2023. június 01. 20:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírek a Jurassic June kezdetén

jurassicjune.jpg

Évek óta fokozott izgalommal várjuk mi, Jurassic-rajongók a júniust, hiszen már régóta hagyomány a Jurassic June: 30 évvel ezelőtt is egy júniusi napon került bemutatásra a Jurassic Park, de a Jurassic World-trilógia minden egyes részét is júniusban kaptuk meg. Habár idén film nincs, a kerek évforduló okán is sok izgalmas hírre, bejelentésre számíthatunk. Az elmúlt napok figurahírei mellett még számos izgalmas dolog olvasható a mai bejegyzésemben.

A Universal Pcitures pedig az alábbi kis videóval készült az ünnepi hónap megnyitására, de vigyázat! Szívmelengető!

Ahogy azt már régóta lehetett sejteni, a 30. évfordulóra a Mattel a Hammond Collection sorozat részeként egy teljesen újragondolt Brachiosaurus figurával lepi meg a rajongókat. Konkrét megjelenési dátum nem ismert, az eddig ismert képek sem a gyártótól kerültek ki.

347651822_102512676184198_2404533931589424903_n.jpg

Első ránézésre, főleg a színei miatt, rendkívül nagy hasonlóságot mutat a Legacy Collection Brachiosaurus-szra, de azért megfigyelhető, hogy több ponton is mozgatható az új figura, de a dobozképpel vált teljessé a kép.

347835026_3426291054365596_3544841075801351312_n.jpg

A Brachiosaurus lábai 3-3 ponton is mozgathatóvá váltak, ahogy a farokrész is, ennek köszönhetően pedig most már könnyebben beállítható az ikonikus Jurassic Park-momentum is, a két lábra álló Brachiosaurus-szal. A nyaki részt is átdolgozták, úgy fest eltűnt az a vájat, aminek mentén volt lehajtható a dinoszaurusz nyaka, annál finomabb megoldással állt elő a Mattel, de az igazán ütős újdonságot is a dobozkép leplezte le: a figura nyaka ugyanis hajlítható!

Az sajnos sejthető, hogy az eddigi legnagyobb Hammond Collection figuráért mélyen a zsebébe kell nyúlnia majd a rajongóknak...

De nem ez lesz az egyetlen óriási sauropoda figura, amelynek helyet kell szorítania a rajongóknak, korábban már én is bemutattam azt a néhány képet, ami a Mamenchisaurus figuráról készült, de azóta elég nagy csend honolt a figura körül, volt aki már arra is gondolt, talán meg sem jelentetik a figurát.

mame.png

Nos, a Mattel Jurassic World applikációból most már tudhatjuk, érkezik a figura valamikor a Legacy Collection sorozat berkein belül, amelynek maximális hosszúsága elképesztő, 126 cm lesz!

mamenchi.jpg

Egy másik, régóta várt figuráról is érkezett egy új kép, ezúttal a (japán nyelvű) csomagolásról:

350519488_4242042912686729_277023306618448914_n.jpg

A több ponton mozgatható, filmszerű kidolgozást és festést kapó Triceratops végre méretben is a valóságot fogja tükrözni. 

Két éve jelentette be a Mattel és a Hasbro, hogy egy Transformers kiadás erejéig összeállnak, egy Tyrannosaurus rex és a Ford Explorer között vált lejátszhatóvá egy összetűzés. Habár korábban én is írtam arról, hogy új együttműködést kötött a két cég, arra nem most számítottam, hogy ismét készül egy Transformers-szett, amely a Jurassic Park egy másik emlékezetes találkozását eleveníti fel:

Az Álcákat erősítő Dilophocon és az Autobot JP12, azaz egy Jeep Wrangler "csatája" igazán megdobogtathatja a Jurassic- és Transformers-rajongók szívét egyaránt. Talán mert az én gyerekkoromból kimaradtak, én sosem voltam nagy rajongója az alakváltó játékoknak (nem úgy a filmeknek), de amennyi remek figurával megörvendeztetett már minket a Mattel, felőlem elférnek (a boltok polcain) ezek a figurák is.

Az idei évben a Mattel is előrukkolt a saját, Fierce Changers játékvonalával és a dinóból dinóvá alakítható robotokkal, de egy Jeep náluk is átalakíthatóvá válik majd egy T. rex-é.

350841407_259979906580989_4088711981383230164_n.jpg

Két éve az orlando-i Universal témaparkban már pár hónap erejéig megnyitotta egyszer kapuit a Jurassic World Tribute Store, ahol a filmekre hajazó díszítés közepette vásárolhattak a rajongók, de már csak az üzlet meglátogatása is egy élménnyel ért fel. A harmincadik évforduló alkalmából pedig nemrég megnyitotta kapuit szintén Orlando-ban a Jurassic Park Tribute Store!

maxresdefault_4.jpg

A látogatók és vásárlók ezúttal viszont nem pont egészen a Jurassic Park-ba tévednek be, ugyanis az üzlet számos helyiségében a film kulisszái elevenednek fel: retro számítógépek, eredeti kellékek, feljegyzések és irodai berendezések között találja magát aki ide belép. 

A film több jelenete is megelevenedik: Rexy a toaletten trónolókra "veti" magát, míg a Dilophosaurus figyel mellette, közben egy Velociraptor a konyhában garázdálkodik, hogy utána úgy rontson rá a rajongókra, mint Ellie-re a bunkerben.

Természetesen az üzlet tömve az évfordulós ajándéktárgyakkal, amelyek legtöbbje általában csak a Universal parkjaiban megvásárolhatók, de néhány vitrinben a 30 évvel ezelőtti merch termékek köszönnek vissza, ezek különösen megdobogtatják a szívemet, hiszen néhány figura, társasjáték, újság az én gyűjteményemben is megtalálható.

Az elfáradt látogatók pedig a boltban található édességpultból csemegézhetnek csupa Jurassic dekorációs édességet.

candy.png

És ami igazán döbbenetes, az a boltot is magába foglaló épülettömb egyik végén található: a beteg Triceratops a filmből!

tric-pic_1.jpg

Az eredeti, Stan Winston és csapata által életre keltett animatronikus modell nem jutott arra a sorsra, mint a legtöbb kreatúra a film forgatása után: eleve masszívabb volt a robot, mint a többiek, hiszen őt külső, eredeti helyszínen való forgatásra tervezték - az eredetileg szürke állat latex bőrére aztán a felvert hawaii vörös por gyorsan rá is száradt, ami miatt pedig még élethűbb is lett a kamerák előtt a modell. 

trike_8.jpg

A forgatást követően a Triceratops-szot egy floridai gyerektábornak ajándékozták, ahol beteg gyermekeket szórakoztatnak, itt is a szabadban, egy fa alatt talált helyet a modell, és elég ritkán készült csak róla felvétel. Most úgy fest, a Universal kölcsönkérte, vagy talán vissza is kapta a modellt, amelyet most bárki megcsodálhat, aki Orlando-ban jár! Sajnos alig pár nappal a bolt megnyitása után egy rajongó(?) már meg is rongálta a modell, ellopta a Trike egyik lábujjkörmét... 

fxveeu9x0ambi_i.jpg

Ami pedig még a mai nappal kapcsolatos, nem elfeledni, mától elérhetők a LEGO csodálatos szettjei is a 30. évforduló kapcsán, több játékboltban is találhatunk már néhány szettet, de a LEGO hivatalos magyar áruházából már mind elérhető, a szettekről bővebben pedig itt írtam korábban:

legojp30_1.jpg

A PlayStation Plus előfizetők is örülhetnek - köztük jómagam - hiszen június 6-ától július 3-áig az Essential, Extra és Premium előfizetéssel rendelkező gamerek ingyen letölthetik a PlayStation Store-ból a Jurassic World: Evolution második részét!

playstation.jpg

Hogy még mi minden mással készül a Universal, azt persze nem lehet még tudni, de talán végre választ kapunk arra a kérdésre is, miként folytatódik a franchise a tavalyi Világuralom után. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7818137034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása