2024. május 22. 20:33 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Hammond Collection-tripla

beyondhc3.jpg

A májusi Beyond The Gates-epizód nagy meglepetést nem okozott, két olyan figura került bemutatásra, amelyekre lehetett számítani, vagy inkább három figura? A tovább mögött részletezem, de az új, sokak által rendkívül várt 93 Classic Collection-vonal gyűjtői darabjáról is szó esik.

A legutóbbi, április epizódban két lenyűgöző Hammond Collection-figura, a Giganotosaurus és a Therizinosaurus került bemutatásra - a rajongók, mint én is, tűkön ülve várják, hogy végre kezükbe vehessék a két szenzációs darabot. Az akkor látott dobozképekről pedig kiderült, hogy Delta és a Pyroraptor is érkezik ezen a vonalon. 

A mai Beyond-ban viszont csak a Raptor-squad tagja és Claire Dearing mutatkozott be, lássuk is őket közelebbről.

Tavaly szeptemberben, több Jurassic Park-os szereplő után, Owen Grady volt az első, aki a Jurassic World-franchise-ból bemutatkozott a Hammond Collection vonalon, elmaradhatatlan társa, Blue kíséretében. Azóta előbbi figura itthon is megvásárolható, és ahogy arra számítani lehetett, sem Owen, sem pedig Blue nem marad egyedül.

vlcsnap-2024-05-22-20h28m26s208.png

Claire Dearing esetében egyre inkább arra tudok csak gondolni, a Mattel valamiképp nem birtokolja a 2015-ös Jurassic World teljes jogait, ugyanis itt lett volna a remek alkalom, hogy a Bryce Dallas Howard által alakított parkigazgatót a filmbéli megjelenése alapján öltöztessék. Így viszont, egyelőre, be kell érnünk a Jurassic World: Bukott birodalomban látott szereléssel, de legalább kétféle változatban:

Ahogy azt már több szereplő esetében is láthattuk, Claire karjai cserélhetők lesznek, ezáltal a safari dzsekiben, vagy anélkül állíthatjuk ki a polcra a figurát, feltéve ha kibontjuk azt. További kiegészítő pedig Claire hátizsákja lesz, amely szintén a filmből köszön vissza.

Viszont, már a videóban is feltűnt, de az azóta kikerült hivatalos stock-fotók is alátámasztották a gyanúmat, ezúttal nem sikerült annyira erősre a figura arca, kevésbé felismerhetők a színésznő arcvonásai, igaz, magam is számos alkalommal szembesültem azzal, hogy élőben kevésbé feltűnőek az ilyen pontatlanságok.

Ha pedig már a Mattel elkészítette Blue gyűjtői változatát, természetesen kihagyhatatlan ziccer volt, hogy a Raptor-squad minden tagja megújuljon, így érkezik Delta figurája, de nincs kétségem, idővel Charlie és Echo is csatlakozik a falkához.

vlcsnap-2024-05-22-20h28m54s134.png

Abba már nem is mennék bele, hogy a Mattel első évében ezen Velociraptorok, Blue-t leszámítva, kevésbé sikerültek filmszerűre, később viszont egyenként és egy négyes-csomag keretein belül is megvásárolhatók voltak a raptorok. 

Természetesen ez a Delta-figura már minden tekintetben felülmúlja elődjét: részletesebb festés, pontos sculpt (a falkából Delta és Echo rendelkezik egy olyan, kiugró résszel, amit a Jurassic Park ///-ban látott hím és nőstény Velociraptorok is viseltek az orrnyergükön). Természetesen az üvegszem is jelen van, remélhetőleg jobban megoldva, mint Blue esetében, amelynél kissé sötétre sikerültek a szemek.

Sajnos azonban nem lehet amellett sem szó nélkül elmenni, az a túl hosszúnak tűnő nyak: lehet, hogy Blue is ilyennel rendelkezik, de ott a mintázat elvonja a figyelmet, itt viszont a mintázat hiánya hangsúlyosabbá teszi.

A fentebb, a videóból származó képeken viszont nem csak a Velociraptorok, vagy Owen és Claire párosa, valamint a HC Giganotosaurus bukkan fel, de a háttérben megbújik egy igen feltűnő dinoszaurusz, a Pyroraptor.

Nem is kérdés, a videói mostani házigazdája, Jason Michael is megkapta ezt a figurát, viszont külön kiemelésre sajnos nem került, de valószínűleg látva a visszajelzéseket, a Mattel délutánra elérhetővé tette a gyűjtői figura stock-fotóit:

pyro0.jpg

Korábban már én is közzé tettem egy kevésbé jó felbontású stock-fotót, most már viszont teljes pompájában csodálhatjuk meg a tollas állatot.

Az első Mattel-es sculpt nem sikerült rosszul, de az is tény, kevésbé sikerült filmhűre az ábrázolás, főleg a mellső végtagok fedőtollait illetően, de hatalmasat léptek előre a figura tervezői.

pyro4.jpg

Nem csak a tollazat, a színek is sokkal pontosabbak (de így is lesz olyan rész, ami újrafestést igényel a nagyobb pontosság oltárán), arról persze már kár is külön értekezni, hogy gazdagon mozgatható lesz a figura, a Hammond Collection vonalhoz híven, ahogy az üvegszemek is helyén vannak.

Pár napja frissült a Mattel applikációja, és már mint oly sokszor, az egyik, még sötétben megbújó dinoszaurusz adatlapján keresztül a figurát tartalmazó kiadás dobozképe is előhívható. Ez esetben egy új Tyrannosaurus rex figuráról beszélünk, nem is akármilyenről:

93asjeep.jpg

A Mattel ugyanis a sokak számára kissé csalódást keltő (számomra még mindig nagyon vágyott) Dennis Nedry-szettet követően ismét beletenyerelt a tutiba: az 1993-as (vagy inkább már 1994-es) életérzést tökéletesen visszaadja ez az új szett. 

A Jeep esetében a Mattel nem a saját, már meglévő kiadásából indult ki, mint a tavaly megjelent 93-as Explorer esetében, sokkal inkább az eredeti, Kenner-által gyártott jármű juthat eszünkbe, egyenes vonalaival, cseppet sem márkahű kialakításában - és pont ettől annyira retro! 

jeep_9.jpg

És természetesen egy emberfigura is helyet kap ebben a szettben, aki nem más lesz, mint Ray Arnold - de Dennis Nedry-hez hasonlóan, eltúlzott testalkattal és felszereléssel - személy szerint nagyon szórakoztatónak tartom ezt a figurát is, amennyire látszik. Ráadásul, Ray Arnold-ról a Mattel készített először eleve figurát.

De valószínűleg a megjelenés igazi sztárja a Tyrannosaurus lesz, az ugyanis nem csak egy meglévő figura újrafestett változata (az inspiráció az 1994-es Series II-es fiatal T. rex festése), de a sculpt is teljesen új, és elég pontosan felismerhető, hogy mi alapján mintázták:

youngtrex.jpg

Az eredeti Young Tyrannosaurus Rex figuráról! Ez a figura már 1993-ban is megjelent, a rákövetkező években pedig további színváltozatokban is elérhetővé vált Kenner-figura összetéveszthetetlen vonásait viseli, így az '93-as Red Rex újragondolás után ismét nagyon szép főhajtással rukkolt elő a gyártó.

Amiben viszont ismét nem vitézkedik a Mattel, az a terjesztés: a mai napig, sem itthon, de nagyon Európában sem találkozni a pénteken bemutatásra kerülő Jurassic World: Káoszelmélet kapcsán megjelenő figurákkal, és sajnos egyelőre a mostanság leleplezett Hammond Collection figurákkal sem találkozni hazai boltok előjegyzésében, csak remélni tudom, hogy nem kell már túl sokat várni rájuk, sajnos az elmúlt évből is jó pár, remek megjelenésről maradt le a hazai piac...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4218411411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2024.05.23. 10:02:44

Young T-Rex, micsoda meglepetés! Nagyon jól mutat a szett ebben a dobozban. Jobban várom, mint az új HC megjelenéseket.
süti beállítások módosítása