2024. április 24. 20:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - HC Giganotosaurus és Therizinosaurus

hcgigatheri_1.jpg

Az áprilisi Beyond-epizód egy újabb házigazdával megérkezett, és az idei év kétségtelenül két legjobban várt megjelenéséről rántotta le a leplet. A Jurassic World: Világuralom két sztárja érkezhet hamarosan a rajongókhoz, és ezúttal sikerült elég jól eltitkolni is, kik is kerülnek egész pontosan a mai adásba, lássuk is a részleteket a tovább mögött.

De még mindenek előtt, egy szolgálati közlemény: az elmúlt hetekben érezhetően visszaesett a blog produktivitása. Ez csak részben magyarázható a konkrét hírek hiányával, hiszen sorakoznak a termékbemutatásra váró figurák is de nálam, mostanában zárult le egy, a karrierem számára jelentős időszak, hogy egy új, kihívásokkal teli, izgalmas utat kezdjek, ami viszont nagy koncentrációt igényelt. Remélhetőleg májusban már minden visszatér a régi kerékvágányba vágásba, hiszen érkezik többek között a Káoszelmélet animációs sorozat, de talán a Universal is végre bejelenti, hogy a tervek szerint az ötödik hónap végén kezdődő forgatáson kik állnak a kamera elé, és mögé egyaránt. Ahogy az angolok mondanák: Stay Tuned!

A Beyond The Gates mai epizódjának házigazdája Jason Michael játékfotós, és valószínűleg nem túlzok, ha azt mondom, a ma bemutatott két Hammond Collection figurával ismét hatalmasat villantott a Mattel, borzasztóan szép, valódi gyűjtői figurákkal bővülhet a rajongók gyűjteménye.

vlcsnap-2024-04-24-18h30m13s920.png

Hammond Collection Giganotosaurus

Még csak két éve annak, hogy a mozikba került a Jurassic World: Világuralom, és tanúi lehettünk annak, hogy főhőseink egy új, hatalmas ragadozó dinoszaurusszal, a Giganotosaurus-szal találják magukat szembe. Sok más őslénnyel szemben ez a faj viszonylag jól leírt, sok leletet tártak fel belőle Argentínában. A film készítői azonban biztosra mentek, és ezzel azért kissé butának is nézték a nézőket, és hogy minél jellegzetesebb legyen a faj, nem olyan nagy, de hangsúlyos taréjt kapott a gerince mentén. Ez, és más filmkészítői fogások miatt, jelenleg nem túl jó a Giganotosaurus megítélése, nagyjából úgy, ahogy a Spinosaurus sem feltétlenül talált kegyes fogadtatásra 2001-ben.

A belőle készült alap Mattel figura színeiben is jól visszaadta a dinoszauruszt, de még hangsúlyosabb lett a taréj, de kissé az állat feje is túl méretesnek tűnt, arról nem is beszélve, hogy teljesen új megoldással, az állat első fele mozgatható, de sajnos csak az ügyességen múlt, hogy sikerült normális testtartásba állítani, vagy jobbra vagy balra dőlt a figura, szóval volt mit javítania a Mattel-nek.

Ez, a mai leleplezés alapján maximálisan sikerült is a tervezőknek, egyszerűen ég és föld a különbség a két figura között:

A figura alapszíne, a részletes, sötét mintázat is már sokkal jobb összhatást kölcsönöz, de ahogy egy Discord-felhasználó is megjegyezte: valószínűleg szebb lett a figura, mint maga a filmes modell volt. Ha ez a kijelentés kissé túlzó is, kétségtelen, igazán prémium minőségűre sikerült ismét a sculpt (akárcsak a HC Carnotaurus esetében). 

Az új, aprólékosabban kidolgozott fejben természetesen ott a vonal egyik sajátossága, az üvegszem, amely természetesen filmhűen, zöld színekben pompázik, de érdekes módon, szemben a Carnotaurus-szal, a két állkapcsot összekötő hártyaszerűség ismét gumiból készült, mint azt a két évvel ezelőtt megjelent HC T. rex esetében is láthattuk.

vlcsnap-2024-04-24-18h27m56s133.png

vlcsnap-2024-04-24-18h28m06s564.png

Természetesen a karmok és lábak is több mozgatópontot kaptak, és továbbra is jó úton haladva, a lábfejek is arányosak, nem olyan hosszúak mint az alap figurák esetében. És talán már az sem okoz meglepetést, hogy a Giganotosaurus farka egész jól hajlítható lesz.

vlcsnap-2024-04-24-18h28m15s942.png

Hammond Collection Therizinosaurus

Meglepő módon, míg a Giga-t elég jól rejtegette a Mattel, a Therizinosaurus-szról már láthattunk korábban fotókat - nem Jason Michael stúdiójából, többek között egy ázsiai játékshow-n is már kiállította a figurát a Mattel. Mindenesetre, most már a dobozkép is szemügyre vehető, és persze maga a figura, amely csodálatos lett, tényleg nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni ezekről a figurákról, de ezzel a játékvonallal minden várakozást felülmúlt a gyártó.

Igazság szerint, a figuratervező részleg már két évvel ezelőtt is egy csaknem tökéletes Therizinosaurus-szal lepte meg a rajongókat az alapvonalon: a tollas megjelenés, a színek, a sculpt, mind-mind gyönyörűen kidolgozott volt már akkor is.

Úgyhogy a jó alapokból egy még jobb figurát alkottak meg, az állat feje, a hegekkel, a részletes festéssel és persze üvegszemekkel (amelyek sárga színt kaptak, tehát nem lesz fehér, mint a filmben látott példány esetében, amely vak is volt). A karmok tekintetében viszont ezúttal arányosabbak az állat egészéhez képest, ráadásul mindegyik, külön-külön mozgatható lesz, így aztán mindenféle módon beállíthatók.

A láb is több ízületi pontot kapott, és természetesen ennél a példánynál is búcsút inthetünk a bohóctalpaknak.

vlcsnap-2024-04-24-18h28m48s596.png

Amiben nem volt tökéletes a 2022-es figura, ott a Mattel javított is: az akkor megjelent figura esetében ugyanis szélesebb volt a farokrész, mint ahogy a filmben láthattuk az állatot (könnyen lehet, hogy a film digitális effektjeinek elkészültekor változtatták meg a korábban kiválasztott design-t, de azt már nem tudta a Mattel lekövetni), ezt most orvosolták.

A Therizinosaurus és a Giganotosaurus találkozása és küzdelme, kiegészülve Rexy-vel, a film csúcspontja volt - személy szerint én elviseltem volna azért egy hosszabb harcot a három állat között, de együtt most ezt a két figurát látva, már új harc-koreográfia is levezényelhető lesz.

Most már igazán el kellene egy vadonatúj Hammond Collection Tyrannosaurus rex, hiszen most már látható, a rövidebb talpakkal stabilak a figurák, és akkor már azért festés és a fej területén is lehet még jobbat alkotni...

És a mai két figura bejelentésével a Target oldala is frissült, most már ismert a júliusi és augusztusi Beyond The Gates-epizódok témái is, amely... a Jurassic World Reimagined-sorozat egy-egy figuráiról szól majd, csak épp erről a játékvonalról mai napig semmilyen információ sem látott napvilágot!

reimagined_2.png

Persze, az elnevezés árulkodó (újragondolt), én speciel két dologra tudok gondolni: 1. korábban már megjelent (mondjuk Hammond Collection) figurák feljavított, új változatai kerülnek így kiadásra (hiszen az első HC figuráknak még voltak hibái: bohóctalpak vagy épp elméretezés) 2. olyan dinoszauruszok kerülnek kiadásra, olyan megjelenéssel, ahogy azokat Michael Crichton írta meg a Jurassic Park és Az elveszett világ regényeiben, hiszen számos dinoszaurusz jócskán átalakult, míg filmre kerültek. Remélhetőleg hamarosan többet tudunk erről a vonalról.

pyro_4.jpg

Az pedig a két új HC figura dobozáról nyilvánvaló lett, hogy legalább két figura még megjelenik ezen a vonalon (és éppenséggel májusban is két HC leleplezés lesz): Claire Dearing-ről már tudtunk egy áruház listázása miatt, amennyire ki lehet venni, valószínűleg a Világuralomhoz kapcsolódó lesz ez a figura. A másikuk pedig a Pyroraptor lesz, szintén a legutóbbi mozifilmből, ahol szintén van javítani való az alapfigurához képest.

És még néhány friss figuramegjelenés: nem is annyira régen, a hónap elején került elő az első, jó minőségű hivatalos stock fotó a Káoszelmélethez kapcsolódó figuraszettről, melyen Darius és a Jurassic World: Világuralomban megismert Atrociraptor, Ghost közösen osztoznak (még februárban lepleződött le a Ben-t és Tiger-t, valamint egy Dilophosaurus közös szettjének stockfotója).

darius1.jpg

Némileg meglepő módon, ismét egy Darius-szt a középppontba állító szettel bővül majd ez a figurasor, az Adventure Pack-ben természetesen nem csak a régi ismerősünket köszönthetjük, de még három dinoszaurusz is osztozik a megjelenésen:

A srác (és új kiegészítője, egy hálóvető) mellett egy újabb Stygimoloch és Dimorphodon figura került elő, kettejük közül utóbbi pedig vélhetően egy új sculpt, nagyobb és hajlított szárnyai vannak, mint a korábbi változatokhoz képest. És, igencsak szemrevaló a Carnotaurus figura is, amely némileg ismerős lehet: bár itthon nem találkozhattunk vele, de két évvel ezelőtt a Világuralomhoz megjelent egy szett, Owen-nel, cross-motorral és Atrociraptorokkal közösen. Ez a Carno, már csak a törött szarva és színei miatt is, a filmben látott Demon-t idézte. Ez a figura került újrafestésre ebben a szettben, de meglepődnék, ha ezek után a törött szarvú példány ne bukkanna fel a sorozatban, amelyben vélhetően ismét eljutunk a mozifilmben látott máltai feketepiacra.

Az Egyesült Államokban április 20-tól, nálunk remélhetőleg május hónaptól - de lehet csak júniustól - immáron megvásárolhatók a Káoszelmélethez kapcsolt első dinoszaurusz figurák, amelyek valamennyien elektronikusak, tehát hangot adnak, és mindegyikük ilyen-olyan módon, valóban újdonság. 

4pack1.jpg

A Parasaurolophus többek között átszabásra került, láthatóan a Hammond Collection-változat volt ezúttal az alap, de ha valami, a feje biztosan jobban sikerült ezúttal is. Ráadásul a hang mellett, immáron világít is, mint a Krétakori táborban látott példányok. 

4pack5.jpg

4pack3.jpg

A Ceratosaurus is nem csak új, egyébiránt rendkívül tetszetős színeket és mintázatot kapott, de frissítették a meglévő sculptot is, ráadásul az állkapocsban meredező fogak is sokkal jobbak, mint az eddigi változatoknál.

4pack4.jpg

A Pachyrhinosaurus hányattatott sorsát sokszor megénekeltem a blogon, az új figurával pedig immáron helyre áll a dinoszaurusz hírneve. 

4pack2.jpg

Persze vélhetően ennek a vonalnak az egyik sztárja a Majungasaurus lesz: a fajjal eddig sem a Jurassic-filmekben, sem a Krétakori táborban nem találkozhattunk, de az új sorozatban bemutatkozik a faj, akit a szereplőink majd nevesítenek is: Major-nak keresztelik el. Korábban, filmes előkép nélkül, már jelent meg a Mattel-nél Majungasaurus figura, de a Káoszelmélet alkotói saját elképzelés mentén rajzolták meg Major-t, ezért is tér el jelentősen az új figura a korábbitól.

Remélhetőleg mind hamarabb a hazai boltok kínálatában is felbukkannak ezen figurák, ahogyan a ma bemutatott két Hammond Collection-figura is, és bár már csak egy hónap a Káoszelméletig, de a Netflix szokásához híven még legalább egy előzetes várható a sorozathoz is, és talán a forgatás megkezdéséhez közeledve is mind több új izgalmas hír lát napvilágot. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr318388345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva Csicsai 2024.04.24. 20:40:27

A két HC figura nagyon tetszik, főleg a Giga.Gyönyörűen felismerhetőa filmben látható példány,és ha valami,akkor ez már gyűjtői kiadás.Claire esetében egyébként én inkább a Bukott Birodalmas kinézetét látom bele,de majd még meglátjuk,mert először úgy volt,hogy a fehéres JWset kapja meg.Deltát és A Pyrot már nagyon várom,viszont a Pyroból nekem nagyon tetszik az alap figura is,szerintem.A Káoszelmélet sorozat engem nem-nagyon fogott meg,de a figurák érdekelnek.Nagyon jó lenne szerintem is,hogyha elérhetőek lennének Magyarországon is,de nem hinném,hogy ez még a premier előtt megtörténik, sajnos,de ne legyen igazam.A Pyro meg most is itt van mellettem.:D
süti beállítások módosítása