2019. november 25. 20:13 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Velociraptor Charlie

charlie_1.jpg

A 2015-ös Jurassic World-ben több érdekes koncepciót is megvalósítottak a film készítői, ebből az egyik, az idomított Velociraptorok ötlete volt az, ami talán a legnagyobb ellenérzést váltotta ki eleinte, de a film bemutatása után a fanyalgók elhalkultak: ötletesen, valóságszerűen sikerült az ötletet megvalósítani. A Mattel pedig nem is hagyta ki a lehetőséget, igaz egy évet vártak vele, hogy a Raptor csapatot is kiadja az akciófigurák között, most egy újabb tagját mutatom be a csapatnak: Charlie-t.

Owen Grady szakértő kezei alatt, több alomból lettek összeválogatva a kölyök Velociraptorok, ahogy az a Bukott birodalom visszatekintéseiből is kiderült.

jwcharlie.jpg

A katonai ABC alapján elnevezett példányok, Blue, Charlie, Echo és Delta nem csak névvel lettek felruházva, de egyedi személyiség jegyekkel és megjelenéssel is. Blue, mivel a Bukott birodalom is szerepelt, elég sok figurát kapott már a Mattel-től (a két, az alap játékvonalon megjelent figura termékbemutatója itt olvasható: Attack Pack Blue és Battle Damage Blue), Delta-t pedig már korábban bemutattam (Velociraptor Delta), így következik a csapat harmadik tagja, Charlie.

ibris_1.jpg

A falka legfiatalabb tagja, a zöld iguána DNS-ének köszönhetően lett zöldebb társainál. Charlie-t vesztettük el a leghamarabb a falkából, vele még a dzsungelben egy vállról indítható rakéta végzett, így a film végén nem vehetett részt az Indominus rex elleni harcban.

A játékfigura az idei Dino Rivals alap, Attack Pack játékvonalán jelent meg, annak jellegzetes design elemeivel felvértezve.

Mivel rengeteg Velociraptor jelent már meg a Mattel kínálatában, többnyire már csak a festésükkel tudják „eladatni” magukat, ebben az esetben pedig ugye nem csak szimpla átfestésről van szó, hanem egy konkrét karakter megidézéséről. Az ő, zöld alapon fekete csíkos festését egy mentazöld alapon sötétzöld foltokkal adta vissza a Mattel, nem a legélethűbb festés, ezt már Delta-nál is tapasztalhattuk, de így is jellegzetes. 

04_24.jpg

Maga a figura ugyanaz az alap, apróbb módosításokkal, mint Delta figurája: a kezek és a lábak is a szokott módon, 360 fokos szögben elforgathatók.

02_29.jpg

Épp ezek miatt is, változatos módon lehet a Raptorokat egymáshoz képest beállítani, és a fő célközönség, a gyermekek számára pedig már lassan össze is állítható Owen mellett a Raptor csapat.

09_11.jpg

Minthogy a Dino Rivals játéksorozatban bevezetésre kerültek a karakterkártyák, természetesen Charlie is megkapta a maga kis adatlapját egy kártyán:

card_4.jpg

Ahogy Delta figurájánál is, úgy természetesen Charlie-nál is készítettek már a rajongók sokkal filmszerűbb, úgynevezett "custom" változatot:

charlierepaint.png

Lenyűgöző darab! A figura alapja egyébként a Battle Damage Blue figura volt ez esetben, általában a legtöbben ezt használják alapnak, nem ok nélkül, a már gyári Delta és Charlie figura alapja is ez a figura volt.

amberc.jpg

Mint említettem, ez Charlie első megjelenése, de nem az utolsó (a Snap Squad szériát nem számítom bele az alap játékvonalba), jövőre a tervek szerint ugyanis a rajongók körében már most nagy sikert arató, de Európába az ígéretek szerint csak jövőre érkező Amber Collection sorozatban is megkapja a maga figuráját. A 6 inches, rengeteg ponton mozgatható Charlie a filmben viselt fejkamerával együtt, az első kép alapján pedig már sokkal aprólékosabb kialakítással és filmszerűbb festéssel jelenik meg jövőre.

A korábban bemutatott Legacy sorozatban megjelent kölyök T. rex figura mellé járó, fejre illeszthető keretet célzottan ahhoz a figurához készítették, és bár remekül mutat a raptorokon is, pont mint a filmben, sajnos könnyedén le is esik a figuráról.

cage.jpg

Talán egyszer a Mattel elkészíti a raptorokra optimalizált változatot is...

A most bemutatott Attack Pack Charlie figura pedig már elérhető a hazai Müller kínálatában! És, azt hiszem nem árulok el túl nagy titkot, a héten még érkezik egy bemutató...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9415324376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása