2020. március 16. 20:49 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kiadványbemutató - Lego Jurassic World Magazin - 1. szám

magazin.jpgMég február elején adtam róla hírt a blogon, hogy március 13-án hazánkban is megjelenik a hivatalos Lego Jurassic World matricás album. Ami azt illeti, a vártnál is többet kaptunk!

A Lego már 2015 óta szoros partnere a Jurassic World filmek kapcsán (is) a Universal stúdiónak, és nem csak a két mozifilm kapcsán szoros az együttműködés: mindkét filmhez számos Lego készlet jelent meg, de 5 évvel ezelőtt egy azóta roppant népszerű váló videojáték feldolgozás is készült az akkor még 4 filmből álló szériához. Ezen felül viszont tavaly saját animációs sorozatot is készítettek, sőt, számos foglalkoztató könyv, matricás könyv is megjelent a Lego Jurassic World kapcsán, többségük magyar nyelven is megjelent. A Lego Jurassic World: Legend of Isla Nublar sorozat alapján számos játékkészleteket is piacra dobtak, és nem mellékesen egy időszakosan megjelenő magazin is napvilágot látott, tőlünk nyugatabbra. 

000.jpg

Ezen magazinok eddig elkerülték a hazai piacot, de a környező országokban tavaly év végén megjelenő matricás album mellett immáron a hivatalos magazin is elérhető hazánkban! A magazin indításával pedig a két kiadványt össze is csomagolták: az újság első számához jár ajándékba egy matricás album és egy tasak matrica, amelyek persze külön-külön is megvásárolhatóak, erről külön készül majd bejegyzés, ugyanis a váratlanul, minden előjel nélkül megjelenő magazinról vagyis annak első számáról szól a mai kiadványbemutató. 

Az évek óta megjelenő Lego magazinokhoz hasonlóan, magas színvonalon, minőségi papírra nyomott, 36 oldalas szórakoztató magazin mind a rajongók, mind a gyerekek körében nagy sikerre számíthat, ráadásul (az albumon és matrica csomagon túl!) egy egyedi, 65 építőelemből álló Tyrannosaurus rex figura is jár az újsághoz, amelyet egy külön tasakba csomagoltak.

A magazinban a legtöbb tartalom egy szórakoztató képregény, amely az első számban az elszabaduló Tyrannosaurus rex-szhez kapcsolódik, de a lap közepén egy két oldalú plakát is helyet kapott. És itt akkor egy pillanatra meg is állnék: a magazin (és az album) ugyanis nem a két film eseményein alapszik, hanem a tavaly induló animációs sorozaton, a Legend of Isla Nublar-on, amelynek története évekkel a 2015-ös Jurassic World-ben történt eseményei előtt játszódnak: így itt találkozhatunk a történetben a kölyök raptor csapattal, de  Simon Masrani és Vic Hoskins is a szigeten vannak, és fontos szereplő Owen kutyája, Red is. A készletek tavaly óta hazánkban is kaphatóak, most pedig a magazin és az album révén bizakodhatunk is benne, hogy hamarosan maga a sorozat is felbukkan valamelyik hazai csatorna műsorán.

A képregény mellett rejtvények, vicces fejtörők illetve az egyik, Isla Nublar-os játékkészlet bemutatóját is elolvashatjuk, de jobban elmélyedhetünk Dr. Wu ténykedésébe is.

A kis tasakban pedig a 65 elemből álló Tyrannosaurus rex figura állítható össze, az összeszerelési útmutató a lapban található. Az egyedi, csak a magazinhoz kapható dinoszaurusz pedig pazarul is fest az összeállítást követően, természetesen Lego terméktől elvárhatóan, több ponton is mozgatható. 

Örömteli megjelenések ezek tehát a magyar rajongók számára, hiszen korábban idehaza soha, egyetlen Jurassic Park/World filmhez kapcsolódó időszakos megjelenésű magazin sem jelent még meg – remélhetőleg az igények alapján most már rendszeresen forgathatjuk a Lego Jurassic World magazin lapszámait, a 2. szám a beharangozó szerint 2020. augusztus 28-án jelenik meg, amelynek ajándék készlete is igen csalogatónak tűnik:

0012_11.jpg

A magazint és matricás albumot a Blue Ocean Entertainment adja ki és a Lapker Zrt. terjesztésében találhatóak meg a Relay és InMedio bolthálózataiban, partnereiknél, nagyobb áruházakban, véleményem szerint, igen kedvező árakon, ráadásul 40 db matricát egy multipack csomagban is beszerezhető, az albummal és egy limitált, nagy méretű kártyával együtt:

hirdetes_2.jpg

A Lego Jurassic World matricás albumra pedig hamarosan egy újabb bejegyzésben visszatérek! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr615522808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása