2022. július 25. 20:32 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Thrash 'N Devour Tyrannosaurus rex

thrashrex.jpg

A blogon már számos figurát volt alkalmam bemutatni, és kitűnik, a Tyrannosaurus rex figuráknak különösen nem tudok ellenállni, ráadásul a Mattel mindig tesz róla, hogy az éppen aktuális utolsó figurájuk legyen a legszebb. A Világuralom kapcsán megjelent T. rex figura pedig éppen ilyen.

Nem is olyan régen, novemberben mutattam be a Stomp 'N Escape változata a T. rex-nek a Mattel kínálatából, de 2018 óta bemutatásra került a Super Colossal, a Thrash 'N Throw, a Bite 'N Fight, az Epic Roarin' és a Tyrannosaurus Escape Set dinoszaurusz figurája is. A gyártó folyamatosan tökéletesítette a figura színösszeállítását - persze már elsőre is kezdhették volna a barna különböző árnyalataival, de így egy jó darabig biztosítva volt/van, hogy újabb és újabb példány kerüljön a rajongók polcára. 

rexess.jpg

A Világuralomban immáron negyedik alkalommal jelenik meg konkrétan ugyanaz a példány, ahogy a rajongók hívják, Rexy: a Jurassic Park, a Jurassic World és a Jurassic World: Bukott birodalom után valószínűleg a Világuralomban fejeződött be a dinoszaurusz szereplése, de a Krétakori tábornak hála, találkozhattunk vele animációs formában is. Az 1993-as filmklasszikus óta a filmesek is keresték azért a tökéletes arányokat, és a másfél hónapja bemutatott filmmel sikerült talán a leginkább az 1993-as megjelenés visszaadása az állatnak. A filmhez kapcsolódó játékvonalról sem maradhatott el a saját figura, következzék a legújabb, Thrash 'N Devour változat:

A figura a Mattel-től már megszokott módon, nyitott dobozban, külön összeillesztés nélkül került ki a boltok polcaira, és nem csak egy sima újrafestésről van szó.

A tekintélyes méretekkel rendelkező figura alapszíne a csokibarna lett, egy erőteljesebb árnyalatban, mint az előző, Stomp 'N Escape figura, ugyanakkor a lágyrészek és az alsó állkapocs egy világosabb vajszínt kapott. 

Míg az előző változat nagyszerű újítása a hajlítható térd volt, addig ennél a változatnál ez a feature elmaradt, cserébe viszont oldalról nézve arányosabbnak tűnik a fej. Amely szokásos módon, részletesen megfestett, kidolgozott.

A legnagyobb változtatás is itt érhető tetten a korábbiakhoz képest, és ez is a lényege a Thrash N' Devour elnevezésnek, hiszen a három évvel ezelőtt megjelent Indominus rex figura a Destroy 'N Devour címkével volt ellátva, ami akkor azt jelentette, hogy egy egész emberfigurát el lehet helyezni a figura szájában, torkában -  ehhez pedig piros színű világító effekt is párosult. Ezt elhagyva, az új T. rex is képes immáron egy ember elfogyasztására, ennek viszont az volt az ára, hogy szélesebb lett a koponya és a nyaki rész az összes korábbi változathoz képest.

Ami az első fotók és videók alapján még talán zavaró is volt, élőben viszont messze nem olyan vészes és nem is rontja az összképet. 

Ahhoz, hogy Rexy kitátsa a száját és oldalirányba is csapkodhassa a fejét, a már korábbi figuráknál jól bevált módon, a farokrész mozgatásával lehet mozgatni a T. rex-et, és itt kapott helyet a gomb is, amellyel nyitható a figura állkapcsa. A szemek körüli részek és a szemek is kifejezően sikerültek, de ezen a téren is csak a szokott minőséget hozza a Mattel, ahogy a lábak kidolgozottságában is. 

A figura hátába található, besüllyesztve, az idei vonalon bevezetett új DNS kódtábla is, amelyet beolvasva megtekinthető a dinoszaurusz hőképe és ultrahangos képe is, és még le is vadászható az elkapó játékban.

scan.jpg

Látványosabb hiányossága csak egy van a figurának, de ez már a Mattel-től egyáltalán nem szokatlan: a mellső végtagok karmai ezúttal festetlenek maradtak, ezt kevéske festékkel és persze ecsettel, könnyen lehet orvosolni, a gyártónál sem tudják úgy látszik eldönteni, festve vagy festetlenül a jobb.
arm_2.jpg

Az alap játékvonalon az eddigi legrobosztusabb T. rex méreteit látva látható csak igazán, hogy a Világuralomban bemutatkozó Therizinosaurus milyen hatalmas:

Az eddigi legnagyobb figura a T. rex-ek közül, legalábbis a hagyományos, 1:18-as méretarányú játékvonalon, tehát igencsak ajánlott a dinoszaurusz rajongóinak:

A természetben pedig ez a figura is még szenzációsabban fest:

A figurára az Árkád Bevásárlóközpontban található Játéksziget üzletében sikerült ráakadnom több másik figurával egyetemben. Idáig inkább az online vásárlást preferáltam, de a hatalmas és nagyon hangulatos üzletben élőben is megtekinthettem néhány olyan figurát, amire kíváncsi voltam és persze nem csak a T. rex tartott velem, de hogy pontosan mik, az majd idővel kiderül.

A Játéksziget aktuális online kínálata a képre kattintva is elérhető:

jateksziget_1.jpg

Idén láthatóan a Játékszigetet ihlette meg a Jurassic-franchise és számos, máshol online sem található figurát is találtam itt, érdemes mindenképp betérni az üzletbe. Budapesten még a Hegyvidéke Bevásárlóközpontban és az Etele Plázában, vidéken a pécsi és győri Árkádban és a debreceni Fórum Bevásárlóközpontban kereshető fel Játéksziget üzlet, de online is sok remek figura, nem csak a Jurassic-franchise kapcsán, érhető el:

A végére pedig egy kis közvéleménykutatás:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4617887575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.07.26. 19:28:34

Köszönjük a részletes bemutatót, valóban csodásan fest a természetben. Szerinted a Mattel egy jódarabig leáll a T-Rex kiadásokkal vagy még előrukkolnak egy Little és Big Eatie figura páros megjelenéssel? :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.07.26. 23:17:11

@PikeB: Köszönöm :)

A Mattel-t ismerve, tuti nem állnak meg itt, most már valóban jó lenne, ha Eatie-ket csinálnák meg, illetve Buck-ot és Doe-t Az elveszett világból - mondjuk akkor fennáll a veszély, hogy a beszerezhetetlen Legacy vonalon jönnének ők ketten :/

PikeB 2022.07.27. 00:05:39

@Lord Picard: Pár éve Buck-ot adták ki a bébivel egy csomagban Legacy vonalon, jó lett volna azt is begyűjteni.
Valamint jöhetne egy Mattel féle Red Rex figura is, de csak a hangot adó Spinosaurus után. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.08.13. 17:59:22

@PikeB: Előbb lenne hangot adó Spinosaurus, mint egy direkt Kenner-utalásos vörös Rex, bár ki tudja, a jövő évi vonalon lesznek komoly festésű figurák. Nagyon kíváncsi vagyok, jövőre mit tartogatnak a Legacy-ra.

PikeB 2022.08.13. 21:01:31

@Lord Picard: Ami nagyon meglepett, hogy jövőre az indoraptor is kijön újra a dino tracker vonalon, aminek nagyon örülök, mert az előző figurái sajnos kimaradtak nekem.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.08.13. 22:09:57

@PikeB: Már írtam és azóta el is érhető a legújabb bejegyzésem, amiben ő is előkerül. Én maradok a meglévőnél, de igen, sokan elfelejtik, hogy a repaint és repack figuráknak ezért is van létjogosultsága, nem mindenki kezdte a figurák gyűjtését rögtön 2018-ban...
süti beállítások módosítása