2019. december 02. 23:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Velociraptor Echo

echo.jpg

A Jurassic World egyik nagy dobása volt egy négy darab Velociraptor-ból álló csapat bemutatása, akiket Owen Grady trenírozott. A kezdetben nagy ostobaságnak hangzó ötletet nagy sikerrel prezentálták a filmben, sajnos a csapat sorsa már a négy évvel ezelőtti filmben megpecsételődött. A Mattel az idei évben már kiadta Delta és Charlie figuráját, itt az ideje a csapat utolsó tagját, Echo-t is bemutatni.


echo_1.jpg

A négy eltérő karakterisztikájú raptor közül Echo az egyik legjellegzetesebb, köszönhetően a fején látható, behegesedett sérülésnek: fiatal korában Blue-val küzdött meg a raptorok közti vezető szerepért, de alul maradt a küzdelemben.

echo3_1.jpg

Barna alapon sötétkék, tigriscsíkra emlékeztető, de annál vékonyabb csíkok figyelhetők meg Echo-n, mint társain.

A Mattel figura a Jurassic World - Dino Rivals játékvonalon került kiadásra az idei évben, sok újdonságot már nem tartogat a design sem. 

Minthogy tavaly és idén is rengeteg változatban kerültek kiadásra raptorok, nem csak konkrét „szereplők” formájában, de filmekben nem látott festésekkel is, ezen figurák többsége már csak egy korábbi alap újrafestése. Echo esetében az egyik legelső, zöld színű Velociraptor volt az eredeti figura egy furcsa, lapos kúszásra emlékeztető pózban, de épp ezért nem is lehet nagyon más testtartásba helyezni a figurát.

Ahogyan Charlie és Delta, úgy Echo esetében is elnagyolt a raptor festése, pedig a filmben rendkívül szépen festett a dinoszaurusz.

06_19.jpg

Amit a festéssel nem sikerült visszaadni, azt meglepetésemre annál jobban sikerült Echo másik jellegzetessége esetében: mint említettem, fiatalabb korábban megvívott és elbukott Blue-val szemben, a harcra pedig nem csak hegek emlékeztetnek a raptor fején.

003_14.jpg

Echo ugyanis komolyabb állkapocs sérülést szenvedett, ami miatt nem tudja jól összezárni állkapcsát, az mindig kissé nyitott marad és az állat bal oldalánál ferdén zár. Erre leginkább akkor figyelhetünk fel, amikor a filmben rávicsorog a nem rég még a kifutójukba esett munkásra. És ezt a deformitást a Mattel-nél nem felejtették el!*

echo2_2.jpg

Ez a részlet a filmben egyáltalán nem feltűnő, ezért is örvendetes, hogy a Mattel játéktervezői tényleg utánanéznek a dolgoknak, sajnálatos hogy a nagyipari gyártás miatt az ilyen kisebb figurák esetében a festés nagyon elnagyolttá sikerült.

007_13.jpg

Immáron viszont végre összeállítható a Raptor Squad, azaz a raptor szakasz/csapat! 

Mint azt az előző, Charlie-t bemutató posztomban is említettem, jövőre a 6 inches, Amber Collection sorozatban is kiadásra kerül Blue és Charlie, ez már biztos, viszont vélelmezhetően itt nem állnak meg, így Echo és Delta is megkaphatja a maga gyűjtői figuráját. Ez esetben pedig roppant kíváncsi leszek, Echo sérüléseit ezúttal sem felejtik-e el?

0011_7.jpg

A figuráért szerencsére nem  kell feltúrni az interneten, külföldi oldalak kínálatát, ugyanis itthon is megvásárolható, a Müller kínálatában! 

04_26.jpg

* Echo sérülését természetesen nem én találtam ki, az Empire magazin közölt egy interjút még 4 évvel ezelőtt a Jurassic World készítőivel, többek között Glen McIntosh-sal, az ILM trükkcég supervisor-ával, de a Lego honlapján magyarul is olvasható volt a raptorokról egy-egy rövid leírás, ott is szerepelt ez a sérülés (és amelyet festéssel ábrázoltak is a figurán).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4115335110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása