2024. február 17. 20:21 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Folytatódik a Mattel 93 Classic játékvonal!

0217.jpg

Már tavaly lehetett arról pletykákat olvasni - és azért sejteni is - de immáron bizonyos, folytatódik az 1993-ban kiadott Kenner-féle Jurassic Park figurák előtt tisztelgő figurasorozat, a 93 Classic Collection! A tovább mögött nem csak ezen játékvonal első szettjéről kerül le a lepel, de a néhány hónapon belül érkező Jurassic World: Káoszelmélet animációs sorozathoz kapcsolódó első szettről is beszámolok.

Tavaly nagy sikert aratott a klasszikus Jurassic Park figurák előtt tisztelgő sorozat: valamennyi négy megjelent készletet bemutattam a blogon is, Alan Grant és Ian Malcolm mellett megkaptuk a Ford Explorer valamint a klasszikus Red Rex új változatát is. Az is igen meglepő volt ezzel a vonallal kapcsolatban, hogy hazánkban jelent meg először mind a négy szett!

93asok.png

A négy szett nagy sikert aratott, szinte csak és kizárólag pozitív véleményt lehetett róluk olvasni, így nem meglepő, hogy a Mattel folytatja ezt a sorozatot. Lássuk is, mi lesz az egyik idei készlet, amely szokás szerint egy ember és egy dinoszaurusz párosa lesz:

93a.png

És ahogy annak idején, úgy a most megjelenő Dennis Nedry figura sem hasonlít Wayne Knight-ra, tehát ebben is megidézik a Kenner-t. A karakter megjelenése azonban nem az 1993-as figurán alapul, hanem az egy évvel későbbi, Series II játékvonalon megjelent figurán alapszik, amelynek kiegészítője ugyanaz volt, ami egy évvel korábban. A rossz minőségű, nem túl nagy felbontású kép szerint hasonló felszerelést kap ezúttal is Nedry. Újdonság az is, hogy míg tavaly Alan és Ian kiadása teljesen zárt dobozt kapott, addig vélhetően minden idei, embert is tartalmazó szettnél egy kis ablakon keresztül látható lesz az adott dinoszaurusz. 

93b.png

Ami viszont újdonság lesz, az a motor - annak idején ilyen kiegészítőt nem kapott Nedry, de a fehér, a Jurassic Park /// Velociraptorát idéző figurával együtt leginkább erre a 2001-es játékszettre hajaz ez a kiadás:

Tehát úgy fest, hogy a továbbiakban már nem csak a Jurassic Park figurák előtt tiszteleg a Mattel. Természetesen amint jobb minőségű fotót érkeznek a szettről, arról is beszámolok, és remélhetőleg idén is hazánkban az elsők között jelenik meg ez a szett. Hogy a további 93-as szettek mik lesznek, arról egyelőre nincs információ, de meglepne, ha Ellie Sattler nem kerülne elő. 

Pontos premierdátumot sosem kommunikált a Netflix arról, hogy a Jurassic World: Krétakori tábor folytatása, a Káoszelmélet mikortól várható (de pletykák szerint a korábban tervezett június-július helyett már májusban megkapjuk a sorozat első évadát), de természetesen arra számítani lehetett - főleg azok után, hogy már a szett elnevezések kiszivárogtak, hogy a sorozathoz kapcsolódó figurákat is kapunk. Elsőként a visszatérő Ben karakterét láthatjuk:

Rögtön az új box design is árulkodó, miszerint Darius lesz a tényleges főszereplőnk, és valószínűleg hangsúlyos szerep jut a sorozatban egy Allosaurus-sznak is, aki a dobozon látható grafika alapján sokkal inkább fog hasonlítani a filmes ábrázolásra, mint az idén megjelenő akciófigura változata! 

ctbox.png

Ben immáron fiatal felnőttként tér majd vissza, így teljesen új, felnőtt méretű figurát kapunk belőle, várhatóan a sorozatos megjelenésének megfelelően - az ő két társa viszont ugyancsak árulkodó lehet a sorozat történetét illetően, hiszen egy Dilophosaurus-szt és egy Atrociraptort kapunk, valamint egy kábítófegyverre emlékeztető kiegészítőt.

ctbox1.png

Az Atrociraptor festése leginkább Tiger-re emlékeztet, de a korábbi figurához képest sokkal narancssárgább, ezáltal filmhűbb, jó eséllyel ez az raptor ugyanaz a példány, akit a Világuralomban láthattunk (az animációs sorozat a Bukott birodalom és a Világuralom közötti időben játszódik, tehát utóbbi előzményeként is felfogható). A Dilophosaurus várhatóan ugyanaz, ami megjelent 2022-ben Claire-rel együtt, de ez a három figura összecsomagolása azt vetíti elő, hogy ők együtt talán találkozni is fognak egymással?

Sok még a kérdés a sorozat kapcsán, ahogy természetesen a Mattel megjelenések kapcsán is, a héten két új figura stock fotói is napvilágot láttak. Mindketten az idei Epic Evolution játékvonalára, azon belül is a Gigantic Tracker alvonalra érkeznek, tehát a nagyobb méretű figurák sorát gyarapítják.

mapu2.jpg

A Mapusaurus szenzációsan fest: gyönyörűen texturált az egész állat teste, de nagyon jól mutat a fejtetőtől a farka végéig látható, összetett osteodermák sora. És ha a festése, és a texturák miatt az embernek ismerőse érzése van, az talán nem véletlen, legalábbis engem erősen emlékeztet ez a figura a 2005-ös Peter Jackson-féle King Kong-ban látott V. rex vagyis a Vastatosaurus designjára, leszámítva az állat pofáját.

Az idei alap vonal egyik lényege, hogy a már ismert és eddig nem látott fajok esetében is egy kicsit tovább gondolták az állatok megjelenését, mintegy lehetséges evolúciós lépcsőfokot jelenítenek meg, és mint több figura esetében is, a Mapusaurus hátából is tüskék meredeznek gombnyomásra.

A Bajadasaurus is először teszi tiszteletét a Mattel játékvonalán:

Az alap színválasztás bátor és nem szokványos, ugyanakkor régóta most először, nem annyira nyűgöz le egy Mattel figura kialakítása: a túl vastag nyak egy dolog, de a csápszerűen az állat nyakán és hátán megjelenő tüskék(?) kidolgozottsága, és főleg az elülső darabok ezüstös színe is, nagyon mesterséges, már-már robotikus külsőt kölcsönöz az állatnak. 

De, amíg ez a tervezői filozófia nem gyűrűzik át a Legacy és Hammond Collection, valamint a 93 Classic figurák között, addig el tudom engedni az ilyen figurákat. 

Hamarosan egy új figurabemutatóval és még egy új megjelenéssel kapcsolatos részletesebb ismertetővel folytatódik a blog, remélhetőleg azért ráfordulva lassan a tavaszra, mind több új hír lát napvilágot a Mattel idei játékkínálatáról és a Káoszelmélet, valamint a készülőben lévő hetedik Jurassic-film kapcsán is. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7318327811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2024.02.20. 18:53:46

Belegondolva a Kenner is elmemt egy extrém irányba a Chaos Effect vonallal. Reméljük, hogy a Mattel-nél az Epic Evolution játékvonallal csúcsosodik ki. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.02.21. 11:02:28

@PikeB: Igen, biztosan ezért is döntöttek ők is egy ilyen vonal mellett. Valami újdonsággal fenn kell tartani az érdeklődést, főleg ha jövőre jön az új film, ahhoz megint sok mindent ki lehet adni.
süti beállítások módosítása