2023. november 01. 23:35 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírharsona - Új Legacy figurákról és egyebekről

hirharsona.jpg

Az elég soványka október után az év utolsó előtti hónapjában felpörögni látszanak az események: két új Legacy Collection szettről is érkezett egy-egy fotó, valamint egy új játékvonalról, és bejelentésre került egy rajongók által régóta vágyott karakter megjelenésére!

A Mattel eddig elég jól kiaknázta a Jurassic Park-hoz kapcsolódó szereplők, dinoszauruszok, járművek sorát, de nem feledkeztek meg Az elveszett világ: Jurassic Park-ról és Jurassic Park ///-ról sem. A legújabb Legacy Collection szettek egyike előbbihez kapcsolódik és tovább lesz bővíthető a Sorna-szigetre látogató befogók gépparkja.

dieter.jpg

A Mercedes U 1300 ugyan nem a legemlékezetesebb jármű volt a filmben, az InGen befogók egyik járgánya volt, maga a gépjármű pedig a film után pl. még a Sliders-ben is feltűnt ezekkel a módosításokkal, és azóta is ha minden igaz, a Universal tulajdonában van a gépjármű. A platón található ketrec láthatóan állítható magasságú lesz és egy Velociraptort tartalmaz, valamint két Compy-t. Utóbbiak itt léte sem véletlen, az emberi szereplő ugyanis nem más, mint Dieter Stark (Peter Stormare), aki igen emlékezetes módon vesztette életét a filmben egy csapatnyi Compy által. Ráadásul egy apró kiegészítő formájában azt a sokkolót is megkapjuk, amivel előtte ő abuzálta a faj képviselőit mielőtt elnyerte méltó büntetését.

Mint emlékezetes, 2015-ben még a Hasbro birtokolta az akciófigura jogokat, hiszen a Mattel azokat csak 2017-ben szerezte meg, és a következő évben bemutatott Bukott birodalom kapcsán kezdtek bele a Jurassic-franchise kiaknázásába, így az új trilógia nyitánya eddig többnyire háttérbe szorult, mostanra viszont már a Legacy Collection-ba illeszthető a Jurassic World és ennek megfelelően úgy fest, már ezen a vonalon várhatóak a lassan 9 éves film eddig meg nem jelent szereplői.

barry_1.jpg

Elsőként nem mást, mint Barry Sembéne-t (Omar Sy) tehetjük a polcra, akivel találkozhattunk a legutóbbi filmben, a Világuralomban is. A filmben ő egy quaddal követte Owen-t és a raptorcsapatot, ezt örökíti meg ez az új szett is, természetesen egy Velociraptorral együtt, aki nem más, mint Charlie. Úgy fest viszont a termékfotó alapján, hogy a filmben a fejére erősített kamera nem levehető lesz, mint mondjuk majd a jövőre megjelenő Hammond Collection Blue vagy a korábbi Amber Collection sorozatban megjelent csapattagoknál, hanem rá lesz festve az állat fejére.

Viszont a jövő évi Epic Evolution fő játékvonal mellett úgy tűnik, megmarad az idén debütált Epic Attack alvonal is. Ezen a vonalon eddig többek között jelent már meg Dilophosaurus vagy Velociraptor is, de immáron hang (és fény) effekttel, viszont így a dinoszauruszok sem a korábbi méretben, hanem némiképp felnagyítva jelentek meg.

Úgy fest, ezen a vonalon maradva a Pyroraptor és a Herrerasaurus is új megjelenést kap, valamint a Baryonyx is, igaz abból már a kezdetek óta volt hangot kiadó változat.

És a Mattel egy újabb, cukibb megjelenéssel bíró dinoszauruszokkal jelentkezik egy új sorozatában. A Bite Club első tagja ez a cuki Triceratops lesz:

A dinoszaurusz vonásai és formavilága erősen a Funko! Pop figurák stílusát idézi, valószínűleg ezzel a sorozattal alternatívát kívánnak nyújtani a gyártóval szemben. A cuki Trike-hoz pedig egy igencsak meglepő és egyben vicces kiegészítő is jár majd, nem tudok finomabban fogalmazni, mint Ian Malcolm maga: "... ez szép rakás szar". Azért szerencsére nem tűnik olyan nagynak, bár a most megjelent fotók alapján lehetetlen megmondani, méretben mekkora lesz maga a figura.

És érdemes lesz a rajongóknak november 9-én a Mattel Creations oldalát is felkeresni, ugyanis rendelhetővé válik a New York Comic Con-hoz köthető (bár annak már két hete vége) új megjelenés: Dr. Henry Wu és a laborja! Azaz végre, harminc év után, BD Wong karakteréről is készül akciófigura! Természetesen ha elérhetővé válna erről a szettről kép, arról külön is beszámolok a blogon.

A mai nap reggelén egyébként a LEGO-tól is érkeztek új hírek, és jövőre sem maradunk Jurassic-termékek nélkül, érkezik két új szett, egy gyűjtői és egy, a kisebb korosztálynak szánt szett is!

76964: Dinosaur Fossils: T.rex Skull

rex_2.jpg

Egy igazi gyűjtői darab lesz ez a Tyrannosaurus rex koponya, amely készletben 577 építőelemet találhatunk majd, és egy nagyon szép koponya mellett egy tartót, az állat lábnyomát is megépíthetjük, valamint egy aranyszínű információs táblát is kapunk, természetesen minden a Jurassic World brandre hangolva.

A készletet 35 dollár, azaz körülbelül majd 12.990 Ft körüli áron kereshetjük a LEGO boltok kínálatában, ha minden igaz, már januártól!

76963: Baby Dinosaur Rescue Centre
398422690_731193675709506_4130394638023717412_n.jpg
A már 4 éves kortól ajánlott kisebb elemszámú készletből egy kölyök dinoszauruszokat mentő mini állomást építhetünk és két ismerős karakterrel is találkozhatunk: Darius-szal és Sammy-vel, a Krétakori táborból! A ruházatuk alapján is, amit a táborban is viseltek, ennek a szettnek nem lesz köze a jövő évi új animációs sorozathoz, a Jurassic World: Káosz elmélethez.
A szettben rajtuk kívül egy terepjárót és 5 dinoszaurusz figurát is kapunk, közülük is kiemelkedő az új Velociraptor kölyök figura, emlékeim szerint ilyen figura eddig nem volt a LEGO készletekben. A 139 elemből álló készletet szintén januártól vehetik meg a rajongók, 40 dolláros, azaz kb. 14.500 Ft-os áron.
Mint az észrevehetővé vált az elmúlt hetekben, a Mattel figurák termékbemutatóiból egyre kevesebbet olvasni az oldalon, ennek egyik oka, hogy már 2018 óta arra törekszem, hogy főképp a filmes fajok figuráit be tudjam szerezni, de mostanra sajnos ez a része is nehezebbé vált számomra a jelen gazdasági helyzetben, így az idei évben sok remek figurát nem tudtam beszerezni, és ez valószínűleg így lesz jövőre is. Azért próbálok, ha nem is azonnal, de néhány érdekesebb figurát és szettet természetesen beszerezni, amennyire azt a lehetőségeim engedik. Hírek formájában azért továbbra is igyekszek minden újdonságról beszámolni továbbra is.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7118248521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása