2018. október 08. 21:57 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Sinoceratops

sinoceratops.jpg

A Mattel újabb, alap figurái továbbra is érkeznek a hazai boltok polcaira, kínálatába, ha nem is egyszerre, ezúttal a kalandos elő életű Pachyrh…. Sinoceratops, Pachyrhinosaurus-t mutatom be a Roarivores szériából!

Rendhagyó módon, most egy hosszabb vezető dukál a figurának, mivel nem egyszerű a története. A filmesek eredetileg a Pachyrhinosaurus szerepeltetésével terveztek: a nagyobb méretű ceratopsida szerepelt a leírásokban, és a partnerek felé is őt jelentették le, amíg az első előzetes napvilágot nem látott.

sinopach.jpg

A rajongók természetesen kiszúrták a dinoszauruszok menekülése közben, de nem épp a faj jellegzetességeit viselte: jól láthatóan egy szarv volt látható az orra felett. A rajongók Sinoceratops-ként azonosítták a fajt, és a Universal erre is módosította a faj nevét.

sinoc.jpgA valódi Sinoceratops

Korábban már láthattuk, prototípusként, hogy el is készítette a Mattel a Pachyrhinosaurus anatómiailag helyes figuráját, a fején szarvak helyett dudorok láthatóak, a legnagyobb az orr felett. Aztán mikorra a Mattel leleplezte a figurái többségét, a dinoszauruszt újfent láthattuk, de a prototípustól eltérő színekkel: szakasztott ugyanolyan festést kapott a figura, mint a filmben látható dinó. A bonyodalom itt kezdődik, a filmben a Sinoceratops szerepelt, nem a Pachyrhinosaurus, de a Mattel nem tervezte újra a figurát, egész egyszerűen ráhúzták a filmbéli Sinoceratops színsémáját a Pachyrhino modelljére!

Így tehát, amikor végre megjelent a figura, és a rajongók kezükbe vehették, kisebb csalódás lett úrrá rajtuk, hiszen a dobozon szereplő névvel ellentétben, ez egy Pachyrhinosaurus, amely ugyan nem szerepelt a filmben, de festésében tökéletesen megidézi (ironikus módon, az egyik legfilmszerűbb festéssel) a Sinoceratops-ot, leszámítva, hogy anatómiailag nem helyes, hiszen nem ez a faj. A rajongók, ki digitálisan, ki valóban átalakítva a Mattel figuráját, elkészítették a helyes felépítését a szaurusznak játékfigura formájában:

custom-sino.jpgEgy átalakított Sinoceratops figura

Sem a Jurassic World: Evolution, sem a Jurassic World: Alive játékok készítői nem akarják összezavarni a rajongókat, ezért ezekben a játékokban egyelőre fel sem bukkant a Pachyrhinosaurus, a Sinoceratops viszont helyes alakban szerepel bennük.

Most viszont akkor nézzük kicsit közelebbről ezt az egyébként nagyszerű figurát, amely szerintem az egyik, ha nem a legszebb növényevő figura az egész játékvonalról. A csomagolás semmit sem változott, a grafikák már ismerősek, mint minden Jurassic World-ös terméknél. A figura nagy mérete miatt a farkát külön csomagolták és külön kell rögzíteni, tapasztalatom szerint viszont utána gyakorlatilag szét sem szedhető az összeillesztett dinoszaurusz.

A masszív, 28 centiméter hosszú figura a Mattel-től megszokott módon gyönyörűen kidolgozott, a bőr kinövések, a galléron megjelenő csontkinövések szépen kidolgozottak, ahogyan az állat bőre is, a figura teljes felületén szépen textúrázott.

sino-side2.jpg

Mint azt már megszokhattuk a Jurassic World dinóinál, már amelyek a föld felszínén, mind a négy láb mozgatható nem csak előre és hátra, de oldalra is, így számos pózban beállítható. A fejet az alap, lehorgasztott állásából nem nagyon lehet állítani, csak a háton elhelyezkedő gomb segítségével tudjuk fel-le, öklelésre emlékeztető mozdulatsort reprodukálva mozgatni. Természetesen, mivel a dinó a Roarivores széria keretein belül jelent meg, a gombnyomással együtt hangját is hallatja az állat!

A dinó feje gyönyörűen kidolgozott, a csőrszerű száj, a csontkinövések külön lefestve, és személyes véleményem szerint, a két szeme különösen kifejezőre sikeredett. A festés aprólékosan kidolgozott, főleg a fej részen: a galléron megjelenő mintázatok rendkívül látványosak, szépen megfestettek, és élethűek, magasan az egyik legszínvonalasabb az egész játékvonalról! 

sino07_1.jpg

Nagyon nagy kár, hogy a Mattel, ha már a festésben a filmbéli SInoceratops-ot idézi meg, nem nevezte át a figurát, hiszen eleve későn, jó két hónapos csúszással jelent meg a figura, de ezek szerint nem a figura átnevezése miatt. Remélhetőleg a későbbiekben a filmben látott Sinoceratops is kiadásra kerül, nagyon hasonló festéssel.

sinocarno.jpg

Szerencsére azért ezt a figurát sem hagyták veszni, amiért nagyon nagy kár is lett volna, mert gyönyörűen kidolgozott minden részlete, és annak ellenére, hogy ebben a formában ilyen dinoszaurusz nem szerepelt egyetlen Jurassic-filmben sem, egészen lenyűgöző, és minden rajongónak a gyűjteményében érdemes ott tudni! 

jateknet.jpg

A figurát a Játéknet.hu oldalról rendeltem, ahol további lenyűgöző figurák találhatóak, és várhatóan további, Wave 3-as figurák is hamarosan napvilágot látnak itthon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5614290047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.10.08. 22:28:47

Öööö, hát köszi a cikket érdekes volt. Nem gondoltam volna, hogy neked ez a figura már meg is van. Megkérdezhetem mikor rendelted és mi mást még? :)

Ezek után még egyy kérdés maradt bennem, ha megjelentetik a tényleges Sinoceraptops alakú figurát, azt hogy fogják elnevezni, ha már van egy ilyen nevű figura a termékvonalban? Vagy egyszerűen túllendülnek rajta és lesz még egy ilyen nevű állatfigura?

Akkor ha jól látom a beállított képen is, a Pachyrhinosaurus volt az a növényevő, amely felnyalta Owent a láva elől? :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.08. 23:14:06

@Anak: Köszönöm, örülök, hogy tetszik és jól esik a visszajelzés is.

Csütörtök délelőtt rendeltem, és már pénteken kézhez is kaptam, de a hétvégém elúszott... Sajnos mást egyenlőre nem, alaposan behatárolnak az anyagi lehetőségeim, illetve készülök a hó végére...

Elvileg egyébként tervben van, hogy már jövőre megjelenhet az igazi Sinoceratops. A név nem jelenthet gondot szerintem, a rajongók többsége tudni fogja, hogy mi történt az előző (jelen) figura körül. Talán majd még azzal oldják fel a helyzetet, hogy vagy a Battle Damage széria keretein belül hozzák ki, vagy az új játékvonalhoz csatolva. Ez utóbbiról annyit tudni, hogy Rexy biztos benne lesz, és ötvözik a harapás/tombolás mozdulatokat a farok lengetésével, azaz kettős funkciójú lesz, talán ilyen változatban jelenik meg egy akkurátus Sinoceratops is.

A filmben a Sinoceratops (az igazi) vetette rá magát Owen-re, és később ő volt az, aki nekiment a Carnotaurus-nak is, zabos volt kissé, de ki ne lenne az egy ilyen nap után? :D

Ser Davos 2018.10.09. 15:07:41

Nekem a Pachyrhinoként bejelentett festése jobban tetszik,de ez a színes sinos se rossz.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.09. 22:58:34

@Ser Davos: Hm, ha lenne ilyen festésű, valódi Sinoceratops, nekem is tetszene, de tetszik is, csak most ez a festés még jobban betalált, ha a fajt el is nézték... Kíváncsi leszek, milyen festéssel jelenik meg jövőre az igazi Sinoceratops, ha jön egyáltalán.

Ser Davos 2018.10.11. 17:36:24

Azért,az viszont érdekes,hogy itt a JátékNet reklámjában is a pachyrhinos festésű Sino van.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.11. 19:48:05

@Ser Davos: Más webáruházban is ezzel a képpel szerepel, gondolom ezt kapták stock fotónak, hiszen ez lett volna az eredeti színséma, nem is értem, miért nem hagyták meg és adták ki Pachyrhinosaurus név alatt...

Anak 2018.10.11. 21:33:59

Ma egyébként megérkezett otthonomba a Pachyrhinosaurus és a G&G Indoraptor is. Előbbinél csalódást keltő, hogy a hangeffektek szinte megegyeznek a korábbi Triceratops hangjaival. Amúgy igen klassz figura. Utóbbi viszont fantasztikus játékfigura. Ok a méretarányt el lehet felejteni, de ugyanazon az elven működik a figura mint a T&T Tyrex. A farok az irányítóközpont, le fel, jobbra balra lehet mozgatni és az állat nyaka, feje a megfelelő irányokba mozdul + szintén a farkán van a gomb, mely hangok kiadására és a szemek villogtatására szolgál. Nagyszerű játék. Talán egy picit jobban tetszik, mint a SP I-raptor. Ott a fejet nem találták el annyira jól. Ennél viszont a mellső végtagok tűnnek furának.
Igazán nem bánom, hogy beszereztem, a többi Attack pakknál nagyobb dínó, mind tudott valami morgó és mozgó mozdulatot, ezt nagyon hiányoltam az SP figura esetében. Pótolva.
süti beállítások módosítása