2018. április 23. 19:56 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Super Colossal T. Rex

colossalrex.jpg

Amióta csak megjelentek az első fotók a Mattel termékeiről, a Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán, talán a legnagyobb figyelmet az óriási, Super Colossal Tyrannosaurus Rex figura kapta. A magyar keresztségben csupán Gigantikusnak titulált figura pedig végre hozzám is megérkezett. Részletek a tovább mögött.

Sajnos a globális embargó április 16-i feloldása után sem jöttek egyenlőre a magyar boltok polcaira a Mattel figurái, én pediglen nem tudtam tovább várni, és megrendeltem egy külföldi webáruházból ezt a gyönyörű csöppséget.

A figura doboza masszív, a már az öt darabos Matchbox szettnél is látott stílusú grafika díszíti. A T. rex-et több ponton is rögzítették, de mint az látszik, nem is egy darabban került a dobozába: a farkát és a bal lábát külön csomagolták, a doboz aljába helyezett rekeszben. Meglepetésemre viszont a dinoszaurusz bendőjének (a hivatalos, több nyelvű tájékoztató magyar részében ezt így írták!) csapóajtaja viszont rajta volt a figurán, korábban látott unboxing videók szerint ez nem volt magától értetődőnek. 

rexy_3.jpg

Korábban 3 feet, azaz 3 láb, körülbelül 91 centiméteres hosszúságot írtak a figurára, ami igaz is, összeszerelés előtt! Merthogy összeszerelve (nem egy túl bonyolult művelet) 110 centiméter hosszúságú a figura! A magassága relatív, hiszen több pózban is biztosan megáll a helyén.



Elfogultság nélkül is ezt írnám: a T. rex feje elképesztően gyönyörű lett! Nem tudom, hogy a Mattel tervezői hozzáfértek-e Stan Winston eredeti makettjéhez vagy az ILM digitális modelljéhez, de ennél filmszerűbb ábrázolása nem volt még Rexy-nek/Roberta-nak. A szája egészen nagyra nyitható, hogy kényelmesen le tudja nyelni "prédáját". 

szemszaj.jpg

A szeme fényes, sárga íriszű, akárcsak a filmekben, a szája, nyelve rózsaszínes, nagyon élethű festésű.

body.jpg

Maga a dinó barna-vajszínben pompázik, sötétebb csíkokkal, foltokkal. Ez sajnos nem filmszerű (egyik sem lesz az az eljövendő megjelenések közül, és a korábbi figurákra sem jellemző a filmszerűség), ennek nem tudom mi lehet a pontos oka, valószínűleg az, hogy tömeggyártásban nem lehetne visszaadni az eredeti színösszeállítást. Én nekem, személy szerint, tetszik ez a festés, sokkal-sokkal jobb, mint a Hasbro festése.

karlab.jpg

A karok irreálisan kicsik, első pillantásra, de sajnos szegény fajnak ennél hosszabb karok nem is adattak meg, szóval ez az evolúció hibája. A lábai masszívak, a talpak forgathatóak, és biztosan tartja a roppant testet. Azt a testet, amelyet jórészt műanyagból készítettek, leszámítva a nyakat és a farkat, de a többi testrész sem az a merev, olcsó műanyag, amire gondolna az ember.

Mint azt már a blogon is többször ecseteltem, két típusa létezik ennek a dinoszaurusznak, ez az általános figura, míg a Battle Damage figura egyenlőre csak az USA-ban kapható. Az a változat a vörösre festett harci sérüléseken túl hangot is tud kiadni, ezt sajnos az alap modell nem tudja, de a bendőjében akár 25 minifigura is elfér, de nem okozott neki gondot az eredeti JP-s Ian Malcolm figura sem!

roberta.jpg

Talán már említettem, hatalmas a figura! A korábbi T. rex figurák, járművek eltörpülnek mellette. A figura méreteit és arányait tekintve, egyetlen korábbi vagy közeljövőben várható más dinoszaurusz vagy ember figurával nem méretarányos, de a gyerekek kedvenc játéka címre pályázó dinoszaurusz sok gyűjtő gyűjteményében lesz korona, az garantált!

Hivatalos magyar árat nem tudni, a rendkívül kedvező amerikai, 55 dolláros ajánlott fogyasztói árnál sajnos mindenhol csak drágább, személy szerint is ennél jóval több eurót fizettem érte, de ez volt a Mattel termékei közül a legfőbb vágyam! Milyen a sors, vadonatúj, bontatlan Jurassic-figurát eddig nem volt szerencsém birtokolni. Eddig. Remélhetőleg a magyar kereskedők is hamarosan megkapják az ukázt, és utána már az lesz a legfőbb probléma, a listáról mely tételek legyenek előbb lehúzva!

Addig is, csak ajánlani tudom ezt a gyönyörű játékfigurát! Minden pénzt megér, egyszerűen mesés, a Mattel nem spórolt semmin!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1213857986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása