2020. június 11. 23:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Savage Strike Velociraptor Charlie

pa_charlie.jpg

Amikor 2018-ban a Mattel kiadta az első, Jurassic World: Bukott birodalomhoz kapcsolódó játékfiguráit, lehetett számítani arra, hogy a közvetlen előzményhez illetve a Jurassic Park-hoz tartozó dinoszauruszok is idővel megjelennek a kínálatban. Tavaly jelent meg először Charlie, a Velociraptor figurája, de idén megjelent az újabb, filmszerűbb változata, most ezt a figurát mutathatom be. 

A 2015-ben bemutatott Jurassic World előtt elég meredeken hangzott az idomított Velociraptor falka ötlete, de aztán a film, és folytatása, a Jurassic World: Bukott birodalom is, megnyugtató módon, a realitás talaján kezelte a csapatot, ha beszélhetünk realitásról egy több tízmillió évvel ezelőtt kipusztult állatokkal teletűzdelt franchise esetében ilyenről.

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Velociraptor Charlie ...

A csapat vezére, persze csak Owen Grady után, Blue volt, aki mivel főbb szerepet kapott a Bukott birodalomban, már 2018-ban is többféle figurát kapott, azóta pedig évente legalább 2-3 új változata, (alap, harci sérült, nagy méretű kölyök, kolosszális) jelent meg ennek a Velociraptornak. Tavaly végre a 2015-ös filmben megismert többi raptor is megkapta a maga figuráját - Charlie, Delta és Echo figurája ugyan egyedi lett, jól megkülönböztetve egymástól, de azért nem annyira filmszerűek, mint Blue figurái. Ezt a Mattel-nél is belátták (vagy mindig is az volt a terv, hogy a második változatokra teszik oda magukat), így Charlie már az idei, Primal Attack játékvonalon megkapta a második változatát, ez a bejegyzés erről a figuráról szól.

A figura tehát a Primal Attack vonalon belül a tavaly indított, Savage Strike alkategóriában került kiadásra. Ezen dinoszauruszok is a kisebb termetűek közé tartoznak, mint az Attack Pack figurák, némely esetben még a fajok között is van átfedés, de egy-egy egyedi tulajdonsággal is rendelkeznek. Visszatérve a csomagolásra: a nagyszerű új designt már az Edmontosaurus figurájánál is éltettem, és hozzá hasonlóan Charlie is könnyű szerrel elérhető a teljesen nyitott dobozból.

„Kiszabadítása” után amint látható, egészen filmszerű, zöld és sötétzöld, vibráló festést kapott a figura, amely alapját egyébként a Battle Damage Blue figura szolgáltatta, sokkal élőbbnek hat, mint a korábbi verzió, de ez eleve ez a szebben kidolgozott Velociraptor változat. A zöld színt az állkapcson és a hasi részeken már világosabb szín váltja fel, de csak az állkapocs vajszínű, nem olyan látványos módon világos az alhasi rész, mint azt a csomagoláson látható képen vagy termékfotókon ábrázolták.

A gyönyörű festésű figura borostyán színű szempárja is megkapó, azonnal magára vonzza a tekintet. Az állkapocs teljesen nyitható, de a nyaki résznél beépített csuklópont révén 360 fokban forgatható az egész fej is, oldalra és előre is.

A lábak és a karok a szokott módon mozgathatóak, annyi különbséggel, hogy az Attack Pack figuráktól eltérően ennek a figurának a mellső végtagjai oldalirányba is mozgathatóak és a mellső végtagokhoz kapcsolódik a figura feature-je is.

0014_5.jpg

A Savage Strike figurák fő jellemzője ugyanis az, hogy gombnyomással vagy más mechanizmussal, valamilyen mozgást végez a figura, ez esetben a figura hátába mélyesztett gombbal a karok fel-le mozgathatók, afféle „kaszáló” mozdulatsort idézve elő.

Az összehasonlító képek alapján is szembeötlő, a korábbi változat esetében szem a színösszeállítás, sem a kidolgozottság nem hasonlítható az új változathoz. 

0013_9.jpg

Charlie nem csak az alap játékvonalon jelent meg, de az Egyesült Államokban már megjelent az Amber Collection változat is, még aprólékosabb kidolgozottság, festés jellemzi azt a figurát, igaz, az nagyobb léptékű figura is, és az ára is magasabb. Sajnos továbbra sincs semmi jele, hogy az Amber játékvonal itthon megjelenik-e valaha...

 A filmben egyébként Charlie és Delta eléggé hasonló színű és mintázatú, ráadásul mindkettejük koponyája a Jurassic Park /// Velociraptorait idézi a nagyobb szem feletti boltozattal. Sajnos a filmben túlságosan nem ismerhettük meg Charlie-t, elsőnek vesztettük őt el a csapatból a film során.

Immáron tehát nálam már így fest az I.B.R.I.S. projekt négy Velociraptora együtt, és idén várható Delta frissített változata is, míg Echo-é már Ausztráliában fel is bukkant, úgyhogy év végére már egy teljesen frissített Raptor Squad állhat össze a rajongók polcain.

raptorsquad5.jpg(Balról jobbra) Delta, Blue és Charlie lesi Owen minden mozdulatát... 

A figurát a JátékNet kínálatából rendeltem, ahol szerencsére elérhető további három, Primal Attack figura is, a Postosuchos, a Sauropelta és a Pachycephalosaurus figurája is, de néhány figura is visszatért, sőt, az idei évi, új Lego készletek is megjelentek a kínálatban! 

jateknet_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1815804818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása