2024. február 20. 20:39 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Hammond Collection is folytatódik!

hctheri_1.jpg

Alig pár napja adtam hírt arról, hogy idén folytatódik a 93 Classic Collection, és senkit nem érhet meglepetésként, de folytatódik a prémium Hammond Collection játékvonal is, és ha a Carnotaurus figurával magasra tette a lécet, a következő példánnyal lazán túl is szárnyalhatja azt a Mattel. Kiszivárgott fotók és részletek a tovább mögött.

Tavaly jelentették be, és szép lassan a magyar boltok polcait is eléri a Hammond Collection Carnotaurus, amely simán az eddigi legjobban sikerült Mattel figurának tartottam - és sokan mások is osztották véleményemet. A gyártó pedig idén is kitesz magáért, és ezúttal a Jurassic World: Világuralom egyik sztárját hozza el erre a vonalra.

jwdtheri1.jpg

Nincs kétségem, a Világuralom alcímet viselő hatodik Jurassic-film erősen megosztotta a rajongótábort, ezen sorok írója továbbra is élvezi, de belátom a film hibáit is. Az viszont vitán felül állt eddig is, hogy a franchise-újonc Therizinosaurus az egyik legszebb Jurassic-os dinoszaurusz lett: mind anatómiáját tekintve, mind viselkedését, igazán különleges állat lépett a vászonra 2022 nyarán, és a Mattel már ekkor is egy pompás figurával örvendeztette meg a rajongókat, amelyről természetesen részletesebben írtam én is itt: Termékbemutató: Therizinosaurus.

jwdtheri.jpg

Így arra nagyon nem is gondoltam, hogy olyan nagy szükség lenne e remek figura átdolgozására (már tavaly lehetett olvasni pletykákat arról, hogy idén sorra kerül), de a tegnap és ma érkezett fotók után már csak egy kérdésem van: hol lehet átvenni?

therizino.jpg

Azt hiszem nyugodtan elmondhatom, minden várakozásomat felülmúlták ismét a kaliforniai El Segundo-ban (a Mattel székhelyén), a Hammond Collection Therizinosaurus máris a HC Carnotaurus babérjai tör a legszebb figurák versenyében:

hctheri4_1.jpg

Egészen döbbenetes, hogy mennyire szépen visszaadja a figura a filmes megjelenést: a tollakkal vastagon borított, agresszív külsejű növényevő mintha csak az ILM műhelyéből szabadult volna el, a feje egészen szenzációs lett, mint kidolgozottságban, mint a színösszeállításban, de ez az egész figurára is igaz, gyönyörű részletek figyelhetők meg.

hctheri2_1.jpg

És ahogy lenni szokott, az ördög a részletekben rejlik: a Hammond Collection sorozat lényege az alapfiguráknál több állíthatóság, és ez a Therizinosaurus figuráján is tetten érthető: a mellső végtagok vállból, könyökből, csuklóból is mozgatható, de még külön csak a karmok is állíthatók! A lábak ugyancsak több ponton mozgathatók, és végre a Theri is megkapja az arányos, rövid talpakat, mint a HC Carnotaurus és számos új figura erről a vonalról, és máris sokkal jobb az összhatás.

hctheri6_1.jpg

Pontos részletek természetesen nem ismertek, de remélhetőleg innentől kezdve nem kell sokat várni arra, hogy a HC Therizinosaurus-szt minden rajongó a polcára tehesse. Az már most is látszik, főleg a képek alapján, hogy méretét tekintve valószínűleg közelebb áll az új figura a filmes megjelenéshez, sokkal arányosabb is a felépítése, de szembetűnő egy nagy különbség is: a 2022-es figura egy széles, tollal vastagon borított farokrészt kapott, az új változat viszont nem - és ez is a filmhűségnek köszönhető. 

hctheri3_1.jpg

Nem csak az új Theri robbant azonban be, ugyancsak vitrinből tekint ránk az új, a Jurassic World: Káoszelmélet kapcsán megjelenő Allosaurus figura Super Colossal változata:

scallo.jpg

Láthatóan ezen hatalmas figura alapja az új, hagyományos vonalon megjelenő Allosaurus-változat, így rajzfilmesebb az állat feje is, mint a két éve megjelent változaté, de számomra talán zavaróbb a tömzsi lábfej, valószínűleg ekkora méretben nem megoldható egy arányos talp kivitelezése, hogy megtartsa a hatalmas figurát.

allosaurus_1.jpg

Ugyancsak tegnap este egy régi-új megjelenés is képet kapott, a Sinoceratops Pachyrhinosaurus! Akik régóta követik a blogot, már többször olvashattak arról, hogy 2018-ban a Mattel (a filmbéli módosítás miatt az utolsó pillanatban már csak a nevét tudta lecserélni a legyártott figuráknak) rossz név alatt adta ki ezt a fajt, de hála égnek, a Krétakori tábor kapcsán a hibát azóta többszörösen javították. Legalábbis ami a Sinoceratops-szot illeti, de hat év után, végre saját neve alatt, vadonatúj sculpttal érkezik a Pachyrhino, amelynek részletei, színei alapján is, a jobban sikerült ceratopsidák táborát fogja gyarapítani:

pachyrhinosaurus.jpg

És ma este egy újabb, újragondolt dinoszaurusz figura került bemutatásra: akárcsak a Pachyrhino, ez a figura is a Wild Roar, azaz a hangot adó figurák sorát gyarapítja:

para1_4.jpg

A Parasaurolophus ugyan sokadig kiadását éli meg, de az idei vonalra teljesen újraalkották a figura fejét, sokkal inkább a Hammond Collection vonalon megjelent darabból építkeztek, elhagyva annak kissé széles fejét. 

para2_4.jpg

Remélhetőleg hamarosan a Mattel is, mind több idei megjelenésről rántja le a leplet, vagy legalább ad ízelítőt, és nem csak a kiszivárgott fotókon rágódhatnak a Jurassic-rajongók. Talán eddig nem ejtettem róla szót, de januárban a Target Jurassic World aloldala frissült, és habár még továbbra sem látni, mikortól és milyen havi bontásban, de idén folytatódik a Beyond The Gates! 2023-ban nagyon úgy ért véget a sorozat, legalábbis a műsor egyik készítőjének búcsúzkodása és később kiírt posztja kapcsán, hogy az idei évtől már nem számíthatunk a kis riportokra. Ehhez képest, Chris Puge-al vagy nélküle, de a Target és a Mattel együttműködése folytatódik, és idén is várhatunk videós leleplezéseket, remélhetőleg már márciustól! 

beyond_3.jpg

Természetesen addig is, ha új leleplezésekre kerülne sor, arról továbbra is beszámol a Jurassic Hungary, és ha addig már nem jön közbe más, akkor hamarosan egy Hammond Collection figurabemutatóval folytatódik a Termékbemutatók sora is! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2618330233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2024.02.21. 17:19:16

Therizinosaurus csodálatos lett, szépség díjas. Az allo viszont egy szebb colossalt érdemelt volna, mondjuk a Dominion Extreme Damage figura jó alap lett volna. A két bemutatott Epic Evolution figura kellemes csalódás az eddigi megjelenések után.
süti beállítások módosítása