2020. július 31. 20:55 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Játékfigura hírek 2020/2021

jnews.jpg

A San Diego Comic Con 2020-at helyettesítő online panelek között ugyan egy hete debütált egy videó a Mattel-től, a Jurassic-rajongók nem lehetnek elégedettek, holott 2018-ban és 2019-ben is remek prezentációkat, kiállításokat láthattunk a rendezvény kapcsán. Annál izgalmasabb hírek érkeztek viszont egy amerikai áruházlánc frissített adatbázisának révén és egészen friss hírként egy régi partner is visszatér a dinók világába! 

Előbb azonban akkor a Mattel Comic Con videójáról pár szó: az egyórás videóban a Mattel tervezői, játékfejlesztői mutatták be néhány exkluzív figurát termékfotók és tervek formájában kicsit bővebben. Ezen figurák között természetesen ott volt a Jurassic Park Barbasol Dennis Nedry figura is, a teljes videó itt tekinthető meg, Nedry figurájával pedig a 36. perctől foglalkoznak:

A figura, amelyet a Mattel eleve a SDCC-n tervezett árusítani viszont nem kis keserűséget váltott ki a Jurassic-rajongók körében: az Entertainment Earth oldalán június végén, egy óra alatt elfogyott az előrendelhető készlet, de múlt hét csütörtökön, a többi exkluzív figurával egyetemben, ismét elérhetővé tettek pár darab figurát, de ezúttal a Mattel Creations oldalon, amelyet valójában csak szeptemberben indítanak el kifejezetten a gyűjtőket megcélozva. Nedry figurájából most volt aki már másfél perccel(!) az élesítés után nem tudta kifizetni a kosarába tett figurát, mert elfogyott...

Az érthető dühöt, amelyet sajnos én is osztok, fokozza, hogy a jól ismert, nemzetközi aukciós oldalon azóta megugrott az elérhető és megvásárolható (előrendelhető) Dennis Nedry figurák száma, csak épp az eredeti, 20 dolláros árat 75-110 dollár közötti árcímkék váltották fel. A frusztrációnk pedig szerintem teljesen érthető ezek után, főleg, hogy bár később biztosan újra kiadják a figurát, valószínűleg az épp az exkluzivitást jelentő, hangot is kiadó borotvahabos flakon lesz az, amit már nem láthatunk viszont később.

Más újdonsággal pedig sajnos nem jelentkezett a Mattel a virtuális esemény kapcsán, viszont még napokkal ezelőtt egy Target alkalmazott osztotta meg, milyen termékelnevezéseket talált az áruház frissített adatbázisában, azóta pedig ezt a listát megerősítve, már az adatbázisban rögzített listát tartalmazó készülék képernyőjéről is készítettek fotókat:

Ahogy az látható, valamennyi figura a Mattel eleve gyűjtőknek szánt, Amber Collection sorozatához csatlakozik, olyan új karakterekkel, mint Alan Grant, Ellie Sattler, John Hamond, Mr. Arnold! Utóbbi figurából még a hagyományos, 3.75 inches változat sem jelent még meg. Ian Malcolm kétszer is szerepel a listán – és valószínűleg ezek egyike se az, ami már megjelent, ahogy Dennis Nedry-ből is úgy fest, lesz még egy változat a már megjelenten felül. A termékek nagy részére 2021 előtt nem számítanék, így adódik a kérdés, hogy pl. Alan, Ellie és az egyik Ian figura nem-e a Jurassic World: Világuralom kapcsán jelenik meg? 

Ahogyan az viszont várható volt, Echo is természetesen megkapja a maga 6 inches figuráját, így teljessé válik majd a Raptor Squad, ráadásul őt már be is árazták, szinte biztosan idén megjelenik. Az elveszett világ alapján a tigris csíkosra festett Velociraptor figura sem váratlan húzás, és úgy fest, lesz még egy Jurassic Park ihlette Velociraptor is. Bár, itt meg kell jegyezni, a mid-size elnevezés valamennyi dinoszaurusznál ott szerepel, de nem egyértelmű, hogy most akkor ezek a figurák kisebbek lesznek mint az eddig megjelent dinoszaurusz figurák ezen a vonalon, vagy csupán maga az állat valós méretére utal a nagyobb testűekhez képest? Valószínűleg inkább utóbbi, hiszen az Amber-sorozat lényege épp az, hogy nagyobb méretarányban adják ki a kisebb termetű dinoszauruszokat. 

A listában három, spoileres figura is szerepel: a Pyroraptort és a Deinonychus-szt ugyanis egy másik forrás már említette, mint a Jurassic World 3. részének új szauruszait, illetve a Helikopter pilóta Kayla is csakis egy olyan karakter lehet, akit majd csak a Világuralomban láthatunk először. Annál érdekesebb a dolog, mert közben Claire-ről vagy más Jurassic World szereplőről semmi hír nincs, hogy megjelenne ilyen formában, addig egy egyszerű pilóta meg igen?

Ugyanezen forrás osztotta meg azokat a leírásokat, amelyeket azóta eltávolítottak, amelyek szerint nem csak új és újrafestett Legacy dinoszauruszok fognak megjelenni a Mattel kínálatában, de két játékszett is: az egyik leírása szerint a Jurassic World egyik jelenetét idézi meg, de hogy hány dinoszauruszt, hány embert és kiket tartalmaz a szett, az nem derült ki, csupán az ár: 30 dollár. Az USA-ban nem régiben megjelent Krétakori tábor-szett is ennyit kóstált. 

A másik játékkészlet viszont a Jurassic Park-hoz kapcsolódik és 60 dollárt fognak elkérni érte, ez máris felkeltette jobban a rajongók érdeklődését, hiszen még a Brachiosaurus figurája is csak 50 dollár az USA-ban, néhányunk szeme felcsillant, hogy talán végre a Ford Explorer is megjelenhet az akció figurákhoz passzoló méretarányban. 

A héten érkezett meg végre a Jurassic World: Krétakori tábor c. animációs sorozat rendes előzetese és néhány jelenetképe, és egészen friss értesülés látott napvilágot ma: szeptembertől az Egyesült Államokban (de remélhetőleg az egész világon) a McDonalds éttermeiben a sorozathoz kapcsolódó Happy Meal menü jelenik meg, természetesen játékfigurákkal együtt! Lássuk is, eddig a Jurassic-filmek milyen kapcsolatban álltak a gyorsétterem-láncokkal:

Már a Jurassic Park bemutatásának évében, 1993-ban megjelent a McDonalds kínálatában a filmhez kapcsolódó gyerekmenü, ami akkoriban hat darab, egyedi pohárból és dobozból álló kollekció volt, amelyeket még teljes ingyen lehetett begyűjteni.

1993-jurassic-park-cups-mcdonalds-happy-meal-toys-poster.jpg

1997-ben Az elveszett világ: Jurassic Park esetében viszont már a Burger King-gel lépett együttműködésre a Universal és négyféle karórát lehetett vásárolni a menü mellé, természetesen nagyon kedvezményes áron.

bking1997.jpg

Ugyan a 2001-es Jurassic Park /// idején is tartott a partnerség Burger King-gel, de ez csupán a menük méretének növelésében látszódott meg, semmilyen más promóció nem támogatta a filmet.

Aztán jött 2013-ban a Jurassic Park 3D,a 20 éves évfordulóra készült, 3D-re átkonvertált változat, amelynek kapcsán már ismét több, kisebb játék, ajándék volt kapható a filmhez kapcsolódóan.

burger2013.jpg

A Jurassic World-öt ugyancsak nem kísérte semmilyen promóció a gyorsétterem-láncok részéről, legalábbis globális biztosan nem, de pl. az inkább Amerikában jelenlévő és népszerű Dairy Queen lánc kínálatában eddig mind a két Jurassic World filmhez jelentek meg limitált kiadásban műanyagpoharak, vödrök.

Mike McGranaghan on Twitter: "I'm getting ready to experience ...

Ugyancsak az USA-ban jelenlévő Marrybrown lánc kínálatában volt kapható kulacs, párna vagy épp karóra! 

marrybrown.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalm esetében viszont ismét a McDonalds lépett elő, bár eléggé limitáltra sikerült a dolog, tudomásom szerint csupán Mexikóban voltak gyűjthetőek a dinoszaurusz figurák, és bár még Franciaországban óriás plakátokat is kihelyeztek a reklámozásra, végül Európába már nem jutottak el ezek a menük.

Uruguay: McDonald's lanza nueva colección con personajes de ...

Tény, az elmúlt években, az egészséges életmód és a környezettudatosság miatt is elég sok támadás érte az étterem-láncokat a hasonló, evésre ösztönző gyerekmenüs promóciók, így ezt a fajta promóciót egyre kevesebbszer alkalmazzák a világcégek.

Remélhetőleg a Jurassic World: Krétakori táborhoz kapcsolódó McDonalds Happy Meal menüket azért lesz lehetőség idehaza is megvásárolni és nem a külföldi rendeléssel kell vesződni ezúttal...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9616097878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása