2020. augusztus 27. 20:57 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #8 - A legújabb megjelenések

news8.jpg

Az elmúlt időszakban csend honol a Jurassic World: Világuralom (Dominion) forgatása körül, bár most már valószínűleg forog a second unit stáb kamerája Máltán. Három hét múlva viszont újabb fejezettel bővül a franchise története a Jurassic World: Krétakori tábor (Camp Cretaceous) c. animációs sorozat premierjével - ehhez kapcsolódóan is, újabb Mattel figurák bukkantak fel - a tengerentúlon...
A McDonald's amerikai (és puerto rico-i) éttermeiben szeptember 1-étől lesz kérhető a Krétakori táborhoz kitalált Happy Meal menü, a négy dinoszaurusz és a négy könyv megjelenéséről más országból nem érkezett hír, így nálunk sem. Mindenesetre Puerto Rico-ban, az Egyesült Államok társult államában viszont egy szerencsés rajongó már egy figurához és egy könyvhöz hozzá is jutott:

bumpy.png

Így neki köszönhetően vehetjük először szemügyre ténylegesen Bumpy figuráját és egy könyvet, amelyről azonban több fotó nem is készült így a kiadvány tartalmáról és a másik 3-3 dinoszaurusz és könyv részleteiről még pár napig nem fogunk újat megtudni.

A Mattel kínálatában is felbukkant azonban néhány újdonság, először legyen szó az animációs sorozathoz kapcsolódó figurákról. Az alább látható Velociraptor Delta figura Malajziában bukkant fel! Az elmúlt időszakban rendre az ázsiai országban jelentek meg először az új figurák.

delta1_1.jpg

A képek alapján, nem meglepetés, már az Amber Collection változathoz hűbb ez az új festés, ami sokkal filmszerűbb, mint a tavaly kiadott első Delta figura, de az eddig ismert termékfotók után is megállapítható, élőben is szebb lesz a figura mint amilyennek eddig tűnt! Amely egyébként szokás szerint újrafestés, legutóbb Charlie kapta meg ugyanezt az alapot. 

delta2_2.jpg

Korábban már én is foglalkoztam az új Echo figurával (amelynek színei viszont nem sok egyezőséget mutatnak a filmben látott Velociraptor megjelenésével...), és egyébként Blue is kapott már az idei évi Primal Attack vonalon új figurát, az idei évben tehát így fest a Mattel Raptor Squad-je:

 

A magam részéről a régi Battle Damage Blue, a Primal Attack Charlie és Delta és a tavalyi Echo alkotják jelenleg inkább a csapatot - és már csak az új Delta hiányzik így nekem.

Korábban már megjelent az Egyesült Államok, Target exkluzívként, tehát más piacon nem várható a szett megjelenése, egy Krétakori tábor játékszett, amelyet most egy új követ:

A Jurassic Park ///-as megjelenést idéző Ceratosaurus újra kiadása a már 2018-ban is megjelent figurának, némileg új festéssel, míg mellette a 2018-as Blue és az idei Charlie színösszeállítása kapott helyet - maga a szett tehát inkább azoknak ajánlott, akik lemaradtak ezekről a figurákról korábban, igazán csak a Ceratosaurus új festése jelent újdonságot.

Ugyancsak a Netflix-szen szeptember 18-ától elérhető animációs sorozathoz kapcsolódik az alábbi Dimorphodon, amely sokadik újra kiadását éli meg, de meg kell jegyeznem, ez a tüzes színösszeállítás remekül mutat a figurán. 

dimor1_1.jpg

Az idei alap játékvonal, a Primal Attack sincs hanyagolva a játékgyártó részéről, erről tanúskodik ez a szintén új termékotó, amelyen az Alioramus-szt leshetjük meg - egészen bámulatos színösszeállításban:

alioramus1.jpg

Szintén új megjelenés az idei játékvonalon a Savage Strike Dilophosaurus. A roppant népszerű dinoszaurusz nem először jelenik meg a kínálatban, de ezúttal egy vadonatúj kialakítást kap, aminek köszönhetően egyébként valószínűleg nagyobb is lesz, mint az eddig megjelent "Spitterek". Korábban a figuráról láthattunk már termékfotókat, de most már az Egyesült Államokban meg is vásárolható: 

Mivel a fotókon nincs viszonyítási alap, de látható, hogy teljesen új a figura testtartása is, erősen emlékeztet arra, amilyen pózban láthattuk a Dilophosaurus-szt a Jurassic Park-ban, mielőtt lecsapott volna Dennis Nedry-re. A színek a legelső, 2018-as Attack Pack Dilophosaurus figurát idézik - ami a Bukott birodalom egyik kiállított dinókból álló jelenetében látott szobron alapult. 

2020savagestrikedilo.jpg

Ahogy arról én is írtam már az oldalon, egy Target alkalmazott megosztott néhány fotót a rendszerükbe frissen feltöltött Jurassic World figurák listájáról, a legújabb stock fotók alapján a jövő évi játékvonal két újra festett tagját tisztelhetjük az alábbi két figurában:

A Stygimoloch, azaz Stiggy volt a Jurassic World: Bukott birodalom egyik sztárja, hiszen filmen eddig sosem látott fajként debütált és kapott is több emlékezetes akciójelenetet. A JPToys.com információ szerint pedig ő és a lentebb látható Monolophosaurus is már a jövő évi új játékvonalat képviseli - úgy látszik a nem a Jurassic World: Világuralomhoz kapcsolódó figurák egészen harsány színeket fognak kapni, de a hírek szerint akár már télen, vagy jövő tavasszal bemutathatják a Krétakori tábor 2. évadát is, így könnyen lehet, ezeket a figurákat is már az ehhez kapcsolódó játékvonalra szánják! Az elkövetkező napokban külön bejegyzésben gyűjtöm össze a 2021-es játékvonalról megjelent eddigi információkat! 

Idehaza változatlanul, nincs új megjelenés sajnos sem a Primal Attack, sem a Krétakori tábor játékvonalán, remélhetőleg ősztől behozza a magyar piac is a lemaradását, különösen Bumpy, az új üvöltő T. rex és a Super Colossal Indominus rex tekintetében. A napokban viszont a Lego Jurassic World magazin 2. számának a megjelenése várható, természetesen beszerzést követően erről külön blogbejegyzés is fog születni! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1116179256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása