2023. február 27. 19:40 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az idei figurák második hullámáról

2ndwave.jpg

Idehaza is szépen érkeznek az idei, Dino Trackers játékvonal figurái, de lassan már a második hullám figuráiról is érkeznek az első stockfotók, többek között három új Hammond Collection figuráról, miközben minden előjel nélkül egy nagyon várt szett egy európai boltban bukkantak fel. Részletek a tovább mögött.

A Hammond Collection ugyan tavaly többnyire csak az Egyesült Államokban jelent meg, néhány nyugati országban is elérhető volt, váltakozó elosztásban, ami megmaradt az idei esztendőre is, de mind több magyar oldalon is találkozhatunk néhány figurával, a nemrég bemutatott Jurassic Park ///-as Velociraptoron felül. 

Már a tavalyi Concavenator választás is erre a vonalra meglepő volt, hiszen filmben, élő példányt nem láthattunk belőle, a Bukott birodalomban, a Lockwood birtokon egy kitömött példányként bukkant fel, ennek ellenére a belőle készült, egyébként elég szép, sima figura után a gyűjtői vonalon is felbukkant a faj.

Egészen friss leleplezés, de most már két új ember és dinoszaurusz figurára is pillantást vethetünk erről a játékvonalról:

333891662_221231846959573_5850186083730834579_n.jpgDennis Nedry és a vonal névadója, John Hammond is egy az egyben az Amber figuraváltozat kicsinyített mását kapja, ez mondjuk a korábbi megjelenések fényében nem meglepő. Viszont a kölyök Stegosaurus jócskán megújult a tavalyi Sarah Harding szetthez járóhoz képest - igaz a színek tekintetében nem jó irányba történt változás. A kölyök T. rex tűnik innen a legszebben kidolgozottnak, amely már közel sem olyan, mint a régebbi Legacy Collection változat, de a nem legjobban sikerült Amber Collection figurát viszont, szerény véleményem szerint, felülmúlja. 

A mai napon három új figuráról rántotta le a leplet az angol Toyopolis, de kettejük esetében még ennyi filmes múlt sem mutatható fel.

Hammond Collection Corythosaurus

A Corythosaurus figurájával régi adósságot törleszt a gyártó: habár filmen csak a Jurassic Park ///-ban bukkant fel a faj, és akkor sem kapott sajnos túl sok képernyőidőt, ezidáig se a Hasbro, se a Mattel nem szentelt neki külön figurát, ezzel pedig lassan kvázi az egyetlen filmes fajként hivatkozhattunk rá, akik nem öntöttek műanyagba. Eddig. Már korábbi listaszivárgásból is lehetett tudni-sejteni, hogy a Corythosaurus idén az alap játékvonalon felbukkan, de ugyancsak szó volt a listán egy Hammond Collection változatról is, és most már őt meg is csodálhatjuk.

hccory.jpg

A festése, a mintázat egyszerűen pazar, habár a színárnyalatok kevésbé, de a rajzolatok nagyfokú hasonlóságot mutatnak. Egyelőre ebből az egy fotóból csupán a fej kidolgozása hat kissé furcsányak, de remélhetőleg minden kétely eloszlik, ha többet látunk a figurából, mindenesetre az látható, rengeteg módon lesz pózoltatható a Corythosaurus.

Hammond Collection Metriacanthosaurus

Ezt a fajt viszont nincs mihez hasonlítani a franchise-ban, hiszen filmen nem, csak játékokban (a Jurassic World: Evolution-ban és annak folytatásában) találkozhattunk a Metricanthosaurus-szal. Igaz, a Jurassic Park-ban, abból a DNS mintatáron, amelyből Dennis Nedry is lopott, szerepelt a faj neve, és a hivatalos leírások alapján használták a DNS-ének egy részét az Indominus rex megalkotásában is. A Mattel már 5 évvel ezelőtt is kiadott figurát a fajról, és később a Dino Escape vonalon új festéssel is újrakiadásra került.

hcmetriacanthosaurus.jpg

A Hammond Collection változat természetesen számos ponton mozgatható, nagyon komoly figura lesz, ellenben a színek tekintetében az alapfigura második változatának és a HC Parasaurolophus színei és mintái köszönnek vissza, és sajnos nem Julius T. Csotonyi csodaszép grafikáját vettél alapul, amely a Jurassic World honlapjára készült, de később a két Evolution játék is ebből inspirálódott. 

csotonyi.jpg

Hammond Collection Irritator

Ha van idegesítő.... Na jó, természetesen nem az, maximum a prédái számára lehetett irritáló ez a spinosaurida. Korábban a Mattel róla is készített már figurát, amelynél igen látványos és bátor választás volt a kék színválasztás.

Valószínűleg nem is akarták magukat ismételni, amikor a HC változatot tervezték meg, de nem csak színekben különbözik a modell - és nem is a sok pontos mozgathatóságban: a fej formája és rajta a taréj, de a hátából kimagasodó csigolyasor és az áramvonalas farokrész is teljesen újragondolt, ahogyan a kézfejek is. 

hcirri4.jpg

Ráadásul idén az alapvonalon is újrakiadásra kerül a figura, amely megint csak több ponton eltér ettől a modelltől is:

irritator_2.jpg

A Savage Strike alvonal új képviselőiről már korábban napvilágot láttak csomagolás fotók, most viszont már sokkal többet láthatunk a figurákból, így az új mozgatási feature-ökről is:

SS Atrociraptor

Itthon nem nagyon volt a fiatal példányokat felvonultató, közepes méretű Uncaged figurasorozat, de talán majd épp a Fierce Launchin' Dilophosaurus cuki figurája lehet az, amely utat tör a boltok polcaira:

Már november óta tudjuk, hogy a Mattel még inkább megidézi a saját Ford Explorer modelljén keresztül a 30 évvel ezelőtt megjelent klasszikus Kenner változatot, egy összetörhető változat képében, amely viszont nem csak az autó orrát fogja ledobni, de az egész tetőrész benyomható lesz, egyelőre azonban ennek mechanikáját még nem láthattuk. Viszont erre sem kell valószínűleg sokat várni, ugyanis teljesen váratlanul, egy kisebb francia játékbolt lánc egyik boltjába meg is érkezett a szett:

jungle1_5.jpg

A Crash 'N Attack Ford Explorer (a Mattel először használja a hivatalos márkaelnevezést nem Matchbox modellen kívül) összetörhető mechanizmusáról ugyan nem tudtunk meg többet, de talán váratlan fejlemény, hogy a szett az Epic Attack játékvonalon érkezik, azaz nem Legacy lesz, így pedig szélesebb körben várható a terjesztés is, remélhetőleg Magyarország sem marad ki ebből.

jungle2_6.jpg

Első ízben láthatunk egy már hangot adó, kisebb termetű dinoszauruszt, ez esetben egy Jurassic Park-os Velociraptort is, amely nem csak hangot ad ki, de a sebe világít is - és engem csak most ért a felismerés, hogy nem ducibb lesz a kisebb méretű figura, hanem az eddig többnyire tartott 1:18-as méretarányt félretéve, nagyobb a dinoszaurusz modellje, ránézésre dupla akkora. Ez számomra csak azért is kellemetlenebb felismerés, mert így akkor az alap játékvonalról ki fog lógni sajnos a figura - és így valószínűleg a kölyök T. rex, a Pachycephalosaurus és a Jurassic Park ///-as Velociraptor is és vélhetően a Dilophosaurus hasonló változata is méreten felüli lesz, azaz továbbra sem sikerült a Mattel-nek lekicsinyíteni a hangképző rendszert...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6818059780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redsaurus 2023.11.04. 01:05:32

Be sikerült szereznem a corythythosaurust és imádom!!
Nagyon szép.Egyébként az irritator is filmes faj,tényleg utána néztem és a Jurassic park 2-ben felbukkan az őserdőben mint koponyamaradvány.

Éva Csicsai 2023.12.25. 11:22:05

@Redsaurus: Az irritator nem lehet filmes faj,mert nem éltek a Sorna szigeten.Valószínűleg Baryonyx-koponya volt,csak az volt az egyetlen Spinosauruida a szigeten.Egyébként a figurája
a JWAs kinézetén alapszik.Azon ritka dinok egyike,amiknek jó az animációjuk.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2023.12.27. 18:28:30

@Éva Csicsai: Valóban, az Irritator a filmek és animációs sorozat tekintetében nem szerepelt ugyan, de egy korai weboldalon szerepelt a fajok között, de filmes fajnak semmiképp se számít, mindazonáltal, főleg a Hammond Collection figura belőle tényleg nagyon szép. Egyetértek a Baryonyx kapcsán is, én nagyon szerettem őket mind a filmekben, mind a Krétakori táborban, még, ha tényleg nem is pontos maga az ábrázolás, azért így is elég jól néznek ki.
süti beállítások módosítása