb termetű, hangot és valószínűleg más feature-el, esetleg kiegészítőkkel megjelenő figurák közül két faj neve derült ki, melyek még sosem jelentek meg a Mattel kínálatában:

gigantic.jpg
A nagyobb termetű, máshová nem sorolható figurák közül az egyik újdonság a Slash N' Roar Therizinosaurus lesz, elvileg még ebben az évben, kíváncsian várom, hogy vajon csak a 2022-es figurát porolták le, és kapott új színeket, vagy azért módosítottak is a meglévő modellen, akár a Hammond Collection-változatot is felhasználva.


Jövőre viszont érkezik egy új Mosasaurus figura is (a film sztorija után nem meglepő, hiszen abban kolosszális méretű földi, vízi és levegő őshüllőről írtak), talán most először hangot kiadó változatban?

És ahogy a filmek előtti évben megszokott, a simán csak "JWR Villain Dino" elnevezésű figura konkrétan a filmhez kapcsolódó, ismeretlen fajt takar.

És még egy Roar Command T. rex elnevezés is kiszivárgott, csak az elnevezés alapján ez a figura talán egy hangparancsokat követő példány lesz, de könnyen lehet, hogy nem is a hagyományos játékvonalon számíthatunk a figurára. 

Hamarosan pedig bővebben is kitérek a Jurassic World: Rebirth-re, és az új forgatási helyszínekre is "ellátogatunk".

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2218479381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2024.09.04. 21:26:17

Lattam képeket egy Epic Attac megjelenésű Scorpios Rex-ről is. Az elődökhöz képest egy sokkal szebb kidolgozású figura.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.09.04. 21:29:22

@PikeB: Igen, én is láttam, talán még előkerülnek más figurák fotói és mehetnek ki posztba. Elsőre nekem is nagyon tetszett a kidolgozottsága, de... sem a karjai, sem a lábai nem mozgathatók, csak tőből, ízületek mentén nem, ez viszont így visszalépés.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.09.04. 21:31:49

@PikeB: Viszont a fogak, a tüskék kidolgozottsága tényleg remek, szóval valószínűleg nálam is lecserélésre kerülhet az egyik korábbi változat.

PikeB 2024.09.04. 21:45:37

@Lord Picard: Igen, ami elsőre szembetűnő volt, az a tüskék és fogak szebb kidolgozása. Nekem is ez volt az első hondolatom, hogy majd lecserélem az egyiket erre. :)

PikeB 2024.09.04. 21:54:57

@Lord Picard: Bár lehet ez is majd egy nehéz beszerzés lesz, sajnos Epic Attack-ból sem érkezett mindenből az országba, pl.: baryonyx, pyroraptor, t-rex és velociraptor final clash pack. Spinosaurus talan lesz, mert az eu néhány országaiban már kapni.
süti beállítások módosítása