2023. május 17. 22:38 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond the Gates - Két új Legacy-szett érkezik!

beyondlegacy_1.jpg

A mai Beyond the Gates epizódban egy-egy új szett került bemutatásra a Legacy Collection vonalról: a Jurassic Park-hoz és Az elveszett világhoz kapcsolódó szettek közül utóbbira számítani is lehetett, de a 30 éves film kapcsán is egy nagyon izgalmas szettet raktak össze a Mattel-nél. Részletek szokás szerint a tovább mögött.

Legutóbbi bejegyzésemben a Jada Toys-tól megjelent Ford Explorer modellt mutattam be, amely most már igencsak magasan prezentált, hiszen a Matchbox változat mellett már a Mattel akciófiguráihoz illő változat is elérhető belőle (sőt, érkezhet még idén egy összetörhető variáns), de nemrég megjelent az ezen a járművön alapuló, de az 1994-ben törölt Kenner jármű előtt tisztelgő 93 Classic Collection-változat is. A Jeep-ek terén is mindenféle változatban a polcra tehetjük a járművet a hagyományos 1:18-as vonalon, így már nagyon itt volt az ideje, hogy Az elveszett világ: Jurassic Park járművei következzenek a sorba.

Tavaly meg is jelent Roland Tembo mellé az InGen zsoldosok átalakított dzsipje, de végre megkapjuk a Jeep-hez és az Explorer-hez hasonlóan szintén kultikusnak számító Mercede-Benz ML 320-ast! 

Tyrannosaurus Rex Ambush Pack

A Mercedest is magába foglaló szettről már korábban egy homályos, pixeles kép ismertté vált, így nem érhette nagy meglepetés a rajongókat a leleplezés. A jármű mellé Ian Malcolm és a hím T. rex lesz csomagolva: a matematikus szettje teljesen rendben is van, nagyon pontosan a filmes megjelenést adja vissza, de az arca, legalábbis a videóban látott figura esetében, kevésbé hasonlít Jeff Goldblum-ra.

vlcsnap-2023-05-17-18h21m49s223.png

Az ML 320-as, pontosabban a W-193-as nemcsak az első generációja volt a Mercedes-Benz M-osztályának, ez volt az első SUV is, nem csak a gyártó palettáján, de az egész európai autópiacon, 1997-ben! Ezért is nagy szó, hogy a film 1996-os forgatására több, átalakított példányt is a filmesek rendelkezésére bocsátottak, ahol három-féle kialakítású SUV szolgálta volna a szereplőket, de a filmben csak kettő kapott szerepet (viszont mind a háromból 2-2 példányt adott a stúdiónak a gyár).

ambush5.jpg

Természetesen a Kenner 1997-es játékvonalán is felbukkant a Mercedes ihlette játékautó, de akárcsak az 1993-as Jeep és Ford Explorer-ek esetében, márkajelzés nélkül, jócskán átdolgozott változatban.

Egészen 2018-ig kellett várnunk arra, hogy a Matchbox mindkét filmes változat kiadja kisautó formában, és épp ideje volt, hogy a hagyományos akciófigurák 1:18-as vonalán is tiszteletét tegye a modell. Ugyan a filmes, álcafestés bonyolult mintáit nem adja vissza a jármű (a hátuljáról teljesen hiányzik is), maga a modell elég pontosnak tűnik. Az első két ajtó nyitható is lesz, valamint ami igazán nagy dobás, az a hátsó traktusa a járműnek:

vlcsnap-2023-05-17-18h22m31s738_1.png

ambush4.jpg

Ugyanis a filmben látott kétféle változat kedvünk szerint kialakítható, mert a tárolóládákat és egy üvegkupolával lezárt megfigyelő állást egyben leemelhetjük és máris megkapjuk azt a nyitott megoldású változatot, amelyben Eddie végül a halálát lelte... Igaz, így azok, akik mindkét változatot a polcon szeretnék tudni, kétszer kell fizessenek a szettért.

amb03.jpg

Nagy várakozás előzte meg a T. rex-szet is, hiszen 2018 óta csupán egyszer, az első évben jelent meg egy Legacy Collection szett részeként zöld színű, felnőtt és fiatal példány - mindkét figura egy már korábban kiadott figura újrafestett változata volt, a felnőtt példány a jobban sikerült, csak épp az alapja maradt a nőstény, Rexy figurája. Öt év után ideje volt, hogy a Mattel végre Az elveszett világban látott hím példányt, ahogy a rajongók nevezik, Buck-ot ténylegesen megjelenítse, a robosztusabb fejjel és nyakkal. 

rexhead.gif

A lentebbi videó is kiemeli majd, hogy valóban átalakították a korábbi sculptot, és ez mindenképp dicséretes törekvés, viszont az összképet eléggé lehúzza, hogy láthatóan a festésen viszont rengeteget spórolt a Mattel: a hátán látható csíkok végig futnak a filmes modell hátán a farok végéig, valamint krémszínű az alhasi rész is, a különböző méretű és árnyalatú foltokról nem is beszélve.

Ugyanakkor viszont sokunkban él a gyanú, talán nem véletlenül ilyen egyszerű a figura festése, és a szebb kidolgozást egy esetleges Hammond Collection megjelenésre tartogatják...

Velociraptor Containment Chaos Pack

Ahogy a fenti szettre lehetett számítani, úgy ért váratlanul a másik, most bemutatott darab: a Velociraptort szállító konténer, két dolgozó és Robert Muldoon figurája a Jurassic Park és így a franchise nyitó jelenetetét idézi meg.

Már a tavaly megjelent, Atrociraptor szállítására használt egység láttán megfogalmazódott bennem, hogy vajon a Jurassic Park hasonló konténere vajon elkészülhet-e? A jelek szerint nem csak, hogy elkészült, de nagyon pontosnak tűnik, a piros-fehér sávokkal vagy a felnyitható kapuval. 

Amelyről aztán leesett Jophery Brown is, és Robert Muldoon karjai közül ragadta el a Velociraptor: a két munkás ruházata nagyon pontosnak tűnik, helyén van a Jurassic Park logó is, ahogy a narancsszínű munkavédelmi sisakon is.  

Kiegészítő gyanánt egy-egy mellényt is rájuk adhatunk - szintén a filmes megjelenés alapján, ami bevallom, nekem is újdonság, hiszen nem voltak ők annyira előtérben, de még a mellény hátulján elhelyezett CB rádiónak fenntartott rekesz is stimmel, és természetesen azok külön el is távolíthatók, kézbe adhatók. Szintén csinos kiegészítő a két pár térdvédő, egy hordozható reflektor, valamint Muldoon SPAS-12-es puskája és egy kábítófegyver. 

rapt00.jpg

Muldoon esetében a már korábban kiadott Legacy figura került újrafelhasználásra, pedig azóta ugyanekkora méretben van sokkal szebben kidolgozott darab a Hammond Collection vonalon, de az egy másik vonal...

rapt05.jpg

Természetesen mit érnek a munkások, a fővadász vagy a konténer Velociraptor nélkül, mely az első dinoszaurusz volt, amelyet a franchise-ban megismerhettünk, még ha túl sokat azért akkor még nem láttunk belőle. Megszámlálhatatlanul sokadig kiadása ez a Velociraptor figurának, mégis, a festése is teljesen új, talán csak ezért, mégis másabbnak, pontosabbnak tűnik a raptor, mint eddig bármikor, a Kenner figura színeit is tükrözi, főleg a sárga szemekkel, amelyek ráadásul fluoreszkáló ennél a változatnál!

vlcsnap-2023-05-17-18h19m20s850.png

A végére pedig jöjjön a Beyond the Gates aktuális része:

Bővebb, mélyebb bemutatót most nem szerettem volna, mégis sikerült, majd ha már a kezemben tarthatom őket, akkor jobban is megismerkedhetünk a szettekkel és tartalmukkal. Tekintve, hogy idén szépen megkaptuk eddig a Legacy, vagy épp a 93 Classic és a Hammond Collection figurákat is, most már számítanék rá, hogy ezt a két szettet is beszerezhetjük itthon, várhatóan a nyáron, de inkább annak a végén. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1318126258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2023.05.18. 20:32:24

Először is köszi a bejegyzést!
Nagyon jó kis szett lenne a buckos, de sajnos a T-Rex festése tényleg elég minimálra sikeredett, Ian arca is a régi Kenner féle ember figurákat idézi, azok se hasonlítottak a szereplőkre. Sajnos Robert Muldoon arca se lett szépen kidolgozva, de a munkások felszerelésére meg nagy hangsúlyt fektettek, kár a Legacy vonalért, mert a szettek tényleg ötletesek. Én is arra tudok gondolni, hogy szándékosan ilyen kevés a minta a figurán, lehet költséghatékonyság miatt is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2023.05.18. 22:39:52

@PikeB: Igen, sokat spóroltak Buck-on, érezhetően visszább vették az alapabb figurák kidolgozását, valószínűleg azért, hogy a drágább Hammond Collection felé tereljék az embereket... Muldoon arca ugye nem változott, nem olyan rossz az élőben, de a kiegészítők érik meg igazán, főleg a ketrec és a Mercedes. Remélhetőleg nem árazzák őket túl sem.
süti beállítások módosítása