2023. augusztus 24. 21:22 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Epic Evolution - További fotókon az új figurák

epic24.jpg
Sajnos továbbra sem érkezett új információ arról a titokzatos animációs sorozatról (vagy filmről?), amelyhez jövőre kiadnak egy új Allosaurus figurát, de az elmúlt napokban számos új termékfotó került elő a jövő évi Epic Evolution játékfigurákról, de a tovább mögött nem csak ezekről, többek között egy új, izgalmas könyves megjelenésről is szó lesz.

Ahogy azt már korábban is kifejtettem, örvendetes, hogy a Mattel tényleg igyekszik minden, tudományosan leírt dinoszauruszról figurát készíteni, 2024-ben (de valószínűleg néhány országban már késő ősszel vagy decemberben) debütáló új, Epic Evolution játékvonalon csupa újdonsággal találkozhatunk majd. 

Gigantic Tracker Neovenator

neovenator.jpg

Carcharodontosauridae családhoz közel álló, a valaha élt egyik legnagyobb európai ragadozó dinoszaurusz figurája, amely folyómenti állat lehetett, a festése mindenesetre ezt szépen vissza is adja.

Strike Attack Guaibasaurus

guaibasaurus.jpg

A jelenlegi ismereteink alapján a kora triász idejében élt Guaibasaurus kevésbé volt ragadozójellegű faj, mint azt a figura megjelenése sugallja, inkább sorolják a sauropodák családjába, de sajnos a kevés leletanyag miatt nehéz bizonyosságot tenni a fajt illetően. Az új figurák közül talán a legnagyobb művészi szabadságot ennél a figuránál adták meg maguknak a tervezők. 

Strike Attack Kaprosuchus

kaprosuchus.jpg

Igen beszédes ennek a krétakori krokodilfélének a latin elnevezése: vadkan krokodil, amely a mai Afrika területén élt. 

Strike Attack Tuojiangosaurus

tuojiangosaurus.jpg

Népszerű a Mattel körében a Stegosauria család is, sokadik képviselőjük teszi tiszteletét a játékvonalon, valószínűleg ez is lesz az Epic Evolution játékvonal fő nyomvonala: jól ismert fajok családtagjait mutatják be az új figurákban.

Danger Pack Poposaurus

poposaurus.jpg

Magyarul különösen viccesen hangozhat az elnevezés, de történetesen a Poposaurida családnevet a kalandos életű magyar paleontológus, Nopcsa Ferenc használta először éppen 100 évvel ezelőtt, ráadásul a latin elnevezés is bizony a fenékre utal. Amíg azonban Nopcsa és kortársai úgy tartották, a Poposaurus dinoszaurusz, ma már tudjuk, hogy közelebb állt a krokodilokhoz, és külön az Archosaurida családba sorolják ma már, amely csoport egyszerre volt a dinoszauruszok és krokodilok közös őse. Apró lábjegyzet, de a figura színeit illetően a tervezők saját maguktól inspirálódtak, hiszen a Hammond Collection Concavenator jut eszembe a figuráról:

hcconcav.jpg

Danger Pack Avaceratops

avaceratops.jpg

Nem meglepő módon, nem maradunk jövőre új ceratopsida faj nélkül sem.

Danger Pack Eoraptor vs Stegouros

eoraptor-stegouros.jpg

Az Eoraptort tartják jelenleg az egyik legősibb dinoszauruszfajnak, mintegy 225-230 millió évvel ezelőtt élt, és többek között a Herrerasaurus-szal együtt az egyik legkorábbi ragadozó dinó is lehetett egyben. A Stegouros elnevezés elsőre tévútra viheti a gyanútlan olvasókat, ugyanis a faj nem a Stegosaurus-szal, hanem az Ankylosaurus-szokkal volt rokon faj, de jóval korábban élt nevesebb rokonainál. Az állat jóval kisebb is volt és páfrányszerű mintázattal bíró farokbuzogánya is jelentősen eltér a család többi ismert tagjától.

Persze azért találkozhatunk majd újrafestett és/vagy újrafestett figurákkal is:

Danger Pack Plesiosaurus

plesiosaurus.jpg

Sokadik kiadását éli meg a faj, de az új festés, különösen a fejen, sokak számára lehet majd csalogató.

Strike Attack Velociraptor

vraptor.jpg

Természetesen nem maradhat el a Velociraptor sem (és nagy tétben mernék fogadni, hogy jövőre sem maradunk T. rex nélkül sem), amely viszont festésében is erőteljesen hajaz egy korábban megjelent Legacy Collection figurához, itt túlzottan nem erőltették meg magukat a Mattel-nél.

 f3nzbfsxcaamxwa.jpg

Idehaza a Basic, nagyobb méretű, de csekély mozgatási ponttal bíró dinoszauruszok alsorozata sosem jutott el, pedig ez a vonal is tovább bővül, a Suchomimus és a Yangchuanosaurus csatlakozik ehhez a sorozathoz.

basic-suchoyang.jpg

És immáron az sem titok, hogy ezen a vonalon legalább egy játékszett is megjelenik, amelynek az elnevezése is beszédes: Mission Mayhem Truck Set azaz valamilyen akciófunkcióval bíró teherautót kapunk majd.

Hamarosan pedig egy újabb különlegességgel találkozhatunk, remélhetőleg idehaza is, a játékboltok polcain, az itthon is roppant népszerű Éhes vízilovak játék Jurassic World-ös, Raptor-squad változatával bővülhet a gyűjtemény és idézi fel sokunk gyermekkorát.

Az Insight Editions könyvkiadó folytatja  sorozatát és egy újabb lenyűgöző könyvvel örvendezteti meg a rajongókat:

book_4.jpg

Először vehetjük kezünkbe az idén 30 éves Jurassic Park végleges forgatókönyvét könyvváltozatban! A James Mottram által szerkesztett könyvben nem csak elolvashatjuk David Koepp eredeti, végső forgatókönyvét, az elsőtől az utolsó jelenetig, de annál többet is nyújt: a kiadvány nem csak fotókat fog tartalmazni a filmből, de látványterveket és más, kulcsfontosságú vizuális elemek bemutatásával lesz színesítve a 252 oldalas könyv, amely november 21-én jelenik meg, 23 dolláros ajánlott áron. Sajnos idehaza az Insight Editions korábban kiadott Jurassic-témájú könyvei sem lettek kiadva, így sajnos magyar nyelven valószínűleg ezt a könyvet sem tehetjük fel a polcra, legalábbis anyanyelvünkön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2518200369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása