2023. január 09. 20:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Dr. Ian Malcolm & Velociraptor

ianmalcolm_2.jpg

A Mattel a Világuralom kapcsán nem csak a dinoszauruszokra, járművekre fektetett nagy hangsúlyt, de természetesen az emberi főszereplőkre is. Ezek közül jó néhány figura eljutott hozzánk is, és most a káoszelméletet ismét testközelből megtapasztaló matematikus, Dr. Ian Malcolm figurája került terítékre.

A tavalyi, Világuralomhoz kapcsolódó alap játékvonalon már olyan szereplők figuraszettjei jelentek meg - egy-egy dinoszaurusszal kiegészülve -, mint Owen Grady és Beta, Claire Dearing és a Dilophosaurus, valamint Maisie és Beta és a Lystrosaurus. Dr. Alan Grant és Dr. Ellie Sattler több, mint 20 év után tértek vissza a francisehoz, előbbi pedig egy Dimetrodon-nal közös figurapakkot, ami viszont sajnos elkerülte a hazai megjelenést. Ellie esetében azonban még rosszabbul jártak a rajongók: az ő figuráját ugyanis az addig már korábban megjelent Tyrannosaurus rex, Giganotosaurus és Therizinosaurus együttes újrakiadásához csomagolták, csak épp a barátságtalan árcédulának hála, valószínűleg sokunknak kimarad ő is, főleg hogy itthon nem is jelent meg, ez sem. Legalább a Jurassic-franchise egyik legnépszerűbb karakterének a megjelenését megkaptuk mi is.

Dr. Ian Malcolm-ot a Jurassic Park és Az elveszett világ: Jurassic Park után a Jurassic World: Bukott birodalomban láthattuk utoljára, így a Világuralom már a negyedik élőszereplős fellépésének lehettünk tanúi. Egy apró érdekesség: amikor a filmben a matematikus szemüveget hord, akkor a karaktere sokkal inkább hasonlít a Jurassic Park-ban látott személyiségére, míg szemüveg nélkül már Az elveszett világ-módba kapcsolva vesz részt a kalandokban. Ha ez tudatos volt a készítők részéről, akkor igencsak megsüvegelendő ötlet.

A kiadás a szokott csomagolási formában került kiadásra, az viszont nehezen érthető, miért egy random, filmben nem is látott zöld Velociraptor-ral kapott közös megjelenést - igaz, ahogy az a későbbiekben látható lesz, legalább egy szép példányt csomagolták mellé. Sokak kedvence/antikrisztusa, a sáskák is megtalálhatóak a kiadásban, no szerencsére nem árasztják el a polcot, csupán három példány kapunk, ugyanakkor semelyik másik Mattel kiadáshoz nem kaptunk se előtte, se azóta sáskákat!

unboxing.jpg

Dr. Malcolm, meglepő módon (nem) filmes felszerelését kapta - amely lehetne bármelyik film, hiszen Ian-t mindig feketében láthatjuk, de ha egyszer jól áll neki... A tavaly 70. életévét betöltő Jeff Goldblum szerencsére elég jól tartja magát, sőt, sokak szerint csak jót tettek neki az évek, a sármja mit sem kopott. 

A figura is megkapta természetesen Ian bőrkabátját, amelynek anyaga a Claire figuránál is már tapasztalt puha gumiszerű anyag, és egészen szépen kidolgozott. Ugyan a szemüveg lencséi nem sötétek úgy, mint a korábbi figuraváltozatnál, de azt hiszem elég egyértelmű, hogy 2018 óta mennyit fejlődött a Mattel ebben is, jóval élethűbb már a figura arcvonása:

ianface.jpg

A Legacy Collection keretein belül több, mint négy éve megjelent Ian Malcolm figura sem mutat azért rosszul:

malcolms.jpg

A többi részlet is nagyon helyén van, úgy mint a cipők és jobban megfigyelhető ezen a képen a ruházat részletei is:

Kiegészítő gyanánt egy, a filmekben nem látott, elektromos pálca került a kiadásba, ez inkább a figurával majd játszani is fogó gyerekeknek jelenthet pluszt. 

shock1.jpg

shock2.jpg

Amint már említettem, és már jó ideje tapasztalható, a Mattel egy-egy emberhez már egy vagy több dinoszaurusz figurát is csomagol, mivel a korábbi, 2018-as tapasztalatok szerint az emberek szívesebben veszik így a szereplőket ábrázoló figurákat is (igaz a prémium vonalnak számító Amber majd Hammond Collection figurák esetében nincs közösködés az őslényekkel). Mivel Ian az egész film során nem nagyon kerül közelebbi kapcsolatba egy dinoszaurusszal sem, vagy amelyikkel igen (Giganotosaurus), ott azért egy jóval drágább szettel kellett volna beérnünk. 

A zöld Velociraptor viszont attól függetlenül, hogy ebben a formában sem filmben, sem sorozatban nem szerepelt (Charlie és Delta azért jellemzőbb vonásokkal bírt), ahhoz képest mind a színek kiválasztása, mint a mintázat rendkívül jól sikerült. Ugyan eleinte elég egyszerűek voltak a Velociraptor figurák a Mattel kínálatában, amióta a Battle Damage Velociraptor Blue figuránál bevezették a sokkal szebben kidolgozott alapot, elég sok figuránál találkozhattunk ezekkel a formákkal.

A lábak állását cserélgetik, illetve van 3-4 mellső végtag-forma van, amelyet szintén váltogatnak, ezen felül pedig időnként oldalirányba is mozgathatók is a karok, ezúttal például csak körbe lehet őket tekerni. Ami engem illet, talán ez a legunalmasabb kéztartás is a raptorok esetében, főleg a bal kézfej.

A fej és nyakrész esetében viszont egy a korábban említett Blue figurájánál is szebb darabot, a 2020-as Primal Attack játékvonalhoz egy már az egész nyakat forgatását lehetővé tevő jointot kapott a figura, és azóta is többnyire ezzel a megoldással operálnak a gyártónál, de nem csak a Velociraptorok, hanem az Atrociraptorok esetében is.

raptorhead.gif

Mivel Ian-hez eleve csak ebben a szettben juthatunk, tetszik vagy sem, ezzel a névtelen raptorral kell beérnünk, de legalább ő egy szebb példány.

raptors1.jpg

Természetesen a figura a tavalyi (és idei) figurákhoz hasonló megoldást kapott a kódtábla elrejtéséhez is:

app_5.jpg

És még mindig nincs vége a bemutatónak, hiszen a doboz még három sáskát is rejt, amelyek filmes szereplése sokaknál kiverte a biztosítékot, én azonban sosem csináltam titkot abból, hogy mennyire tetszett az ötlet, és egyenesen chrichtoni húzásnak tartottam mindig is.

saskak1.jpg

A Mattelnél pedig úgy döntöttek, fel is dobják a sáskákat - no nem készült háromféle változat belőlük, ellenben áttetsző, üvegszerű műanyagból készültek az apró figurák, ezzel még az esetlegesen nem annyira aprólékos kidolgozást is szépen el lehet fedni.

Szerencsére azért nem annyira áttetszők ezek a kis figurák, hogy olyan könnyedén szem elől tévesszük őket, olajzöld színezetet kaptak ugyanis.

Összességében tehát sokat kapunk ettől a szettől, ha más nem, hát a Jurassic-filmek egyik ha nem a legnépszerűbb szereplőjét, és persze Ian Malcolm-ot. A szettet én a mindig remek kínálattal rendelkező Bűbájtól szereztem be, ahol ugyan most nincs készleten, de ahogy azt mostanában többször is tapasztaltam, időnként érkeznek új darabok egy-egy hiánycikkből, így Ian még visszatérhet a hazai boltok kínálatába is. 

bubaj_8.jpg

Érdemes lesz legközelebb is a blogra kattintani, az a bejegyzés egész biztosan gördülékenyebb lesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7018022412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása