2023. szeptember 20. 22:51 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Blue és Owen Grady

blueowen_1.jpg

A szokásos Beyond The Gates epizódban ebben a hónapban két új Hammond Collection figura került bemutatásra. Lehetett sejteni, hogy ők ketten ezen a vonalon is felbukkannak, de a Mattel tervezői szerencsére fordítottak rá energiát, hogy teljesen megújuljon a két karakter figurája.

2018 óta Owen Grady-ről tucatnyi játékfigura készült már a Mattel-nél: volt egyedül, dinoszaurusszal, jellemzően Blue-val vagy Beta-val közösen, motoros változat, hagyományos 3.75 inches és 6 inches figura, sőt, még Barbie figura is. És ami az emberek között Owen, az a dinoszauruszok esetében Blue, a Velociraptor: megjelent a hagyományos vonalon többféle változatban, de az Amber Collection játékvonalon, sőt, a Super Colossal vonalon is készült róla figura. 

vlcsnap-2023-09-20-22h09m26s316.png

Mégis várható volt, hogy a Hammond Collection játékvonalról sem marad el párosuk, bár külön-külön jelennek meg, azért ők mégis egy csapat. Nem lenne túl meglepő, ha idővel a Raptor Squad további tagjai is csatlakoznának hozzájuk.

Hammond Collection - Velociraptor 'Blue'

blue0_1.jpg

A tavaly debütált játékvonalon az elsők között érkezett a Jurassic Park kapcsán a Velociraptor, amely, mint majd minden figura ezen a vonalon, a korábbi Amber Collection figurák kicsinyített változata volt, de mind ez, mind a két Jurassic Park ///-as Velociraptor figura hagyott némi keserű szájízt a rajongókban, hiszen még szembetűnőbb volt a túl hosszú lábfej, amely a Mattel ragadozók velejárója 2018 óta. Öt év után viszont végre eljutottunk odáig, hogy lerövidítsék azokat - élek a gyanúperrel, hogy hamarabb is ment volna, de ez egy kihagyhatatlan ajánlat a gyűjtőknek, hogy újra megvegyék a figurákat.

blue4_5.jpg

A videó és stock fotók alapján viszont végre jól elvégezte feladatát a Mattel és meghallgatásra kerültek a rajongók imái: a két lábfej végre méretarányos, és még a stabilitást se befolyásolja az ígéretek szerint - ez annyira nem is meglepő, a rajongók körében már jó ideje ismert néhány alkotó, akik többek között a ragadozók talpait alakították át, de új fejsculptokkal és egyéb kiegészítőkkel is találkozni már. 

Ugyanakkor az a videóból is kiderül, hogy nem csak a lábfejet dolgozták újra: a test, a nyak és a fej is teljesen megújult, és a farokrész is jóval hosszabb, ahogy az egy Velociraptorhoz illik. 

blue1_1.jpg

Szintén hatalmas újdonság, hogy a HC T. rex-szek és a Brachiosaurus után Blue is már üvegszemet kapott - ez a videóban kevésbé mutat jól, saját tapasztalat, hogy élőben azért sokkal jobban mutat ez a fajta megoldás.

Ha van némi kivetnivaló a figura esetében, ez Blue legfőbb jellegzetesége, a kék sáv ami két oldalt fut végig az állat testén: ugyan a filmben és a hivatalos marketing anyagokon is a combok felső részén is átmegy a kék sáv, ezt eddig a figurák esetében a Mattel kissé kikerülte, hogyha a lábak mozgatásra kerülnek, ne szakadjon a folytonosság - ezt a folytonosságot viszont a jelek szerint a Hammond Collection változatnál elveszítjük, mivel ha elforgatjuk a lábakat, a kék sáv is velük fordul - ugyanez igaz a nyakra és fejre is, de ez már az Amber változatnál is így volt, elkerülhetetlen. 

Időközben pedig egy összehasonlító képpár is előkerült, valószínűleg egy Mattel dolgozó készítette, és észrevehető a markáns különbség a sima Velociraptor és Blue között:

blues0.jpg

blues_7.jpg

Hammond Collection - Owen Grady

owen0.jpg

Ahogy Blue-t is én hamarabb vártam az eddigi megjelenési sorrendek alapján, úgy Owen-t is, akit kicsit túl is prezentált már a Mattel (és pl. a LEGO is). A már korábban megjelent figurákhoz hasonlóan, ezúttal is a hagyományosnál sokkal jobban artikulálható figurát kapunk, és cserélhető fejet és kézfejeket amivel végre megidézhető lesz a Jurassic World emlékezetes jelenete.

owen3_3.jpg

Ami viszont számomra igazán meggyőző, az a figura arca, amelyen nagyon jól felismerhető Chris Pratt arcvonása, ez igazán jól sikerült részlet, ahogyan a ruházat is.

owen1_2.jpg

Kiegészítő gyanánt, a cserélhető fejen és kezeken túl egy kés, valamint egy Velociraptorra feltehető fejkamera lesz megtalálható a dobozban, tehát ezt a fontos kiegészítőt sajnos nem az állat mellé adják, ha tippelnem kellene, valószínűleg a Raptor Squad további tagjai egyenként megkapják majd a kamerát.

Összességében mindkét új figura nagy előrelépést mutat és megérheti a korábbiakat lecserélni, de az eddigi két Hammond Collection évadhoz képest markáns különbség, hogy a dobozok elején nem a sorozat logója, hanem a figurák rajzolt változata került fel, de úgy, hogy látható, hogy azok konkrétan a figurákról készültek, látható pl. az illesztési pont is Blue esetében - számomra azonban ez a két grafikai elem annyira viszont nem megnyerő.

Az amerikaiak szokás szerint már előrendelhetik a két figurát a Target.com oldalról, az egyik figura esetében januári, a másik esetében viszont májusi megjelenési dátummal, szóval nem mostanában várható a két megjelenés. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2718218619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2023.09.21. 19:13:35

Nekem tetszenek. Pont a napokban néztem, hogy már jópár Owen és Blue figura van a gyűjteményemben, ezekkel a karakterekkel leállok, erre kijön a Hammond Collection változat is mindkettőből. :D Úgy fest meglesz a sokadik Owen és Blue is. ?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2023.09.22. 22:05:29

@PikeB: Igen, nekem is tetszik mindkettő, csak kellenének :D Remélhetőleg kényelmesen elérik a hazai piacot is.
süti beállítások módosítása