2019. szeptember 10. 21:30 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Amber Collection - Új részletek

amber_3.jpg

Először tavaly nyáron hallhattunk a Mattel gyűjtőknek szánt játékfigura sorozatáról, majd az idei San Diego-i Comic Con-on már ki is állítottak négyféle figurát. A tovább mögött pedig már a figurák csomagolására és egy nem várt karakterre is vethetünk pillantást!

A Mattel Jurassic World-ös játékvonalának alap koncepciója volt, hogy a dinoszauruszok és az emberek egymáshoz képest méretarányosak legyenek, az emberek így 3.75” inch (kb. 9,5 cm)  méretben készültek el. A cég azonban - nem mintha eddig a játékfigurák jó része nem a gyűjtők kezébe került volna -, most megpróbálkozik a prémium kategóriás figurák piacra dobásával, kifejezetten a gyűjtőknek dedikálva azokat, amely az Amber Collection nevet viseli.

Az új vonal új méretarányt is eredményezett, így az emberek már 6.5” inch (kb. 16,5 cm) magasságúak lesznek, majdnem dupla akkorák, mint az eddigiek. Az SDCC-n már láthattunk képeket Owen és Ian figurájáról, valamint a Jurassic Park Velociraptoráról és Blue-ról, most viszont már a csomagolásukra is fény derült, hála a JurassicOutpost és a CollectJurassic oldalaknak.

Jurassic Park Ian Malcolm

 ambercollectionmalcolm_upscaled_image_x4.jpg

A matematikus káoszelmélet szakértő korábban már a 3.75-ös Legacy vonalon is kapott saját figurát, ezt most részleteiben sokkal alaposabban kidolgozták. A figura két cserélhető kézfejet is kap, attól függően, hogy a fényfáklyát vagy egy pohár vizet szeretnénk a kezébe nyomni.

amber-collection-malcol-package-reveal.jpg

Jurassic World Owen Grady

 ambercollectionowenbox_upscaled_image_x4.jpg

A Jurassic World macsó alfahímje sem maradhat ki, és egyre többeknek szúr szemet, hogy míg Owen-ről rengeteg figurát mintáznak meg, addig Claire a háttérbe szorul. A Chris Pratt arcvonásait jól visszaadó figura, akárcsak Ian, két cserélhető kézfejet is kap: egyikkel egy tollat szorongat amellyel raptorai figyelmét keltheti fel, a másikkal pedig jellegzetes kését tarthatja Owen.

amber-collection-jurassic-world-mattel-owen-prototype-packaging.jpg

Jurassic Park Velociraptor

ambercollectionvelociraptor_upscaled_image_x4.jpg

Az 1993-as film félelmetes Velociraptorai alapján készült figura az első a Mattel-től, amely konkrétan a Jurassic Park-ban látott dinoszauruszon alapul a festését illetően, de a nagyobb méret apróbb részletek kidolgozását is magával hozza, arról nem is beszélve, hogy több ponton lesz mozgatható a figura, mint bármelyik másik raptor figura az eddig elkészültek közül, valahogy úgy, mint a tavalyi Indoraptor figura.

raptoramber_1.jpg

Jurassic World: Fallen Kingdom Blue

ambercollectionbluebox_upscaled_image_x4.jpg

Természetesen az eddig elkészült 5 film legjobban megismert és legkidolgozottabb személyiséggel bíró dinoszaurusz karaktere, Blue sem maradhat el, bár látszólag a festésen kívül nem sokban fog különbözni a Jurassic Park-os figurától, de természetesen csak megjelenés után derül ki, hogy minden részletében egyezik a két figura, vagy azért lesznek apró különbségek. 

ambercollectionblue_upscaled_image_x4.jpg

Jurassic World Charlie

ambercollectioncharliebox_upscaled_image_x4.jpg

Ami azt illeti, rögtön három raptort is összevethetnek a rajongók, mert váratlanul ugyan, de kiderült, a Raptor-falka egyik tagja, Charlie is megjelenik ezen a játékvonalon (és akkor számíthatunk majd Delta és Echo érkezésére is). Nem ez az első játékfigura, amely megjelenik a Mattel-nél Charlie-hoz kapcsolódva, de ahogyan Delta és Echo esetében, úgy a kisebb figuráknál nem sikerült igazán jól visszaadni a raptorok egyedi megjelenését a színeket illetően. Nem úgy most, mert a képek alapján, bár a csomagolásról készült képen más színárnyalatúnak tűnik, valószínűleg a megvilágítás miatt, a nagyobb felületen könnyebb visszaadni a filmbéli megjelenést is. További jellegzetesség, hogy a filmben viselt fejkamera is megtalálható a figura mellett, mint tartozék. 

ambercollectioncharlie_upscaled_image_x4.jpg

Valamennyi figura egy egyszerű és elegáns dobozban kerül majd a boltok polcaira, és a kiegészítők mellett mindegyikhez jár egy sárga (amber azaz borostyán) alap, amelyre külön felállíthatóak a figurák. Korábbi látványtervek alapján pedig olyan kisebb termetű dinók várhatók még ezen a vonalon, mint a Dilophosaurus vagy a Stiggymoloch, vagy épp egy Az elveszett világos festésű Velociraptor. Nagyobb termetű dinoszauruszokról vagy további emberekről nem érkeztek még hírek. 

Egyelőre csak egy amerikai webshopban, a www.gamestop.com oldalon  előrendelhetők a figurák (amely úgy tűnik, magyar IP címről nem is elérhető), de októberben a tervek szerint elkezdenek érkezni a figurák, remélhetőleg nem csak Amerikában.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4615061266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása