2019. szeptember 07. 18:53 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Primal Pal Blue

blue_6.jpg

2018 óta a Mattel rengeteg figurával lepte meg a rajongókat: az alap játékvonalon az egymással méretarányos, 1:18-as figurák tömkelege mellett immáron két dinoszaurusz is Super Colossal méretben jelent meg, (bár a Brachiosaurus-t is vannak oldalak, amelyek odasorolják) de tojásból kikelő figurák és különlegesebb, drón vagy távirányítóval vezérelt figurákat is készített a cég, amelyek méretaránya azonban már nem passzol az alap játékvonalhoz. A mai bejegyzésben egy ilyen, a megszokottól eltérő méretű játékot mutatok be: a Primal Pal Blue figurát! 

Blue, a Velociraptor volt a Jurassic-franchise első, névvel és saját egyéniséggel felruházott dinoszaurusza (hiszen a Jurassic Park-ban és a két Jurassic World-ben felbukkanó T. rex-et a filmekben, kiadványokban sosem illették névvel, a Rexy és/vagy Roberta nevet a rajongóktól kapta), három társával együtt.

bluee.jpg

A Bukott birodalomban többször visszatérő elem volt, hogy láthattuk Blue-t és falkáját kölyök korukban, így egyrészt nagyobb betekintést kaptunk trénere, Owen és a Blue közötti kapcsolatba. A kölyök Velociraptor pedig már tavaly is kapott egy saját figurát a Hatch ’N Play széria keretein belül a Mattel-től, idén viszont egy azon a figurán alapuló, de nagyobb és arányosabb, de legfőképp, aranyosabb figurával lepték meg a rajongókat:

A csomagolás az idei Dino Rivals, vörös-narancs-sárga színvilágát kapta, és maga a doboz is teljesen nyitott, hogy a játékboltok polcain is hívogatóbb legyen a játék, illetve így ki is próbálható.

Blue legfőbb jellegzetessége, a szürke alapszín mellett a két, oldalán futó, fehérrel szegélyezett kék sávok, amelyek végig húzódnak a Velociraptor fejétől a farkáig. Talán eddig nem tettem említést arról, de már a legelső Mattel-es Blue játékfigurám során olyan felismerésre jutottam, amit addig észre se vettem: a kék sáv Blue bal oldalán a szem mögötti területről indul, míg fő profiljából, a jobb oldaláról már a szem körül is feltűnik a kék szín.

A fej nagyon szépen kidolgozott, odafigyelve a kék sáv részleteire, de végre a nagyobb méret miatt Blue szemét is érzékletesen tudták visszaadni, tekintete így még élethűbb.

010_9.jpg

A figura, játék révén, most sem tökéletes replikája a filmben látott kölyöknek, de nagyon szépen kidolgozott, szépen megformált minden izomtónus és bőrredő. A karok minden irányban szabadon mozgathatóak, a lábak ezúttal viszont kevésbé pozicionálhatóak, jó okkal:

0013_1.jpg

Ahogy az megfigyelhető, a Velociraptor combjainál egy-egy takaróelemet helyeztek el: a figurát ugyanis a hátán megfogva oldalirányba, illetve előre és hátra is lehet dönteni, fordítani, és amikor előre döntjük, még csattogtatja is a kis állkapcsát, illetve a farka is mozog, megelevenedik a kis virgonc kölyök! Sajnos vállalhatatlan minőségű videó felvételt tudok csak készíteni, így íme egy reklám, amelyben megelevenedik a figura:

A másik, jelentős különbség az összes eddigi figurához képest pedig az, hogy ő az első Velocirapor figura a Mattel-től (leszámítva a rendkívül drága Alpha Training Blue, interaktív figurát), amely végre hangot is ad! A többi figura, a méretarányok megtartása miatt kisméretű volt, ezért nem lehetett szépen hangcsippel ellátni, de most végre hallatja a kis raptor a hangját. Természetesen nem a felnőtt, hanem a kölyök hangokat, csiripelésre emlékeztető gurgulázása igazán szórakoztató, ráadásul több, mint 10, különféle hangeffektet is sikerült telepíteni a figurába!

Természetesen, mint említettem, a figura jóval nagyobb méretű, mint az addig megjelent bármely Velociraptor figura (azóta viszont a Super Colossal Blue figura lekörözte). Sajnos a Hatch 'N Play szériában kiadott Blue nincs meg, de méretét tekintve nem kisebb vagy nagyobb, mint a kölyök T. rex, hozzá viszonyítva is látszik, hogy jóval nagyobb az új figura, de a korábbi, alap játékvonal figurái is jóval kisebbek mellette, Owen-nek pedig elég nehéz dolga lett volna egy ekkora kölyökkel...

Ahogyan a játék csomagolásán is látszik, magyar nyelvű tájékoztató információk is szerepelnek rajta és ezúttal ennek a kis hölgynek sem kellett nagy utat bejárnia, hogy polcomra kerülhessen, ugyanis itthon is megtalálható a figura, a Müller áruházlánc kínálatában, jelen pillanatban csak itt, ahol egyre több figura bukkan fel! Remélhetőleg, a tavalyi évből kiindulva, az itt felbukkanó figurák idővel más boltok kínálatában is megjelennek! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr115050662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása