2020. szeptember 08. 20:07 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #9 - Új hírek, új figurák

news9.jpg

A Jurassic World 3. részének a forgatása rendben zajlik, túl sok információ az elmúlt egy hétben nem szivárgott ki, csupán Jeff Goldblum pletykált, ugyanakkor a Krétakori tábor jövő heti premierjéhez közeledve egyre többet reklámozzák az animációs sorozatot, csak sajnos nem nálunk. Ezekről és a legújabb Mattel figurákról is szó lesz a tovább mögött.

Jeff Goldblum évtizedek alatt valóságos intézménnyé nőtte ki magát a popkultúrában, sztoikus nyugodtsága és lazasága legendás, és most már a Jurassic World: Világuralom stábja is megbizonyosodhat erről első kézből, a színész elmondása szerint az október végéig tartó forgatáson végig jelen lesz már. A People TV-nek adott videó interjúban pedig megemlítette, hogy már is volt közös jelenete a Jurassic Park-béli szereplőtársaival: Laura Dern, Sam Neill és jómaga egy Jeep utasterébe kényszerül a film egy izgalmas pontján. A teljes interjú, amelyben Jeff a karrierjéről is mesél meg is tekinthető alább:

Ugyancsak az amerikai színész, de még korábban, arról beszélt, hogy a trió egy zárt térben, igazi élet-halál szituációba fog keveredni, amikor olyan őslények támadnak rájuk, amilyeneket azelőtt még nem láthattunk. Valószínűleg az ekkor még csak szűk térnek leírt helyszín lesz a Jeep utastere, amiről később beszélt. A rajongók természetesen azonnal összekapcsolták ezeket a dinoszauruszokat a Máltán fotózottakkal, és ha azok Herrerasaurus-szok, ahogyan magam is egyre biztosabb vagyok benne, akkor valóban filmvásznon eddig nem látott állatokkal fog találkozni Dr. Grant, Dr. Sattler és Dr. Malcolm triója!

Ugyan Jeff és Laura Dern lehet talán némi súrlódás, ők még a Jurassic Park forgatásán jöttek össze, de 2 év után, már jegyespárként, szakítottak, de láthatóan az amerikai színész az új-zélandi Sam Neill társaságában elemében van még mindig:

Új Jurassic-tartalomra viszont nem kell várnunk a Világuralom tervezett, jövő júniusi premierjéig, hiszen jövő héten, szeptember 18-án debütál a Netflix-szen a Jurassic World: Krétakori tábor animációs sorozat első(?) évada. Valahol Mexikóban(!) pedig megadják a módját a reklámozásnak, az alábbi installációt állította össze a Jurassic Fan Quest játékboltja előtt:

Szeptember elseje óta a szerencsés és bőven kiszolgált amerikai rajongók a McDonald’s éttermekben kérhetik is a Krétakori tábor Happy Meal menüjét, így most már egyre több fotó lát napvilágot a négy dinoszauruszról és a négy könyvről:

A könyvek, ahogyan a kis játékfigurák is, természetesen a gyerekeknek szólnak elsősorban, egyszerű a nyelvezetük is, de szépen illusztráltak – sajnos továbbra sincs semmi jele annak, hogy az amerikai piacon túl is bevezetné ezeket a menüket és meglepetéseket a McDonald’s… A terveim szerint még az idei évben mindenképp beszerzem a 4-4 terméket, így majd egy részletesebb bemutató még lesz róluk az oldalon.

Régóta ismert már - hiszen az egyik könyv tartalomleírása árulta el még nyár elején, hogy eredetileg augusztusban mutatták volna be a sorozatot -, hogy legalább két könyvet is kiadnak a sorozathoz kapcsolódóan; a Volume One – The Deluxe Junior Novelization c. könyv a történet regényváltozatát tartalmazza keményfedeles változatban, 144 oldalon és az alábbi borítóval jelenik meg:

91d7qocwtwl.jpg

A Jurassic-rajongók örömmel fedezték fel az egyik képen a Pteranodon-ok támadását a egysínű vasút ellen, hiszen még régebben storyboard formájában már terveztek egy ilyen jelenetet a mozifilmhez is, és a második előzetesben láthattuk is ezt(?) a jelenetet, de már éjszakai környezetben. A másik könyv borítója viszont csak nemrég lett ismert:

91jbzuljbel.jpg

A Welcome to Camp! ugyancsak a fiatal olvasókat célozza meg, de azt eddig nem lehetett tudni, hogy képregényes formában - egy animációs sorozathoz ez nagyon is illő formátum, a magam részéről pedig mindig is sajnáltam, hogy már a Jurassic Park /// sem kapta meg a maga képregényes változatát. A kiadvány puha- és keményfedeles változatban is 32 oldalon keresztül mutatja be a történetet és szereplőit, 30 matricával együtt. A Bukott birodalom és a Lego animációs sorozat kapcsán már több könyv is megjelent korábban itthon, így remélhetőleg a Krétakori táborhoz kapcsolódó könyveket sem kell nélkülöznünk magyar nyelven.

A tengerentúlon tehát javában készülnek a sorozatra, ráadásul a Mattel játékfigurái is szépen érkeznek meg a boltok polcaira, míg idehaza néhány Snap Squad figurán túl csak a Parasaurolophus jelent meg, addig odakint már a korábbi téves Sinoceratops figurát „leváltó” helyes változat is elérhető, az alábbi képek a Victoria's Cantina Youtube csatornájáról származnak, remélhetőleg ezt a figurát az ősz folyamán én is közelebbről bemutathatom:

 A Collect Jurassic oldalnak hála pedig a mai napon már három új, az animációs sorozathoz kapcsolódó figurát is jobban szemügyre vehetünk, amelyek még idén elérhetőek is lesznek, az amerikai piacon biztosan:

A Pteranodon és a Triceratops szokás szerint átfestés, utóbbi ráadásul a CampCretaceous.com oldalon látható Sinoceratops színváltozatában készült, a Baryonyx viszont nem csak átfestés, új feature-t is kapott, a farkát mozgatva ugyanis mozgatható a nyaka és állkapcsa. Az már februárban kiderült, hogy három, nevet kapó Baryonyx fog felbukkanni a sorozatban, Chaos színe a Bukott birodalomban látott állatéval egyezik meg, nem is kapott még külön új figurát, míg Limbo már a nyáron megjelent, úgy tűnik kizárólag az USA-ban, egy játékszett tagjaként, így már csak Grim maradt ki, eddig. Mind a három figura egyébként a Sound Strike alvonalon érkezik, azaz a hangot kiadó figurák sorát fogják gyarapítani.

Nem csak ez a játékvonal, hanem az idei évi Primal Attack játékvonal is még bővül legalább két figurával:

Mindkét esetben harsány, rajzfilm-szerű festést kaptak a figurák, a Sarcosuchos ráadásul változatlan „tartalommal” bír, de az immáron harmadik Albertosaurus új funkciót is kapott, a farkát mozgatva mozgatható a dinoszaurusz nyaka és állkapcsa.

És most már a rajongók által nagyon várt, a régi Kenner-féle Gallimimus-szt idéző figurára is vethetünk egy gyors pillantást:

galli_1.jpg

Sajnos mint tapasztalható, a hazai játékboltokban megtorpantak az új figurák megjelenései, reméljük ősszel több elmaradás is pótlásra kerül végre. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1516194870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.09.09. 16:42:19

3. Albertosaurus? Én csak a BD változatról hallottam eddig, mi volt a 2. változat?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.09.09. 19:05:50

@Anak: Van/volt, persze nem itthon, legalábbis nem tudok róla, hogy online vagy offline itthon forgalmazták volna ezt a színváltozatot:

www.collectjurassic.com/wp-content/uploads/2020/01/AlbertoThumb.jpg

Anak 2020.09.09. 19:20:38

@Lord Picard: Furi, mert ezt én még a JPToys-on sem láttam még. Bár úgy nézem ez is a BD változat átszínezett újrája. A posztban szereplő legalább már nem az és kunsztot is tud.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.09.10. 19:42:06

@Anak: Pedig fent van, a 2020's Line Checklist-en szerepel, a Battle Damage figurák között. Az új változat ebben mindenképp jobb, hogy új kunsztokat tud, ráadásul most így hirtelen ránézve a színösszeállítása a Ford Explorer színeit idézi! :D
süti beállítások módosítása