2023. november 30. 22:40 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Új figurák a 2024-es Epic Evolution játékvonalról

news11_1.jpg

Már néhány játékfiguráról, és a Legacy Collection vonalról is ismeretesek részletek a jövő évi Epic Evolution alcímet viselő játékvonalról, a napokban pedig újabb fajokról érkeztek hírek, de sajnos termékfotó egyelőre még nem. Részletek a tovább mögött.

Augusztusban rögtön két posztban (a Gryposuchus-szról és társairól és a kisebb figurákról is írtam) is sikerült beszámolni az Epic Evolution játékvonal legújabb figuráiról, és ahogy az várható volt, tőlünk nyugatabbra máris néhány figura a boltok polcairól elérhető, hozzánk viszont vélhetően már csak jövőre érkeznek az új figurák. A hónap elején pedig két nagyszerű Legacy Collection szettről írtam, de néhány Epic Attack figura is szóba került ott.

Sajnos ezúttal képekkel nem, csak fajnevekkel és kategóriákkal szolgálhatok, de alighanem a legnagyobb hír, hogy folytatódik az extra nagy, Super Colossal játékvonal, jövőre egy Allosaurus figurával bővül ez a téma.

1super.jpg

Azt kép híján persze nem lehet megmondani, hogy esetleg a szenzációsan sikerült tavalyi, vagy a kevésbé tetszetős, rajzfilmszerű jövő évi alapváltozat jelenik meg alighanem egy méter feletti hosszúsággal.

1danger.jpg

A kisebb méretű dinoszauruszokat felvonultató Danger Pack új megjelenései között ott lesz visszatérőként a Gallimimus és a Dimorphodon, de a Raiusuchus (krokodilszerű őslény) és a Guanlong új faj (ő pedig közös szettet kap egy Lystrosaurus-szal), a de alighanem a legérdekesebb fajnév az Apatosaurus, hiszen a közismert növényevő hatalmasra nőtt - 2021-ben magam is bemutattam a Legacy Collection változatát - de azzal, hogy most ezen a vonalon, egyértelmű, hogy egy kölyök figurát kapunk.

1strike.jpg

A Strike Attack alvonalról ismerősként köszönthetjük a Dilophosaurus-szt és a Monolophosaurus-szt, de a Mattel először készíti el a Chasmosaurus és a Gastonia figuráját - előbbi roppant népszerű fajnak számít, bizonyára sokak örömére végre ő is a polcra tehető lesz. Ez a játékvonal valamilyen támadófunkcióval vértezi fel a tagjait, de valószínűleg továbbra is hang nélkül.

1wild.jpg

A Wild Roar alkategória elnevezése is egyértelmű, a közepes méretű, hangot adó dinoszauruszok vonalát folytatják a Parasaurulophus, a Majungasaurus, a Ceratosaurus és a Pachyrhinosaurus figuráival. Míg az előbbi három fajból már számos darabot kiadott a Mattel, a Pachyrhinosaurus egy érdekes állatorvosi dinó (elnézést): a legelső, 2018-as játékvonalon, amely nagyban a Bukott birodalomban látható fajokra támaszkodott, jelent meg a Sinoceratops figura, csak épp a figura a festését leszámítva semmilyen rokonságot nem mutatott a névvel, az ugyanis valójában a Pachyrhinosaurus volt.

sinopachy_1.jpg

Valamikor ugyanis a film utómunkálatai során a készítők úgy döntöttek, lecserélik a filmbe tervezett Pachyrhino-t egy Sinoceratops-szra, csak épp addigra már gyártásra kerülhettek a Mattel figurái, akik nemes egyszerűséggel csak átkeresztelték a fajt (egészen 2020-ig kellett várnunk a valódi Sinoceratops figurára, a gyártó viszont ezidáig nem vette elő a másik fajt, vélhetően túl sok változtatást nem is eszközölnek most a meglévő sculpton).

1gigantic.jpg

A Gigantic Trackers alvonal elnevezése is árulkodó, a nagy testű, hangot adó figurákat felvonultató vonalra két új faj már biztosan érkezik: a Bajadasaurus, amely a hatalmas tüskekinövéseiről ismert a gerince mentén, és a Giganotosaurus közeli rokona, a Mapusaurus mutatkozik be.

Az továbbra is látszik, hogy a Mattel tényleg eltökélt abban, hogy nem csak a filmes fajokkal bővítse a kínálatát, de minél több dinoszauruszfajról legalább egy figuraváltozat készüljön. 

Új fotók csupán a Cruchivores játékvonalról érkezett mostanában, de ismerős lehet az első 3 figura, hiszen a korábban éveken át kapható Snap Squad játékvonalat felváltotta idén a Wild Pop Up's alvonal, és némi kiegészítővel (kinetikus homokot tartalmazó kis ládákkal) erősítik ezt a vonalat. Egyelőre jó hír, hogy a nem túl népszerű és sok kritikát kapó, transzformer dinók játékvonala, a Fierce Changers talán nem tér vissza 2024-ben. 

Természetesen valószínűleg még rengeteg figura, főleg a Legacy és Hammond Collection alvonalakról nem ismert, de minden bizonnyal a jövőre érkező új animációs sorozat, a Káosz elmélet kapcsán is számos új megjelenésre számíthatunk mind a szereplők, mind a dinoszauruszok tekintetében. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9318270921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása