2024. január 03. 20:29 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Epic Evolution - Megújul a Tyrannosaurus rex!

epicrex.jpg

Alig kezdődött el az év, és máris egy izgalmasabb figuramegjelenésről adhatok hírt: a Mattel vélhetően vietnámi gyárából kikerült az idei játékvonalra megújult Tyrannosaurus rex figuráról egy videó, amely egy vadonatúj feature-t fedett fel, ami egyszerre rendkívül menő és zavarba ejtő is.

Távol van még a legközelebbi játékvásár, ahol számíthatunk Mattel-es figura leleplezésre (ugyan a hónap végén a német Spielwarenmesse lassan itt van, de ezen a Mattel sajnos nem képviselteti magát), így maradnak a termékadatlapok alapján leleplezett figurák - vagy mint ebben az esetben, egy gyári munkás által kicsempészett darabról készült videó. Ugyanezen felhasználó által már hónapokkal a Mamenchisaurus hivatalos bejelentése előtt láthattunk képeket, videót, és most a legújabb Tyrannosaurus rex figurával állt elő a férfi.

Hat évbe tellett, de a Mattel előrukkol az első - de vélhetően nem utolsó -, olyan dinoszaurusz figurájával, amelynél egy gombnyomásra teljesen magától mozog majd a figura, ez esetben fel-le mozgatja nyakát és fejét a T. rex, miközben a szája is mozog, és többé-kevésbé az emlékezetes hangeffekteket hallatja is.

Mindezt azonban rendkívül furcsán teszi: ahogy mozog a állat feje, a felső fogsora is megnő, kimozdul a helyéről, ami eléggé viccesen hat. Ezt a feature-t vélhetően az Epic Evolution játékvonal eszenciája miatt kapta a T. rex: az erről a vonalról eddig látott másik, nagyobb méretű dinoszaurusz, a Neovenator tarjójából ugyanis tüskék bukkannak elő.

neo.jpg

Ugyanakkor ez és több másik dinoszaurusszal ellentétben, úgy fest a T. rex nem kap olyan görgőgombot, amivel külön mozgatható fel le az állat feje.

A videó alapján viszont nem csak gombnyomásra aktiválódik majd a feature, de már attól is ha pusztán letesszük őt kézbevétel után. A mozgó fogsort leszámítva viszont a figura festése elég jó (és erősen hajaz a 2021-ben megjelent Stomp 'N Escape figurára), de amennyire megállapítható, a T. rex fejét is ismét átdolgozták, új sculptot kaphatunk, valamint mintha a talpa is kevésbé lenne túlméretezett - most inkább tömzsinek tűnik, de nem olyan szélesnek, mint az eddigi figurák esetében. 

Sajnos egyelőre arról nincs hír, hogy a Mattel vagy a Target tervezi-e pótolni a tavaly véget ért Beyond The Gates sorozatot, de remélhetőleg azért nem ilyen, gyárból "kiszökött" példányokon keresztül vethetünk pillantást először az új figurákra, amelyekből azért még sok várható idén, hiszen a hírek szerint nyáron érkezik a Krétakori tábor folytatása, a Káoszelmélet, amelynek kapcsán már bizonyos, hogy kapunk szetteket, hiszen egy külföldi áruházban két termékelnevezés már felvételre került, amelyek alapján Darius és Ben is eltérő szettet kap egy-egy dinoszaurusszal (Darius Large Dino Pack és Ben Story Pack néven jelennek majd meg). 

És még ott van az év legjobban várt megjelenése, a Jada Toys 1:18-as méretarányú, fémből készült, működő fényszórókkal felszerelt Ford Explorer modellje - a korábbi tavaszi megjelenés most már júniusra halasztódott, de egyes információk szerint az is lehet, hogy egészen év végéig eltolódik a megjelenés, reméljük ez téves információnak bizonyul majd.

jada.jpg

Addig is, a legújabb hírekkel igyekszem továbbra is a Jurassic-franchise-on tartani a szemem, és bár lehet, hogy figurabemutatóból idén még kevesebb készül majd, de azért várhatóak egyéb bemutatók is a blogon 2024-ben. 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3518294445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2024.01.09. 20:23:47

Ez a T-Rex nagyon tetszik, a mozgása a forgatásra készült animatronic dinoéra emlékeztet, ami igazán filmhűvé teszi. A lábai a Hammond Collection féle T-Rexéhez hasonló. A fej kidolgozása is szép lett, de a fogsor mozgását kihagyhatták volna. Érdekes ez az új feature, az Epic Evolution vonalon még az allossurus tüskéi is mozgathatók. Biztos helyet kap a gyűjteményemben.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.01.10. 18:32:35

@PikeB: Igen tetszetős figura eléggé, egyedül a fogsor mozgás ami tényleg nagyon nem illik ide. Ha esetleg beszerezném, az ellen tuti tenni fogok valamit :D És valóban, az animatronic-ra emlékeztet, "félek", mi lesz ha jön új HC T. rex (a régi nagy talpai már elavultak).

PikeB 2024.01.11. 17:43:53

@Lord Picard: Amennyiben lesz ilyen figurád, és rájössz hogy lehet kiiktatni ezt a feature-t, feltétlen oszd meg velünk. :)

Ez az Epic Evolution vonal egyébként nekem nem annyira jön be, túl meseszerűek lettek kinézetre a figurák, pláne az Allosaurus (kivéve a bejegyzésben bemutatott T-Rex). Talán még az Ekrixinatosaurus-ra tudom így képekről azt mondani, hogy szépen ki lett dolgozva. Remélem a következő megjelenés nem az első hangot adó Spino lesz, rémes kinézettel . :)

Ha már új HC T-Rex.... ezen a vonalon nem lenne rossz egy Spino és egy Indominus Rex. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.01.12. 18:17:10

@PikeB: Ha bejön hozzánk, akkor esélyes, hogy megpróbálom majd beszerezni és valami megoldást talán addigra találnak a külföldi rajongók is :D

Ez az idei vonal nagyon engem se - valóban túl meseszerűek a figurák, és ugye nem is filmes fajok jönnek főleg, szóval könnyen elengedem ezt a vonalat. Remélem azért egy hangot adó Spinosaurus nem így jön ki :D

Az idei évre már a HC Therizinosaurus-szt és a HC Giganotosaurus-szt pletykálják, de olvastam olyat is, hogy az Indominus pl. azért jöhet csak jövőre, mert akkor lesz a film 10 éves, jó apropó lenne és valóban. Remélhetőleg addig az elosztás is jobb lesz.

PikeB 2024.01.24. 15:44:40

@Lord Picard: A félelmeink beigazolódni látszanak. A Collect Jurassic youtube csatornáján kitettek egy hírt, miszerint a Spinosaurus visszatér, méghozzá az Epic Evolution vonalon. XD
Reménykedni tudok benne, hogy nem egy forgó tarajos figura lesz, vagy megnyúló fogazatú, mint a T-Rex, de legalább filmszerű lesz a megjelenése.

Az Epic Attack vonalon szívesebben fogadtam volna egy hangot adó Spino-t, annál is inkább, mert a Carnotaurus is elég jól sikerült, szerintem. Ezen a vonalon a JP 3-mas hím velociraptor-t csak azért nem szereztem be, mert megvan már Hammond Collection változatban. :)
Epic Attack vonalon egész jó dolgok jöttek még ki, pl: baby T-Rex, Crash 'N' Attack Ford Explorer, amelyek sajnos nem jutottak el hozzánk. :(

PikeB 2024.01.24. 15:58:45

Még annyi a Spino hírhez, hogy kép alapján Epic Evolution-on belül Epic Attack (?) megjelenés lesz, így talán csak világító harci sebei lesznek a figurának, és más felesleges feature nem lesz beépítve a villogó seben és hangon kívül. :)

Éva Csicsai 2024.01.24. 18:09:46

@PikeB: Barátom,akkor nem olvastad el rendesen.Epic Attack megjelenés lesz,ami egy olyasmi alvonal, mint régen a Battle Damage.Csak hangot is adnak a figurák ugye.Egyébként ha neked tetszik a Crash n attack explorer set,akkor figyelmedbe ajánlom a Müllert:Elég sok üzletben megtalálható,és október óta nem egyszer már le is volt akciózva 2ször-vagy háromszor.:)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.01.24. 19:33:03

@PikeB: Az Epic vonallal nekem csak annyi bajom volt csak mindig, hogy túl nagyok a dinoszauruszok (Dilophosaurus, Velociraptorok) így nem illeszthetők az alapfigurák mellé.

Bízok benne, hogy a Spinosaurus nem kap semmilyen felesleges extrát, csak hangot adjon könyörgöm, no meg legyen szép a festése és a sculpt :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.01.24. 19:34:42

@Éva Csicsai: Ohh, sajnos az én környékemen nincs Müller, így erről én se tudtam! Habár olyan értelemben nem is vagyok érintett, hogy van saját, összetört Ford-om, de azért ez a törött Ford jól mutatna a 93 Classic változat mellett, a Kenner-es változatot szépen megidézné, elgondolkodtató, köszönjük az infót!

Éva Csicsai 2024.02.06. 15:25:03

@Lord Picard: Nem is neked akartam írni,és nem is szántam kötekedésnek.:)De igen,az epic attack figurák baromi nagyok,de pl. a carnotaurus egész jól sikerült.Én sem vettem meg még az explorert,bár a környékemen 3 müller is van,de szerintem nagyon túlárazott és nem éri meg.:DEgyébként már ősszel is volt.De ha egyszer mész olyan helyre,ahol a közelben van Müller,nézz be,mert egészen lenyűgöző kínálattal rendelkeznek a nagyobbak,a kisebbekben inkább csak alapabb figurák vannak,pl. a tatabányaiban,de mint pl. a székesfehérváriban sokkal több van,ősszel még találtam HC Metriát,Corythót,és JP/// raptort.:DEgyébként neked megvan a hammond collection metria?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.02.06. 18:22:36

@Éva Csicsai: Egyáltalán nem is éreztem kötekedésnek ^^

Igen, sajnos ez a Ford most olyan árkategóriában van, gondolom az elektronikus Velociraptor miatt is, ami miatt nekem se éri meg, de egyszer nincs mese, be kell szerezzem :) Sok jót hallottam már a Müller-ről, de sajnos még sosem sikerült eljutnom egybe se, érthetetlen módon, de az én környékemen sajnos egyáltalán nincs, pedig az egyik legdinamikusabban fejlődő nagyváros is itt van a szomszédban (Kecskemét), és még sincs üzletük errefelé sajnos.

Hammond Collection vonalnál is tartom a csak filmes fajok gyűjtését - bár épp a Metriacanthosaurus ugye felirat formájában szerepelt filmen, de pl. a Concavenator szobor/kitömött változatban látható is volt filmben. Tetszetősek nagyon ezek a figurák, a kidolgozottságuk, a részletek bámulatosak, de sajnos muszáj határt szabnom.

Éva Csicsai 2024.02.08. 19:26:13

@Lord Picard: Énnekem 3 müller is van a környékemen,az Etelénél,Tatabányán,és Fehérváron.Tényleg lenyűgözőek a kinálat,de azt nem is tudtam,hogy kecskeméten nincsen müller.Érdemes nézni szerintem az Online shoppot,akkor legalább tudod,hogy mik vannak,ha esetleg van valami,ami nagyon kell.De visszatérve az onlineshop-ban már régóta elérhető pl. a az új allo,és kétszer mentem fel fehérvárra(kb.50 km tőlünk),és egyszer sem találtam,pedig már nem is volt rajta az új címke.Egyébként ha bármi van a müllerben,amit te máshonnan nem tudsz beszerezni,szívesen segítek.:-)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.02.08. 21:59:19

@Éva Csicsai: Ohh, egy ideje nem néztem online a Müller kínálatát, de van barátom, aki rendszeresen jár, újságot is szoktam kapni tőle, azok tök jók, legalább papíron is látni a figurákat :)

Köszönöm szépen, lehet egyszer élni is fogok vele, bár most szerencsére nem nagyon van olyan figura, ami onnan kellene és máshol nem lenne. A Carnotaurus-szt várom már nagyon.

Éva Csicsai 2024.03.10. 14:06:35

@Lord Picard: A HC Carnót már én is nagyon várom!

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.03.10. 19:01:01

@Éva Csicsai: Hamarosan érkezik is róla a bemutatóm :3 Megérte rá várni!
süti beállítások módosítása