2023. szeptember 07. 21:08 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Részletek az új figura és könyv megjelenésekről

epic_2.jpg

Újabb adag fotó érkezett a jövő évi új figurákról, amelyek közül egy igencsak másképp néz ki a most bemutatott fotókon, mint a korábban kiszivárgott képeken... Ezeken túl azonban az új, kiegészítő információkkal ellátott forgatókönyvről is érkeztek új promóképek.

Egy két héttel ezelőtti bejegyzésembe már bekerültek a jövő évi, Epic Evolution figurákról számos új fotó, így rengeteg új fajra vethettünk pillantást, így pl. a Poposaurus-szról is, amelynek vicces elnevezésén túl az új figurák egyik legszebbje lesz, és most már több képen is szemügyre vehetjük a ragadozót:

Két új fajról is érkezett egy-egy jó minőségű kép, a Danger Pack alvonalról, az első a Kileskus, a második pedig a Craterosaurus.

dangerp-kileskus.jpg

dangerp-craterosaurus.jpg

Még júniusban született az a bejegyzés, amelyben az első, 2024-es figurákról kiszivárgott fotókat mutattam be, azóta számos figuráról láthattunk már jó minőségű, hivatalos stock fotót, és az egyik legizgalmasabb figuráról is itt vannak az új fotók. Ez a dinoszaurusz nem más, mint az Allosaurus és az új, Ruthless Rampage változata. Az akkor kiszivárgott képernyőképen azt is ki lehetett szúrni, hogy a figurát úgy ajánlották a viszonteladók figyelmébe, hogy az egy új animációs tartalmon alapuló figura lesz - erről azonban továbbra sincs semmi hír, és a most érkezett fotókon és dobozképen sincs erre utaló jel, de van más:

A képek alapján ugyanis a 2022-ben megjelent, Extreme Damage Roarin' Allosaurus-szhoz képest visszalépés lesz az új figura: ugyan a színséma marad, és a filmes valamint a Battle at Big Rock rövidfilmben látott megjelenésen alapul, de feltűnően több és nagyobb tüske helyezkedik el a figura csípőrészén, de szembetűnőbb a fej:

allos_4.jpg

Láthatóan teljesen új sculptot kapunk, ám az összességében kifejezetten rajzfilmes hatású, leegyszerűsített formájú - ami viszont azt jelentheti, hogy ha valóban lesz új animációs tartalom, akkor a Mattel az ahhoz kapcsolódó figurák esetében, szemben a Krétakori tábor figuráival, amelyeket ugyanúgy próbáltak élethűen műanyagba önteni, mint a filmes figurákat. Ezek alapján valószínű, hogy a rejtélyes animációs tartalom, ha valóban lesz, lehet rajzfilmesebb stílussal bír majd, mint elődje.

A szeptember elsejei bejegyzésemben már szót ejtettem arról, hogy az Insight Media újabb könyvvel bővíti a Jurassic-filmekhez kapcsolódó portfolióját, nevezetesen a Jurassic Park illusztrált forgatókönyvét adják ki, forgatási információkkal, korai vázlatrajzokkal és jelenetképekkel kiegészítve. A kiadó pedig immáron megosztott néhány fotót is a könyv tartalmáról:

Ahogy az jól olvasható is, és nem meglepő, máris van eltérés a forgatókönyvben leírt szövegrészek és a filmben elhangzottak között, de ez teljesen megszokott, hiszen kivágásra is kerülhettek jelenetek, illetve amint az az alábbi példán is látszik, megváltoztatták a vágás során a jelenetek sorrendjét:

A forgatókönyv szerint az ikonikus jelenetsornál, amikor is John Hammond köszönti vendégeit a Jurassic Park-ban, Alan Grant valamint Ellie Sattler észreveszik a háttérben húzódó tavat és az ott békésen álldogáló Parasaurolophus csordát, valamint két további Brachiosaurus-szt, és ezután teszi fel Grant a kérdést, mégis hogy csinálta ezt Mr. Hammond, mire a válasz: "Megmutatom".

book6_1.jpg

Csakhogy a forgatókönyvből kiderül, hogy mögöttük ekkor szólal meg a csodálkozó Donald Gennaro, miszerint "egy vagyont keressünk ezzel a hellyel". A filmben azonban ez a mondat azután hagyja el az ügyvéd száját, miután a Brachiosaurus az ágaskodása után újra négylábon áll és azelőtt, hogy Alan az állat sebességéről érdeklődne. Apró módosítás, de a filmkészítés már csak ilyen.

book4_3.jpg

További érdekességekre is kitér a könyv, így például arra a jelenetsorra, amelyben Alan, Tim és Lex egy gumicsónakkal a folyón utazva szembetalálja magát a T. rex-szel - ez a jelenetsor szerepelt a regényben és több korábbi forgatókönyvváltozatban is, de végül úgy számolták, 12 millió dollárra rúgna ennek a jelenetsornak az elkészítése, Steven Spielberg pedig végül úgy döntött, lehúzza azt. Remélhetőleg egy későbbi filmben ez az ötlet is visszatér még a Jurassic-franchise-ban, hiszen már számos példa van rá, hogy egy-egy korábbi, elvetett ötletet más film örökölt meg.

És egy szomorú hír is érkezett a napokban: szeptember elsején 76 éves korában elhunyt Jimmy Buffett, amerikai énekes-dalszerző, üzletember. Idehaza kevésbé volt ismert előadó, egy sor, könnyed hangvitelű country, karibi stílusú dal köthető a nevéhez, de a legnagyobb slágere egyértelműen a "Margaritaville" volt, amelyre egy igen komoly üzleti vállalkozást épített fel: egy étteremlánc viseli a Jimmy Buffett's Margarativille nevet 1985 óta, amely azonban jelentősen kinőtte magát, idővel szállodalánc, szórakoztatóparkok és kaszinók épültek a márkanév alatt, milliárdossá téve Jimmy Buffett-ét, aki még idén is vállalt koncertkörutat, és számos filmben és sorozatban bukkant fel, többnyire saját magát alakítva.

jimmy.jpg

Jurassic World főutcáján is ott volt egy Margaritaville étterem, és amikor a repülő őshüllők ütnek rajta a turistákon, ikonikussá vált a fickó, aki a legnagyobb zűrzavar közepette két margaritáját markolva mentette életét: természetesen ő nem más volt, mint Jimmy Buffett! Utoljára idén júliusban állt színpadra, 76 évesen, dollármilliárdosként, az elmúlt négy évet a rákkal való harca alatt is rendszeresen szórakoztatta rajongóit, nyugodjék békében!

jimmy2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6618209747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása