2023. október 16. 20:52 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemegék - Új sorozat, játékok és egyebek

chaos_3.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott le a New York Comic Con, már mondhatni, szokványos módon a Jurassic-franchise semmilyen formában nem képviselte magát az eseményen, de azért az elmúlt hetekben érkeztek izgalmasabb hírek az őslények világából.

Kezdjük is az egyik legnagyobb hírrel - azért is vártam e hír megírásával, hátha több információt kapunk, de sajnos egyelőre a bejelentésen túl továbbra sincs konkrétum, de a lényeg:

chaos_4.jpg

Jövőre érkezik az új animációs sorozat, amely a Jurassic World: Chaos Theory címet viseli! A műfajból pedig könnyen kitalálható, a Krétakori tábor folytatásaként kell kezelnünk a sorozatot, hiszen annak kvázi főszereplője, Darius Bowman lesz a sorozat egyik főszereplője! Amit még lehet tudni, hogy társa egy Sydney névre hallgató lány lesz (de meglepő lenne, ha legalább 1-1 cameo erejéig korábbi társai ne bukkanának fel), de az már csak csupán feltételezés, hogy az 5 évadot megélt Tábor utolsó jelenetétől folytatódik a történet, azaz időben a Jurassic World: Bukott birodalom után vehetjük fel a történet fonalát.

A sorozat egyébként egy szeptemberi Toy Fair kiállításon lett bejelentve, ahol néhány új figuráról is beszámoltak, de fotók és egyéb információk nem láttak napvilágot, csupán az alábbi dinoszauruszok lettek megnevezve az új, sorozathoz kapcsolódó játékvonalról:

dinos_7.jpg

Az utolsó három fajt leszámítva a többi dinoszaurusszal találkozhattunk már a filmekben, de remélhetőleg a Suchomimus az alábbi, a Jurassic World kapcsán készült hivatalos ábrázolást követi, amelyet az elismert, magyar származású paleoart-művész, Julius T. Csotonyi alkotott:

sucho.png

A sorozattal pedig 2024-ben találkozhatunk, a Netflix kínálatában! 

Korábban én is beszámoltam arról, hogy kiszivárgott néhány, a kereskedőknek szánt útmutató, amelyekben az új Allosaurus figurára úgy hivatkoztak, hogy az egy animációs történetet alapszik - valószínűleg ez a Chaos Theory lesz. Azóta viszont már láthattuk a figurát is, egy szeptemberi bejegyzésemben, és most már egy akció közben is látható:

383978866_18388818457051044_5457350792636421209_n.jpg

Ahhoz képest, hogy a Krétakori táborban felbukkanó dinoszauruszok mindig olyan formában jelentek meg a Mattel-től, mintha filmekben láthattuk volna őket, valahogy az Allosaurus összhatása sokkal inkább rajzfilmesebb.

Egy új járműszettről is mostanában kerültek elő az első fotók:

383972747_18388821544051044_1231321456827352212_n.jpg

A Mission Mayhem-szett járművét ugyan (eddig) nem láthattuk sem filmben, sem sorozatban, a színek a Jurassic World: Világuralomból megismert BioSyn járművek világát idézi meg, míg az elfogó rész Az elveszett világ befogóit juttatja eszünkben. A jármű pedig plusz egy feature-t kap, felborítva a felépítmény egy része ugyanis leesik!

A gyártó szokásához híven ezúttal sem marad dinoszaurusz mentes a kiadás, az Einiosaurus teszi tiszteletét a készletben.

Érdekesség, de az idei, Dino Trackers játékvonalon nem jelent Blue figura a hagyományos játékvonalon, jövőre viszont legalább egy, nagyobb léptékű változat igen:

A Mega Roar Blue figura meglehetősen hasonlít a 2019-ben megjelent Primal Pal Blue figurára, vélhetően azt hasznosítja most újra a Mattel, új harapás funkcióval, és kissé vicces, új szájmozgással:

A Mattel-hírek végére pedig egy új, sokkal jobb minőségű fotón is szemügyre vehető a Hammond Collection vonalon, a Világuralomban látott Dimetrodon figura:

hcdimetrodon.jpg

Azok akiknél eddig kimaradt ez a faj, akár rögtön a lehető legszebb változatra ugorhatnak majd rá, akárcsak jelen sorok írója. Nem lenne meglepő, ha szerdán ezt a figurát járnák körben a soron következő Beyond The Gates epizódban is. 

A Doctor Collector gyártó eddig is számos szépséggel örvendeztette meg a rajongókat, a 25. évfordulós Jurassic Park és a Jurassic World box set-eken túl már fémdobozos változatok is megjelentek a két film kapcsán, de decemberben új termékkörrel bővül a kínálat, érkezik a Jurassic Park: The Spy Game!

A társasjátékban 5-10 játékosnak kell lavíroznia Isla Nublar-on, ahol nem mindenki a jófiúk csapatát erősíti, ugyanis kémek próbálják meg szaboltálni a parkot és ellopni a dinoszaurusz DNS-eket! Csak remélni tudom, hogy a Jurassic World: A társasjáték után ez lesz a következő, amely magyarosítást is kap. 

A múlt héten debütált az amerikai Peacock (az NBC Universal saját streaming platformján) kínálatában a LEGO Jurassic Park: The Unofficial Retelling animációs rövidfilm.

A 22 perces műsor Ian Malcolm narrálásával meséli el a Jurassic Park eseményeit, de természetesen a hamisíthatatlan LEGO stílus és humor formájában. Egyelőre hazai megjelenésről nincs információ, pedig a SkyShowtime itthon a Peacock kínálatát (is) magába foglalja. 

Szerdán pedig, mint ahogy fentebb is említettem, érkezik az októberi Beyond The Gates, remélhetőleg izgalmas leleplezéssel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8518236099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása