2024. február 26. 21:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Újabb adag képeken az új vonal figurái

ujadag.jpg
A múlt heti, nem szándékos szivárgáskor többek között a Hammond Collection Therizinosaurus-szra is már pillantást vethettünk, de azóta további, hivatalos stockfotók érkeztek az idei, Epic Evolution vonal legújabb dinoszaurusz figuráiról illetve jobb minőségű képen vehető szemügyre közelebbről a Jurassic World: Káoszelmélet animációs sorozat első játékszettje.

Nem is húzom az időt, mert van miről beszélni, lássuk konkrétan milyen figurák várhatók 2024-ben:

WILD ROAR PACHYRHINOSAURUS

Kezdeném is a bejegyzést egy a múlt héten már látott figurával, de megérdemli a törődést a Pachyrhinosaurus, már csak a 2018-as galiba miatt is. És amiatt is, mert a hírek szerint a Káoszelméletben végre találkozhatunk is legalább egy példánnyal, így vélhetően ugyanígy fog kinézni, és nem lenne meglepetés, ha a színek is egyeznének:

pachy2_1.jpg

És ahogy azt az elnevezés mutatja, egy hangot adó példánnyal kezdi a faj most már a tényleges Mattel-es karrierjét.

WILD ROAR PARASAUROLOPHUS

para1_5.jpg

Ugyancsak nem most láthatjuk először ezt az új Parasaurlophus-t, amely a hírek szerint szintén tiszteletét teszi az animációs sorozatban, de azóta egy fontos újításra is fény derült - azon túl, hogy természetesen hangot adó lesz a figura:

para2_5.jpg

Gombnyomásra ugyanis világítani is fog a pilóta, vagyis a Krétakori táborban látott bioluminenciát kívánja tettetni a figura!

WILD ROAR CERATOSAURUS

A Jurassic Park /// után egészen a Krétakori táborig kellett várnunk, hogy a faj ismét felbukkanjon (ez volt a sorozat egyik nagy előnye, hiszen "csak" meg kellett animálni a dinoszauruszokat, és a terebélyes játékidőnek hála rengeteg új és régen látott fajt láthattunk). A Ceratosaurus-szt láthattuk a sorozatban a 2001-es szín-összeállításában is, de voltak új változatok is, valószínűleg a Káoszelméletben is visszatér a faj, hasonló fizimiskával, mint az új, hangot adó játékfigura esetében:

És arra külön szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Mattel-nél átdolgozták a meglévő sculptot, a fej még sokkal filmhűbb lett, ami már csak azért is érdekes, mert a korábbi Hammond Collection változathoz képest is sokkal szebb ez az új sculpt, az elég menő mintázatról nem is beszélve az állat fején.

STRIKE ATTACK CHASMOSAURUS

fb_img_1709015414002.jpg

És tovább bővül a ceratopsida-család is a Mattel-nél, és ugyan a Chasmosaurus sosem szerepelt a Jurassic-franchise-ban, a belőle készült 1997-es Kenner figura sokak kedvence volt, sajnos színeiben az új változat nem idézi meg, de szépen kidolgozott figurával gazdagodhatunk:

fb_img_1709015409703.jpg

Ezen alsorozatban ugyan a figurák hangot nem adnak ki, eleve kisebb termetűek is mint a hangképes figurák, de valamilyen akciómozgást képesek végezni, ez esetben a Chasmosaurus a fejét tudja fel-le mozgatni.

STRIKE ATTACK GASTONIA

ss5.jpg

Az ankylosauridák Nodosauridae alcsaládjába tartozó, kisebb termetű páncélos dinoszaurusz ismét egy újonc a Mattel kínálatában, azonban kissé túlzónak hat a rengeteg tüske az állaton, és sajnos a festés terén sem erőltette meg magát a gyártó.

STRIKE ATTACK DILOPHOSAURUS

ss3.jpg

Ezen figurák közül az egyetlen, amely se nem új sculptot se nem úgy festést nem kapott, csupán újracsomagolják a meglévő egyik Dilophosaurus figurát, a klasszikus Jurassic Park-os színekben, de mint az később is látható lesz, valószínűleg ismét találkozhatunk majd az állattal animációs formában.

STRIKE ATTACK MONOLOPHOSAURUS

Nem csak a fentebbi Dilo lesz visszatérő vendég legalább a figurák sorában, de a Monolophosaurus is, amely a Krétakori táborban mutatkozott be a franchise dinoszauruszai között - azóta a Mattel is számos, sorozathű és attól elrugaszkodó szín-összeállítást viselő Monolopho-val találkozhattunk. Viszont ami az új változatot illeti...

mono.jpg

Mintha az ezt tervező Mattel-designer sose látta volna a korábbi változatokat, vagy legalább az animációs sorozatot, mind testalkatra eléggé nagy a különbség a korábbi változatokhoz képest, a fejrész pedig kifejezetten távol áll az eddigi ábrázolásoktól, érthetetlen hiba.

DANGER PACK BABY APATOSAURUS

apato4_2.jpg

Tovább bővül viszont a legkisebbeket felvonultató alvonalon a kölyök dinoszauruszok sora: a kölyök Apatosaurus figurája pedig egészen pazar lett, gyönyörűen kidolgozott a kis növényevő:

A színek természetesen a 2021-ben megjelent Legacy Collection Apatosaurus-szon alapszik, amely az addigi legnagyobb dinoszaurusz figurája volt a gyártónak a maga 108 cm-es hosszúságával. Természetesen, ahogy a felnőtt példánnyal is, a 2015-ös Jurassic World-ben találkozhattunk először, amikor az állatsimogatóban egy túlzottan lelkes kisfiú majdnem megfojtotta, vagy épp undorító takonnyal borította be egy kislány kezét. A figura e cuki példány előtt tiszteleg.

DANGER PACK RAUISUCHUS

A késő triászban élő Rauisuchus is először jelenik meg a Mattel igencsak gazdag kínálatában - a kis termetű "őskrokodil" sajnos nem rendelkezik nagyon gazdag leletanyaggal (bár egész biztos nem volt ilyen masszív a különbség az első és hátsó lábak között), így a tervezők kicsit jobban támaszkodhattak a fantáziájukra. Bevallom, különösen tetszetős kis figura született meg a tervekből.

DANGER PACK GALLIMIMUS

A Gallimimus viszont 2018 óta rengeteg változatban került már ki a boltok polcaira, többféle kiadást élt meg az alap játékvonalon is, de már Hammond Collection-változat is fellelhető belőle (ami ezen sorozat egyik legritkábbja), és 2024 sem telhet el Galli figura nélkül, viszont...

Láthatóan ugyanis teljesen új fejet kapott a meglévő figura, de a test más részei is jobban kidolgozottnak hatnak, mint az eddigiek, ráadásul mozgatható állkapocs és a Jurassic Park-os design köszön vissza a figuráról, vagyis jó eséllyel, az eddigi legjobb alap Gallit köszönthetjük benne.

DANGER PACK DIMORPHODON

Szintén sokszor találkozhattunk már e repülő őshüllő műanyag változatával az elmúlt hat évben, a most megjelenő változat pedig láthatóan, csak a színeit tekintve lesz újdonság.

GUANLONG & LYSTROSAURUS

Vélhetően a Danger Pack egyik (de valószínűleg nem egyetlen) páros csomagolásában egy régi ismerőst és egy teljesen új fajt köszönthetünk:

gualystro.jpg

A kis Lystrosaurus-szal már találkozhattunk a Világuralom kapcsán kiadott Maisie-vel és Beta-val közös kiadásban: azon túl, hogy a filmes megjelenéséhez képest nagyobb a figura azért, mint kellene, festésében sem tér el a korábbi változattól. Sokkal inkább érdekesebb a Guanlong:

gua2_1.jpg

guanlong_1.jpg

Ugyan a fajjal nem találkozhattunk eddig a Jurassic-franchise-ban, de emlékeztethet a megjelenés az Oviraptor-ra, amely szintén a Világuralomban és annak Előszavában bukkant fel, de azért jócskán el is tér attól a fajtól. Viszont a neve alapján nem is biztos, hogy sokan tudják, a Guanlong az egyik legkorábbi tyrannosaurida! A csupán 3 méter hosszú állat 90 millió évvel előzte meg családja csúcsragadozóját, a Tyrannosaurus rex-szet. Már csak emiatt is, és mert tényleg elég szép a design, biztos vételnek tűnik.

És a végére, ahogy ígértem, jobb minőségű képen láthatjuk a Káoszelmélet kapcsán megjelenő első, hivatalos szett dobozát, elölről és hátulról egyaránt:

Jurassic World Chaos Theory - Ben Escape Pack

chaos_2.png

Ben-t fiatal felnőttként már láthattuk a Krétakori tábor 5. évadának fináléjában, attól pedig nem leszünk messze időrendben a Káoszelméletben sem, és jól fel is ismerhető a Sean Giambrone (A Goldberg család) által megszólaltatott karakter. Érdekesség, de nagyon úgy fest, hogy Ben sapkája eltávolítható lesz! A nagy kérdés, ami múlt hét óta mindenkit foglalkoztat, hogy miképp kerülhet sor arra, hogy nem csak legalább egy Dilophosaurus-szal, de egy Atrociraptor-ral is összefut a fiatal srác. Ami már csak azért is érdekes, mert ezzel a fajjal eddig csak a Világuralomban találkozhattunk, ráadásul ha kétségeink támadtak volna, hogy valóban Tiger-t látjuk-e, a doboz hátulja eloszlatja a kételyt:

chaos2_1.png

Habár a Világuralom reklámkampányában mind a négy Atrociraptor elnevezésével találkozhattunk, végül a filmben egyik név sem hangzik el emberektől, de a Mattel akkoriban megjelent Atroci figurái sem viseltek külön-külön nevet. Talán majd most kiderül, hogy valójában Ben-ék nevezték el a négy marcona raptort? És így valószínűleg a Világuralomnak is jobban megágyaz a sorozat, feltehetően a BioSyn-en keresztül (ha már annak vezetője, Dodgson szerepelt is a Krétakori táborban).

allos_5.jpg

Még egy fontos részlet, amit a jobb minőségű képen már ki is szúrtak a rajongók (bár erre utaló jelek voltak már a múlt heti fotókon is), a Darius mögött látható Allosaurus legalább az egyik szemére ugyanis úgy tűnik, vak lesz! És ha emlékszünk, találkozhattunk már egy fél szemére vak példánnyal: a Battle at Big Rock rövidfilmben felbukkanó példány jobb szeme ugyanis jól látható módon fehér, mintha egy fátyol lenne rajta, de sokan rosszul emlékeznek rá, nem a kislány által kilőtt nyílvesszők vakították meg, mert azok nem érték a szemgolyót, de így sem lehetett túl kellemes a két sérülés...

Remélhetőleg már nem kell sokat várnunk egy több információval szolgáló előzetesig, addig is, rajta tartom a szemem a legfrissebb híreken (és igen, tudok róla, hogy elég konkrétan meg lett nevezve a Jurassic World 7. részének rendezője, de a múltkori után én azért megvárnám a Universal hivatalos bejelentését). 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9218340057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva Csicsai 2024.03.03. 10:33:03

Nagyon vegyes érzelmeim vannak az idei vonallal kapcsolatbanElőre szólok,hogy ez hosszú lesz..A Danger Pack láthatóan előrefejlődik.A Dimorphodon nekem nagyon tetszik a Guanlon és Lystro pack is elég jó.De nekem akkor is a Gallimimus a csúcs,majdnem teljesen olyan,mint a Hammond változata,pláne,hogy én még bizony nem szereztem be egy Jurassicos Gallit.A Rauisuchussal bővül a krokodilfélék tábora,nem rossz.A kis Apato nekem már nem annyira tetszik,nagyon látszik szerintem,hogy nagyon össze van mosódva a festék,a szeme pedig fekete.De lehet amúgy,hogy az új sorozatban is vak lesz.A Strike Attack figurák adják magukat,szerintem egészen jól sikerültek,főleg a Chasmosaurus,na az valami gyönyörűen lett kidolgozva szerintem!A Gastonia kcisit lapos,de nem rossz.A Dilopho repack,amit sajnálok,mert a kedvenc dínóm a franchiseban,és már nagyon vártam egy újabb gyönyörű változatot.De az LCs Dilophot nagyon nehéz itthon beszerezni.A Monolopho egyáltalán nem a táboros változatot kapta meg,amit nem értek,mert elvileg fel is fog tűnni az új soriban.:-)Talán azt a szürkéset még bele tudnám még képzelni.A Wild roar figurákból mind a 3 instant buy lesz,a Majungát ugye meg még nem láttuk,A világító Para gyönyörű,nagyon örülök,hogy mostmár erre is odafigylenek,tényleg jó lett.A Pachyrhino is nagyon szép szerintem,nagyon egyedien mutat,csak ,mint a való életben. A Cerato is tök menő,jól fest rajta az új fej,eléggé szép.A Mapu számomra is inkább egy Vastato,de nem rossz.A Bajadasaurus cuki.Az új rex pedig(amiről nemrég már kaptunk új képeket is)szép.A fognövesztés még mindig fura,viszont a dobozon rajta van az epic evolution logó!De nincsen rajta az élőhelye.Miért nincsnen?????Az új szettből Tigert elég szépen megújították.De a új z Allosaurus egyébként most kapott tegnap egy új reklámot,amelyben kiderül,hogy a Bukott Birodalom végén látott kis hím Allot kapja meg a figura,ez szerintem azért sok mindent megmagyaráz.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.03.03. 22:37:52

@Éva Csicsai: Wow, nagyon szépen összeszedett összefoglaló ^^

Nálam továbbra is él a "csak filmes" faj kitétel, de még mindig van pár faj amit nem sikerült beszerezni, de a Káoszelmélet miatt további újak fajták kerülnek erre a listára, ajajj :D

Az új T. rex-sznél én sem egészen értem, hogy hova lett az élőhely jelölés, a tavalyi nagy figurákon is rajta volt. Csak arra tudok gondolni, hogy a Ben-es szetten kívül ez az egyetlen, amely már a Káoszelmélethez kapcsolt csomagolásban jelenik meg, valószínűleg azokon nem lesz az élőhely jelölés, ahogy pl. tavaly az Epic Attack figuráknál sem volt. Az Allo-ból biztosan lesz egy sorozatos megjelenés, valószínűleg másik sculpttal is, mert azért érezhető különbség az új és a régi sculpt között, a régi sokkal pontosabb volt.

Éva Csicsai 2024.03.04. 11:15:01

@Lord Picard: Köszönöm szépen!Én arra tudok tippelni,hogy a Káoszelmélethez készült fajok nemigen kapnak majd ilyet,pedig szerintem ez egy tök jó kis kiegészítés volt.Az Epic Attack figurák érdekesek,mert a tavaly megjelentek piros hátterű figuráknál a dzsungel biomra negedett következtetnimeert a filmes fajok többségben azért ott élnek,az ideieknél pedig a folyópartot tudom beleképzelni,ugye márcsak a Baryo,Pyro,Spino,és az új Herrera miatt is.:D
Utalások vannak rá,gondolom a Káoszelméletes fajoknál is így lesz ez.Például a Wild Roar figuráknál a Cerato Mocsaras,a Para Folyóparti,a Pachyrhino Szavannás,és nem lepne meg,hogyha a Majungasaurusé lenne a Tundrás-festés,ott azért még utalnak rá.A T.rex pedig 99%,hogy szavanna lesz szerintem.:-) Az Allo pedig egyszerűen a Bukott Birodalomban látott hím Allo felnőtt változata,és ez meg is lett erősítve a mattel új promós reklámában,ahol az Allo ugye a főszereplő.Ezért olyan más.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.03.05. 22:21:28

@Éva Csicsai: Hm, ebbe nagyon bele se gondoltam, de tényleg, idén több a folyóparti, mocsaras vidékről származó dinoszaurusz figura ^^

Rexy-t én sivatagi államban képzelem el, már csak a dobozképen látható hegyek és a nagyon sík szárazföld miatt (a hegyek a Grand Canyonra emlékeztetnek).

Azt nem tudom biztosan, hogy a Bukott birodalomban látott, elszállított fiatal Allosaurus példány milyen nemű volt, hivatalosan tudtommal csak a hím T. rex (Buck) Az elveszett világból és az Indoraptor voltak hímneműek, de ez már ott bukik, hogy a Battle at Big Rock kisfilmben láthattunk felnőtt hímet és nőstényt együtt is. De elég valószínű, hogy már a Stegosaurus-szok sem egyneműek voltak Az elveszett világban. De az biztos, hogy nagy szerepet kap most az Allosaurus is, legalább akkorára számítok, mint Toro esetében.

Éva Csicsai 2024.03.06. 14:56:52

@Lord Picard: Egyébként egy enyhe narancssárga csík van Rexy dobozának a tetején,csak élőhelyjelzés nem,sajnos.Én személy szerint egyébként nagyon adom a mocsári/folyóparti témát,a Neovenatornak például nagyon örültem,amikor megláttam a nevét,de a képek alapján kicsit furcsa lett,nem ez az állat jutna róla először eszembe,de nem rossz.Hímnemű dinoszaurusz egyébként rengeteg van a franchiseban,a Spino,a Giga,a JP3-as Quillekkel rendelkező HÍM Raptor,a Pachy,a kis Rex,(JUnior),és még sokan mások.De igen,az Allóra ez csak egy teória,amit valaki vagy elfogad-vagy nem.Én ennek tudom be az új figurát,így már sokkal érthetőbb számomra ,hogy miért ennyire más ,mint az eddigiek.Adnék egyébként egy ilyen hím-nőstény Allo-párost az új soriban:D.A Káoszelmélet tíz részének pedig meg kell magyarázni az új fajokat.De remélhetőleg lesz az Allonak is egy Chaos theorys kiadása,pláne,hogy mostmár tudjuk,hogy a BABR.os Alló lesz ám benne.Ez jó húzás volt Mattel!!!!Remélem,hogy a szettek is majd előbb-vagy utóbb azért megjelengetnek majd nálunk is,pláne,hogy a Dariusosban elvileg Suchomimus és Ankylosaurus lesz.:-)
süti beállítások módosítása