2020. augusztus 19. 21:35 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Ízek, kockák, forgatás

mine.jpg

A McDonald’s termékkínálatáról újabb promóciós fotó csigázza a rajongókat, egyelőre csak Amerikában, miközben derült égből villámcsapásként jelent meg a héten a hivatalos Minecraft Jurassic World DLC! Ugyanakkor a forgatásról ezúttal nem annyira kedvező hírek érkeztek.

A McDonald’s gyorsétterem-lánc szeptember 1-től október 10-ig fogja az Egyesült Államokban promotálni a Jurassic World: Krétakori tábor c. animációs sorozatot Happy Meal menü formájában:

A gyerekmenühöz négy dinoszaurusz, a hozzájuk tartozó tojásokkal, lesz választható: a T. rex, Bumpy, a kölyök Ankylosaurus, Toro, a Carnotaurus és a Triceratops.

Mivel az elmúlt években rengeteg támadás érte a gyorsétterem hálózatokat az ételek mellé csomagolt játékok és így a fogyasztás ösztönzése miatt, a McDonald's-nál egy ideje nem csak játékfigura, de könyv is kérhető a Happy Meal menühöz. Ebben az esetben természetesen az animációs sorozathoz kapcsolódó négy kiadványt kérhetik majd a gyerekek/rajongók az ételük mellé, ezek tartalmáról még nem tudunk semmit. 

117339324_1012551439203786_61276823611575078_o.jpg

A hazai képviselet nem tudott egyelőre információval szolgálni arról, a magyar éttermekben is kapható lesz-e a menü, ugyanakkor hasonló információt kaptak a német, francia, angol rajongók is hazájuk McDonald’s képviseletétől, még nagy a titkolózás…

de nem akkora, mint a Minecraft játék kapcsán: a roppant népszerű, mindent kockából és erősen pixelesen megjelenítő videojátékhoz ugyanis a héten érkezett meg a hivatalos Jurassic World DLC!

A Jurassic World-franchise tehát ezzel a kiegészítővel újabb platformon keresztül szólítja meg a gyerekeket, játékosokat, ráadásul a kiegészítő, a pálya maga csupa eredeti küldetést tartalmaz.

A játék alacsony grafikai színvonala miatt - ami a töretlen népszerűség kulcsa -, rengeteg helyszín bejárható a 2015-ös mozifilmből: az egész főutca, a látogatóközpont különböző helyiségei, az irányítóközpont, de utazhatnak a játékosok az egysínű vasúttal is! A felhasználók által a dinoszauruszokról készült képek alapján pedig nem is kérdés, mi jelentette a készítőknek a legfőbb inspiráció: a Mattel játékfigurái!

A Jurassic World: Világuralom forgatását viszont jelentősen befolyásoló eseményt adtak hírül iparági források és végül maga a Universal.

Arról már a blogon többször is hírt adtam, legutóbb alig egy hete, a stáb Málta szigetét is kinézte forgatási helyszín gyanánt. A másfél hónapja újraindított forgatás ütemezése szerint augusztus végén, szeptember elején utazott volna a fő forgatóstáb a szigetre, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard és Sam Neill társaságában, Pratt rögtön a kislánya születésére kapott szabadsága után utazott volna egyenest Máltára.

 Malta: Good things come in small packages - SunSearch Holidays

A szigeten viszont az elmúlt hetekben ugrásszerűen megnőtt a koronavírus megbetegedések száma, többek között a forgatást előkészítő stábtagok közül is már négyen produkáltak pozitív tesztet. Ezt követően a héten bejelentették a máltai hatóságok, hogy immáron az Egyesült Királyságból beutazók számára is kötelező a 14 napos karantén, a Universal-nál pedig úgy döntöttek, a kéthetes kiesés, és egy azt követő esetleges fertőzési hullám miatt nem kockáztatnak, sem a fő stáb, sem a színészek nem utaznak a szigetországba. Azért a teljes forgatási tervet nem dobják ki, hiszen valószínűleg már így is rengeteg pénzt öltek bele a forgatás előkészületeibe, így az ún. second unit stáb elutazik a szigetre – ez is 200 fős apparátust jelent, a felét az eredeti stábnak és így is több máltai stábtagot fognak foglalkoztatni a tervezettnél. 

A film remélhetőleg nem sínyli meg ezt a módosítást, de ha ilyen kockázatot jelent egy külsős forgatás, lehetséges, hogy további módosításokat kell eszközölni a forgatási tervekben.

Mint az tapasztalható, a blogon mostanában nem került sor figura bemutatásra: egyrészt idehaza nagyon lassan jelennek meg az új Mattel figurák, másrészt a mostanság megjelent figurák, mint az Irritator, a Majungasaurus vagy a Camp Cretaceous Parasaulophus olyan figurák, amelyek egyelőre az én gyűjteményemben nem követelnek helyet.

Sajnos sem Bumpy, sem az Epic Roarin’ Tyrannosaurus rex megjelenéséről nincs hír, ahogyan a Super Colossal Indominus rex-szről sem, remélhetőleg csak késlekedés állt be a figurák megjelenésében és nem kell őket import útján beszereznie a rajongóknak…

A fent említett három dinoszaurusz a Müller üzleteiben és a BestMarkt.hu kínálatában érhetőek el, de előbbi üzletlánc esetében a választék üzletenként eltérő lehet!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7516170032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása