2022. augusztus 09. 21:09 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Owen & Velociraptor 'Beta'

owenbeta.jpg

A Jurassic World: Világuralomban a két filmtrilógia számos, fontosabb szereplője tért vissza és fogott össze, ezért a Mattel-nél nem is okozott problémát, hogy olyan visszatérő szereplők figuráit újítsa fel, Claire, vagy mint ez esetben Owen figurája. 

Az elmúlt négy évben Chris Pratt-ről rengeteg játékfigura készült - nem csak a Jurassic-franchise nyomán, de fontos szerepet visz a színész a Marvel filmuniverzumában, de két Lego-filmben is szinkronizált a színész (igaz a sárga emberkéket azért nem lehet épp élethűséggel vádolni). Nagyon jó szerződése lehet a színésznek, mert bár Owen-ként fontos főszereplője a franchise-nak, jóval több figura készült már róla, mint a főhősnőről, Claire-ről (Bryce Dallas Howard), de legalább a Mattel-nél nem elégedettek meg egy korábbi figura leporolásával.

A szokványos, nyitott dobozos megoldás mellett már nem érheti meglepetésként a rajongókat az sem, hogy emberszereplőket már csakis dinoszauruszok mellé csomagolnak, miután állítólag nem fogytak elég jól a 2018-as, csak embereket tartalmazó bliszterek. Owen mellé a filmből leginkább hozzá köthető állat került, egy teljesen vadonatúj "szereplő" és ezzel együtt egy új figura: Beta, a Velociraptor, aki nem más, mint Blue kicsinye, de más kiegészítő is akad.

Owen szerelése ismerős lehet már a korábbi játékvonalakról, de ez nem a Mattel lustaságára vall, csakúgy mint a Bukott birodalomban, ismét egy ugyanolyan sötétkék, környakú felsőt visel a karakter a legutóbbi filmben is, és az elmaradhatatlan farmer nadrág is adott volt. 

Ugyanakkora viszont mint a felső, mint a farmer vagy épp a cipő részletei is jobban kidolgozottabb, mint mondjuk a négy évvel ezelőtti figura esetében, de az arcvonások is pontosabbak, így abszolút megéri beszerezni ezt a figurát is. 

access_1.jpg

owens1.jpg

Kiegészítésül továbbra is jár a derékra csatolt késtartó, benne a három filmben sokszor felbukkanó késsel, és egy távcsöves puska is, ami inkább emlékeztet arra a fegyverre, amit a karakter a Jurassic World-ben használt. 

Viszont ha Owen esetleg nem nyújtana elég újdonságot, megteszi azt a teljesen új dinoszaurusz figura, amely Beta-t, a kölyök Velociraptort formázza meg. Minthogy a kis dinoszaurusz Blue kölyke, a parteogenezisnek köszönhetően egész pontosan, inkább a klónja édesanyjának. 

A figura elég szépen kidolgozott, festésében is, és mozgathatóságában is hozza a Mattel színvonalat, ráadásul, kicsinyítve, a lehető legjobb mozgathatóságot biztosító nyaki részt is kapta a figura, de az állat két oldalán futó kék sávok is szépen mutatnak.

Külön nagy pirospont jár a gyártónak, hogy Beta jellegzetes, bár túlzottan nem előtérbe kerülő testi hiányossága is megjelenítődik a figurán, nevezetesen az, hogy az állat jobb lábán található ölőkarom csonka - hogy ezt egy vadászat során elszenvedett sérülésnek tudható be, esetleg születési rendellenesség, az nem derült ki a filmből.

claw_2.jpg

Azért van itt még más is, ami azért a gyártó szemére hányható: jól látható, hogy a figura nem az alapjátékvonal 1:18-as méretarányát követi, sokkal nagyobb a figura, mint ahogy azt a film alapján illenék.

betaowen.jpg

betablue.jpg

Pedig készült méretarányosabb kölyök Velociraptor figura már a gyártótól: négy évvel ezelőtt egy szintén Owen-es figuramegjelenésben volt egy kölyök Blue, amelynek méretei jobban passzolnának most, igaz pont az apró méret az, ami miatt nem is mozgatható az a figura.

Jó kérdés, hogy itthon lesz-e még másik, a Világuralomhoz kapcsolódó dinó-ember figura megjelenés, mert lenne még mit pótolni a hazai kínálatból, hiszen tőlünk nyugatabbra kapható már a Maise-Lystrosaurus, az Alan-Dimetrodon, vagy épp az Ian-Velociraptor páros (utóbbihoz még óriás sáskák is járnak). Igaz, a Lystrosaurus ott is méretarányon felüli lett...

És akad egy harmadik karakter is a szettben: egy róka. Túlzottan nagy szerepet persze a filmben nem kapott, csak mint préda, ugyanakkor érdekes, hogy neki is szenteltek figurát, hiszen eddig a Mattel nem készített nem dinoszaurusz figurát még ehhez a vonalhoz:

Azért annyira nem rossz a helyzet, sőt, az Amber Collection vonalán megjelent, csodás Blue figurához elég jól passzol is az új Beta figurája:

bluebeta2_1.jpg

Különösen "élő" környezetben festenek ők ketten együtt pompásan:

Természetesen a figura, az idén megjelenő figuráknál megszokott módon, a hivatalos appban beolvasható kódot egy a figura hátába süllyesztett táblán találhatjuk meg, aminek beolvasása után az appban a többi figuránál is megszokott módon interaktívvá válik a figura:

code_2.jpg

app_3.jpg

Ezzel a bemutatóval pedig - egyelőre - a végére értem a Játékszigettől megvásárolt figuráim bemutatásának, de mutatkoznak már annak jelei, hogy lassan idehaza is jönnek az új hullámos figurák, az Atrociraptorok vagy épp a Giganotosaurus figurája még mindig nagy hiányosságai a hazai kínálatnak. 

jateksziget_3.jpg

Remélhetőleg hamarosan ismét tudok figurabemutatóval rendelkezni, addig is érdemes lesz nekem is figyelemmel kísérni a Játéksziget friss árukészletét, online és offline, de nem marad bemutató nélkül a blog sem, csak most másféle termékkör kapcsán...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5917902739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása