2023. július 19. 21:01 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Bemutatkozik a Mamenchisaurus

mamenchisaurus_1.jpg

A legújabb Beyond The Gates-ben, ahogy az várható volt, Az elveszett világban látott hatalmas Mamenchisaurus első játékfigurája került bemutatásra, így egy újabb filmes fajjal bővülhetnek a gyűjtemények világszerte.

Kevés olyan dinoszauruszfaj akad, amelyet az idén 30 éves Jurassic-franchise keretein belül legalább egyszer ne öntött volna műanyagba a Kenner, a Hasbro vagy a Mattel. Utóbbi 5 éve ontja a figurákat a piacra, és általuk végre olyan erősen mellőzött fajokra is sor került, mint a Corythosaurus vagy mint a most bemutatott Mamenchisaurus

Az elveszett világ: Jurassic Park-ban bukkant fel, csupán pár másodperc erejéig a Mamenchisaurus, többé nem hallottunk a fajról, pedig azóta már 4 mozifilm és egy animációs sorozat is készült. A hatalmas állatokról, már csak a méretük miatt sem készült sokáig rendes játékfigura (a Brachiosaurus-szról is csak egy semmihez se passzoló méretarányú változat készült 2001-ben) egészen a Mattel színrelépéséig, amikor is előbb érkezett a Legacy Collection Brachiosaurus (majd tavaly egy újabb színváltozat a Világuralom kapcsán és most jelenik meg a még részletesebben kidolgozott Hammond Collection változat), egy sima Apatosaurus és szintén tavaly a Dreadnoughtus. Utóbbinak sem volt sokkal nagyobb jelenése a filmvásznon, mint a Mamenchi-nek, így most egy régi adósságot tud le a Mattel.

vlcsnap-2023-07-19-20h28m00s122.png

A Mamenchisaurus 126 cm hosszú, csak a Dreadnoughtus előzi meg a Mattel figurák közül, a magassága pedig 45 cm lesz - természetesen a korábbi sauropoda figurákhoz hasonlóan lehet a nyaki részt majd pozíciónálni, de azért van egy természetes nyaktartás is. 

Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a figura lábai viszont tömzsibbek, mint a filmbéli dinoszauruszé, és a hasmagassága is fentebb volt, de valószínűleg ezek a méretek azok, amelyeket a Mattel biztonsággal (és költséghatékonyan) tud előállítani.

A filmben egyébként nem is láthattuk az állat fejét rendesen, de szerencsére akkor a digitális állat egy Stan Winston-féle makettről készült, és az akkor készült modellről készült fotók alapján a fejrészt sokkal pontosabban sikerült visszaadnia a Mattel tervezőinek.

Sajnos egyelőre, a poszt megírásakor nem elérhetőek még a hivatalos stockfotók, de várhatóan, mivel mostanság azért szorgalmasan érkeztek hozzánk is a legújabb Legacy figurák, ősszel már remélhetőleg itthon is elérhető lesz a Mamenchisaurus.

FRISSÍTÉS: A mai napra megérkeztek a hivatalos stock fotók is a figuráról!

Idén még egyszer, novemberben lesz Legacy Collection leleplezés a Beyond The Gates keretein belül, de addig még augusztusban, szeptemberben és októberben összesen 5 Hammond Collection figura kerül még leleplezésre, de talán addig sem kell várni, hiszen pénteken a San Diego Comic Con-on a Mattel pavilonjánál további leleplezések várhatók! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3318173806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása