2019. január 06. 09:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Battle Damage Blue

bdblue.jpg

Amikor 2015-ben bemutatták a Jurassic World-öt, sokak örömére, és a hagyományt folytatva, a Velociraptor ismét fontos szereplője lett a történetnek, rögtön négy is, akiket nevesítettek, miként némileg betanított állatokról van szó. A mai bejegyzés a szerintem legjobb Mattel-féle Blue figurát mutatja be, a Battle Damage vonalról.

A Velociraptor mint faj, mindig kiemelt szerepet játszott a Jurassic-filmekben, hisz termete és intelligenciája miatt roppant fenyegetően léptek fel a raptorok a szereplőkkel szemben. Nem úgy, mint a Jurassic World szereplő állatok. A katonai ábécé alapján, Charlie, Delta, Echo és Blue (aki a testén végigfutó kék csíkról kapta nevét, és nem lett a neve Beta) mind egyéniségek: Charlie a csapat legfiatalabb tagja, zöld színét a zöld leguán DNS-nek köszönheti. Delta DNS-be több madárfaj genetikai kódját keverték, ezért mozdulatai, hangja is madárszerűbb mint társaié. Echo jellegzetessége egy sérülés a fején: ezt még egy Blue-val való harc során szerezte kölyök korában, amikor is megküzdöttek a falkavezető pozícióért. Blue a feketetorkú varánusz DNS-nek köszönhetően kapta a feltűnő, kék árnyalatú rajzolatát, ami után nevét is kapta, és domináns vezetőjének bizonyult a raptor falkának.

bluemattel_1.jpg

Blue élte túl egyedül a raptorok közül a Jurassic World-ben történteket, a Bukott birodalom idejére így ő fajának egyetlen életben lévő példánya (legalábbis ahogy a szereplők tudják, de nem lepnék meglepve, ha a későbbiekben további raptorok is felbukkannának). A film alkotóinak feltett szándéka volt, hogy a történetük szereplőjeként gondoljunk Blue-ra, és a rajongók elég hamar meg is kedvelték a raptort. A Mattel nem kevés Blue figurát adott ki, beleértve a mini figurákat is. Az Attack Pack-os figurát már korábban bemutattam ebben a bejegyzésben: Termékbemutató - Attack Pack Blue. Ugyanez a figura került közös kiadásba egy Dimorphodon figurával, és egy ugró verziót csomagoltak Owen mellé, de egy másik kiadásban Owen egy kölyök Blue-val kapott közös kiadást, ezt is bemutattam korábban. A tojásból "kikelő" Hatch N' Play változat sem maradhatott ki, főleg, hogy Blue a filmben maga is szerepel kölyökként. A Rip-Run vonalon, önállóan kapható mini figuraként és harci sérült figuraként is kiadásra került, valamint más figurákkal együtt, emellett pedig a Basic, vagyis alap játékvonalon is, amely azonban 12 inches figura, és kevésbé artikulálható, mint a többi változat. A legdrágább verzió az Alpha Training Blue, a Mattel egy komoly fejlesztése, mivel tanítható is a robot figura, idehaza nem került forgalomba.

Most azonban, a blogon immáron a harmadik Blue figurát mutathatom be, amelyet a Battle Damage, vagyis harci sérült vonalon adtak ki. Méretét tekintve természetesen ez a figura is méretarányos a 3.75-ös vonalhoz., bár kicsit nagyobbnak tűnik az Attack Pack-os figurához képest.

A figura szerintem a legszebben kidolgozott Blue a Mattel-től. A csomagolás a már megszokott, konténert imitáló doboz, külön jellegzetessége nem akad a csomagolásnak, csupán a Battle Damage jelzés. Magán a figurán jellegzetes, fehér színnel szegélyezett kék csík az állat fejétől a farka végéig fut a figurán, és a hasi rész is eltérő festést kapott, de más részletek, a bőr redőzöttsége, az izmok és a fej is bámulatosan kidolgozottak.

Az állkapcsa nyitható, valamint a feje is oldalirányba elfordítható, valamint fel és le is. Kezei valamint lábai is fel-le irányban mozgathatók, illetve a karok oldalirányba is pozícionálhatóak, ez az Attack Pack-os változatnál nem volt lehetséges. 

blue07_2.jpg

A Battle Damage vonal jellemzője az állat oldalán található, retesszel felnyitható majd csukható sérülés, amely kialakítás tisztelgésként is felfogható a Kenner-féle figurák felé, ahol is több figurának volt hasonló sérülése (igaz ott levehetőek voltak a sérülést fedő bőrdarabok). Egyébként ugyanez a figura egy szett részeként is kiadásra került, ott egy Indoraptorral, valamint egy ceratopsida koponyával együtt vásárolható meg.

Mint említettem, méretei nagyjából megegyezőek az Attack Pack-os figurával, az állat farka van másképp kialakítva, de egy kicsit testesebbnek, izmosabbnak is tűnik a BD Blue figura, láthatóan alaposabban kidolgozott. 

savage.jpg

Blue-ból az új játékvonalon sem lesz hiány, legalább egy figura biztosan lesz, a Savage Strike vonalon kiadásra kerülő figura, amely részleteiben inkább az ugró, Owen-nel közösen kapható figurához hasonlítható, sőt, szerintem egy az egyben ugyanaz a figura, már amit eddig tudni lehet róla, még nem került ki a boltok polcaira. Egész biztosan lesz még más Blue figura is idén, mint például az ősszel érkező, 6 inches prémium figura.

Blue-ból sosem elég, a képen a jelenleg a gyűjteményemben tudható Blue figurák láthatóak, egy kis csalással, mert a második legkisebb figura nem a Mattel kiadása, a Dinoszaurusz DNS könyvből származik. 

bluek04_1.jpg  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6514539080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása