2023. november 15. 20:46 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Legacy Collection Isla Sorna Expedition Pack

islasornaexp.jpg

Az ide évben bizonyosan, de lehet összességében is utoljára került adásba a Beyond The Gates novemberi epizódja, amely egy, Az elveszett világhoz kapcsolódó Legacy Collection járműszettel örvendeztette meg a rajongókat. Részletek a megszokott módon, a tovább mögött...

Az elveszett világ: Jurassic Park tavaly ünnepelte 25. születésnapját, de már előtte és azóta is gondoskodott arról a Mattel, hogy ne vesszen a feledés homályába Steven Spielberg filmje és annak karakterei. Az idei év egyik legjobban várt szettje pedig végre megadta a rajongóknak a Mercedes ML 320-as terepjáró annyira vágyott, filmhű változatát - sajnos ezidáig mindhiába vártunk rá a hazai játékboltok kínálatában.

legacy_11.jpg

A második filmben számos emlékezetes járművet láthattunk még, tavaly az elfogók egyik terepjárójának változatát kaptuk meg Roland Tembo kíséretében, az új Beyond The Gates epizód pedig bővebben körbejárta a legújabb járműszettet.

box_1.png

A Mercedes-Ben Unimog U 1300 (amely a U-424 modell egyik változata) egy rendkívül sok oldalú, nagy számban gyártott haszongépjármű volt. A filmesek egy pneumatikus úton felemelhető ketrecet helyeztek el a gépjármű platójára, amelyről remek lőállás nyújtott a befogók számára, de a szállítása kapacitása csak az egészen kistestű dinoszauruszok szállítására lehetett volna alkalmas, de ebben a funkcióban nem is láthattuk a filmben.

A Mattel az adott vonalakat, jellegzetességeket tökéletesen hozza, és külön öröm, hiszen nem minden jármű esetében valósult meg, de nyithatók is az ajtók. A platórész pedig ugyanúgy felemelhető, ahogy a filmes modellt is megépítették. 

A járgány színei harmonizálnak a korábbi járművel, és megszokott már az is, hogy kisebb sérüléseket rejtenek el a kasztnin is, mintha már találkozott volna dinoszauruszokkal. A színt illetően a kabinrész zöldjét kellett volna végigvinni, de csak úgy mint a korábbi Jeep változatnál, valószínűleg itt is a funkció kihangsúlyozása miatt döntöttek egy másik árnyalat mellett a jármű hátsó tengelyénél.

box2_1.png

Természetesen egy sofőr is kell a U-Moghoz, és ezt a szerepet ennél a szettnél Dieter Stark (Peter Stormare) tölti be. Amı igazán figyelemreméltó, hogy a svéd színész arcvonásai is tökéletesen felismerhetők, ezen a téren is már rengeteget fejlődött a Mattel az első évekhez képest. Ugyan a figura nem mozgatható olyan sok ponton, mint egy Hammond Collection figura, így sem kell csalódnunk benne.

Kiegészítő gyanánt pedig egy sokkolópálcát is kapunk - Dieter ezzel terrorizálta a Compy-kat mig végül azok el nem intézték. Ehhez kapcsolódóan természetesen 3 Compy figurát is kapunk, amelyek megegyeznek a korábbi Legacy, illetve a Krétakori tábor egyes szereplőihez járó példányokkal, legalább némi festéssel vagy más beállással bajlódhatott volna a Mattel, de így is eljátszható lesz Dieter halála. Az öv le is vehető, ezzel szórakozott Dieter is, mielőtt utolérte a vég, és természetesen a pálcát is majd elhelyezhetjük benne.

A járgányhoz még egy kisebb méretű Velociraptor jár, amelynek festése ugyan megidézi Az elveszett világban látott raptorok csodás designját, de azért ennél alkotott már jobbat a Mattel ezen a téren: 

A szett hazai megjelenését én különösebben nem várnám, hiszen sem a Mercedes ML 320-as szettje, sem a Jurassic Park nyitójelenetét felelevenítő szett nem jutott el hozzánk sajnos. 

Az alább megtekinthető a szezonzáró(?) epizódja a Beyond The Gates-nek:

A Beyond The Gates harmadik szezonja ezzel pedig véget ért, és Chris Pugh, a JurassicOutpost.com oldal egyik szerzője és a Beyond házigazdája a három éves figyelmet megköszönve búcsúzott el tőlünk. Remélhetőleg ez nem a széria végét jelenti, hiszen ha nem is voltak túl hosszúak ezek az epizódok, igazi kuriózum volt, hogy beleshettünk a Mattel kulisszái mögé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr818259271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása