2019. december 23. 21:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Primal Attack - Az új figurák #2

ujfigurak.jpg

A karácsonyi készülődés közepette új hírek szállingóztak a Mattel jövőévi Jurassic World játékvonaláról. A tovább mögött az új Primal Attack vonal legfrissebb fejleményeiről adok hírt.

Az alábbi információk egy része egy francia webshop, a La Boutique du Dinosaure értesülései, termék adatlapjai nyomán láttak napvilágot, így azért nem árt némi fenntartásokkal kezelni őket! 

Kezdem is a szó szerint is a legnagyobb bejelentéssel: a 2018-as Super Colossal Tyrannosaurus Rex és a 2019-es Super Colossal Velociraptor Blue után 2020-ban is folytatódik az óriás méretű figurák sorozata, érkezik ugyanis...

indo_3.jpg

a Super Colossal Indominus Rex! Lehetett számítani a sorozat folytatására, és én magam is arra tippeltem, hogy az Indominus, az Indoraptor és a Spinosaurus közü kap valamelyik ilyen figurát, 3-ból eddig egy bejött...

A T. rex mind kolosszális, mind egészen pirinyó méretben is napvilágot látott már a Mattel-nél, többféle színváltozatban. Természetesen az új, Primal Attack vonalon is felbukkan, a francia nyelvű adatlap szerint ugyanúgy fog ordítani, mint a korábbi megjelenésű figura, de megragadni is fogja tudni áldozatát, mint az új Carnotaurus, és a lépései is hallatszani fognak, azaz úgy fest, minden eddigi feature egyetlen figurában fog megtestesülni. trex_3.jpg

Az biztos, hogy elektronikus, hangot adós változat a legelső Thrash 'N Throw figura óta nem volt, azóta némák maradtak a T. rex-szek. 

Az új Carnotaurus-szról már korábban én is írtam, ez volt az első figura, amelyen az új feature-t bemutatták. Az újdonság most az, hogy a francia oldal Toro-ként is hivatkozik rá.

toro.jpg
Állítólag a becenév (bika, szarvas) pedig nem máshonnan, a Netflix-re érkező Jurassic World: Camp Cretaeceous animációs sorozat által fog ráragadni a szauruszra, és a design-t is már a rajzfilmes megjelenéshez igazították. 

A várakozásoknak megfelelően, a Sound Strike vonal is a jelek szerint új figurákkal bővül, van köztük olyan dinoszaurusz, amelyről már készült játékfigura (Parasaurolophus, Sinoceratops) és vannak újoncok, amelyekről eddig nem készült még figura: Irratator, Majungasaurus.

Nagy kérdés, vajon a Sinoceratops a tavalyi figura alapjain nyugszik majd, vagy - a filmbéli megjelenésének megfelelően -, kerül átalakításra a figura? 

A Savage Strike vonal is folytatódik, egy igazi meglepetéssel:charlie2.pngA jelek szerint Charlie máris új figurát kap: az alap a jól ismert, egykori Battle Damage Blue figura, de a festése valami szenzációs termékfotón, nagyon erősen filmes jellegű, jobban, mint az Attack Pack változat

A már sokat emlegetett, és pl. Kanadában márciustól elérhető (és utána az ígéretek szerint Európába is megérkező) Amber Collection vonalon is megjelenik Charlie, erről már korábban én is beszámoltam:

 charlie2.jpgMost viszont új termékfotó jelent meg, ami a Savage Strike figura dizájnját követi, de sokkal harsányabb színekkel is bír ezáltal, mint az először bemutatott termékfotón, ami viszont sokkal szebb volt mindkét változatnál.

charlie.pngÉn még bizakodok, hogy a végleges termék festése mégis az első változat marad:

Míg idehaza a Dino Rivals figurái is lassan jöttek, az Egyesült Államokban már a Primal Attack első figurái is a polcokra kerültek:

Részletesebben ezen figurákról később számolok be, lehetőségeimhez mérten saját tapasztalatok alapján. A fentebbi galériából kitűnik, a korábbi figurák is megkapják a frissített dobozokat, így az Indominus rex is, viszont most már bizonyos: az idén bevezetett kártyákat már nem mellékelik az új szériához, ez sajnálatos fejlemény.

Panaszra nem lehet okunk a Matchbox-szok terén sem: a szintén a Mattel-hez tartozó cégcsoport rengeteg kisautót adott ki, egy idő után már újracsomagolásokkal is, de pl. a klasszikus Jeep és az Explorer is többféle változatot kapott. 

A Hot Wheels is képviseltette magát a Jurassic World játékvonalon a tavalyi film kapcsán, és több dinoszaurusz is megihletett egy-egy kisautót:

hotw_1.jpg

Ezidáig kellett viszont várni arra, hogy a Hot Wheels is előálljon a saját rendes változatával a film egy autójáról, így jelenhet meg jövőre a Jeep Wrangler:

A Matchbox-tól eltérő színű és kicsit másabb kialakítású kisautóban illetve maga a megjelenésében is az a pláne, hogy bár a Hot Wheels és a Matchbox nagy riválisnak számítanak azaz számítottak évtizedeken át, 1997-ben a Mattel bekebelezte a márkát és azóta már egy vállalat alá tartozik a két márka. Valószínűleg a Hot Wheels is szerette volna a saját változatát elkészíteni a klasszikus járgányból, így született meg a saját változatuk. Ráadásul nem csak a klasszikus, képernyőkön megjelenő autók sorozatába illesztették a Jeep-et, de a kiterjesztett valóság technológia a Hot Wheels-hez is begyűrűzni látszik. 

A magam részéről viszont sokkal jobban szeretném, ha a Ford Explorer és a Mercedes ML 320-as is megkapná a maga, az akciófigurákkal méretarányos változatát, ezekről viszont eddig semmi hír, reménysugár sincs. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3115363940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.12.23. 21:30:48

Vajon az újracsomagolt Indominus rex eljut a hazai boltokba is, esetleg egy BD Spino? Jó lenne.
Idén a pénztárcám nagyon hálás volt azért, hogy alig-alig akartak megjelenni újdonságok a Mattel figura fronton.
2019-ben az alábbiakkal bővült a "Park":
-fekete Concavenator
-Styracosaurus
-Parasaurolphus
-Monolophosaurus
-Nasutoceratops
-felnőtt Allosaurus

Illetve maradt pénzmag a LEGO vonal gyűjtésére is, így lett Baryonyx, fiatal Dilophosaurus és Triceratops is.

Anak 2019.12.23. 21:38:07

+ az Amargasaurus

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.12.23. 22:32:44

@Anak: Wow, az azért szép bővülés! :) Hellyel hogy állsz? Nálam már talán a PETA is tiltakozna az élettér szűkülése miatt, a dinók vonatkozásában :D

Nálam teljes lett a Raptor Squad: Charlie, Delta és Echo is megérkezett, betrappolt a Brachiosaurus, az új T. rex év elejéről, az Indominus rex, a Parasaurolophus, a Nasutoceratops és az Allosaurus, bébi T. rex a tojásból, valamint a Coelurus, a Proceratosaurus, a Primal Pal Blue és persze a Super Colossal Blue. Akit azóta is kerülgetek, de nem baj, megvan, az a lényeg :D

A "koronaékszerek" egyike, John Hammond is megvan, annak különösen örülök. Vannak még bőven hiányosságaim a legelső játékvonalról is (pl. Ankylosaurus), de azt hiszem eddig sikerült mindig megvenni az aktuálisan legfontosabb figurát számomra.

Anak 2019.12.24. 08:42:10

@Lord Picard: Vitrines szekrényben tartom őket.
Eredetileg összeépített Lego készletek voltak benne kiállítva (Star Wars témából), de azokat inkább szétszedve elcsomagoltam fénytől védett helyre.
Azonban ezt az életteret is kezdik teljesen belakni. A vitrinen néhány 3,75"-es SW figurával osztoznak, ha azokat is kilakoltatnám talán 1-2 új dínó még beférhet. Egyébként ez a helyszűke arra is jó, hogy korlátozza az ész nélküli vásárlásokat (gondolok itt az újra kiadott színvariánsokra egyes fajok tekintetében).

Anak 2019.12.24. 08:44:01

A Coelurus honnan lett meg, külföldről az is? Idehaza nem nagyon láttam.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.12.25. 19:55:58

@Anak: Ajándékba kaptam, ha jól tudom, akkor Ausztriában lett vásárolva. Jól elmaradt a termékbemutatója, de ami késik, nem múlik :)
süti beállítások módosítása