2023. március 02. 23:04 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: További képek az új figurák + Új Kinder megjelenések!

news_25.jpg

A tavasz beköszöntével megélénkülni látszik a Jurassic-franchise körül is a levegő, a legutóbbi, több tucatnyi termékfotó után további fotókon vehetők szemügyre az új Hammond Collection figurák, de az alapsorozat néhány tagjáról is érkeztek új képek, és a Kinder is még tartogat meglepetéseket!

Vágjunk is bele, hiszen nem kevés képanyag került ki ismét a közösségi oldalakra, de még mielőtt belekezdenék, most különösen tudom ajánlani a korábbi bejegyzésemet, hiszen az első képek és információk az idei új Hammond Collection figurákról ott olvasható.

Hammond Collection Tyrannosaurus Rex kölyök

rex1_1.jpg

A kölyök Tyrannosaurus rex emlékezetes és fontos szereplője volt Az elveszett világ: Jurassic Park-nak, nem csoda, hogy a Mattel is mihamarabb figurát szentelt neki a hagyományos 3.75-ös figurasorozat Legacy Collection szekciójában, két különböző kiadásban és festéssel is. Ezt követően az Amber Collection vonalon is megjelent a sokkal jobban kidolgozott változat, és a Hammond Collection második évében ezt a figurát "kicsinyítették le" a Mattel-nél.

Mind a festés részletessége, mind a színek használata egyértelműen a legjobb kölyök Rex figurává avanzsálja a megjelenés előtt álló figurát, a fej sculptja is elég szépnek tűnik, és a talpak sem túl nagyok, továbbá a hajlítható farok is adott lesz a figuránál, csakúgy mint a többi Hammond figuránál. Kiegészítőként ugyanúgy az ideiglenes nyakörvként szolgáló barna öv (ami Nick van Owen-é volt, de róla még mindig nem készült figura a Mattel-nél), és a lábkötés jár majd.

Hammond Collection Stegosaurus

stego1_4.jpg

Már a tavalyi Legacy Collection-féle Dr. Sarah Harding & Stegosaurus Pack-ban megkaptuk szintén a második mozifilmben felbukkant kölyök Stegosaurus figuráját, ami személy véleményem szerint nagyszerűre sikeredett, úgyhogy a részletesebb kidolgozást talán kevésbé igényelte.

Ugyanakkor viszont míg tavaly a festés tekintetében is elég jó darabot kaptunk, addig most a zöld színárnyalat kevésbé tűnik filmhűnek, bár azért mégis közel áll hozzá, a lemezek barna színét viszont semmi sem indokolja.

Hammond Collection Corythosaurus

cory1.jpg

Szintén a korábbi bejegyzésemben már láthattunk egy képet a Corythosaurus figurájáról - az egyik utolsó olyan filmes fajról van szó, amely még nem kapott figurát a Mattel-től, idén viszont nem csak ezt a gyűjtőibb megjelenést kapjuk meg, de a hírek szerint majd az alapvonalon is érkezik belőle egy változat.

A színek itt sem tűnnek annyira pontosnak, ellenben pl. a rajzolat igen, pedig csupán másodpercekben volt mérhető a dinoszarusz felbukkanása a harmadik filmben. Valószínűleg a legtöbb, jogos kritikát a túl széles pofa miatt fogja kapni a figura, csakúgy mint a korábbi Parasaurolophus figura esetében.

Hammond Collection Metriacanthosaurus
metri1_1.jpg

Érdekes választás volt a gyártótól, hogy a Metriacanthosaurus, csakúgy mint a Concavenator vagy az Irritator, filmes szereplés nélkül is megkapja a Hammond Collection változatát. 

Csakúgy mint a fentebbi figurák, sok ponton mozgatható, és a kicsi Rexhez és Corythosaurus-szhoz hasonlóan hajlítható farokrész is jellemzi a figurát, amelynek színei viszont sem a korábbi Mattel-es figurákat nem tükrözi, sem a Julius T. Csotonyi által megálmodott textúrákat nem adja vissza.

Hammond Collection John Hammond

john2.jpg

Ahogy az várható volt, valószínűleg direkt a 30. évfordulóra várva, ezen alsorozat névadója, John Hammond is megkapja a korábbi 3.75 inches figurájának extrább változatát, amely nem meglepő módon, ugyancsak a korábbi Amber Collection figurán alapszik.

Viszont igen szórakoztató új kiegészítő is jár majd a figurához: a fagylaltos kanál és egy doboz fagylalt!

Hammond Collection Dennis Nedry

dennis4.jpg

Dennis korábbi Amber figurája alapján készült ez az új változat is, amely viszont főleg a kiegészítője miatt lehet nagyon várt darab:

Ezidáig ugyanis a 3.75-ös méretű figurák sorában nem kaptunk még a Jurassic Park és a Világuralom kapcsán is szerephez jutó Barbasol-os borotvahabos flakont, ráadásul ez a darab is kinyitható lesz!

A hangot adó Wild Roar alsorozaton is érkeznek új dinoszauruszok, és a dobozképeken látható, hogy a figurák featurje a hang mellett az oldalra dőlés lesz.

Wild Roar Orkoraptor

orko.jpg

Újabb raptorral bővül ez a népes család is - bár gyakran valódi rokoni kapcsolatban nem is álltak egymással egyes raptor-fajok, ha a talált leletek alapján beilleszthető volt egy hatalmas ölőkarom a lábra vagy kézre, már mehetett is a -raptor névadás, az argentínai Orkoraptor testalkatához mérten nagyobb karmokkal a mellső végtagjain rendelkezett.

Wild Roar Bistahieversor

bistahieversor.jpg

Erről a figuráról korábban már kiszivárgott néhány termékfotó, nem a legfényesebb minőségben, és akkor a hivatalos elnevezés sem volt ismert, most viszont már megerősítést nyert, hogy egy újabb tyrannosauridával bővül a család.

Wild Roar Irritator

irri.jpg

Az Irritator nem először kap figurát, és legutóbbi bejegyzésemben a Hammond Collection változat kapta a főszerepet, ahhoz képest pedig ez az új változat nem csak színben, de megjelenésben is eltér, így már a harmadik variációját kapjuk meg a fajnak.

Wild Roar Nigersaurus

niger.jpg

A Diplodocus jóval kisebb rokonáról érkező figuráról sajnos csak ez a nem túl jó minőségű kép áll még csak rendelkezésre, de örvendetes, hogy folytatódik a közepes méretű sauropodák ismertetése is a Mattel-től.

Remélhetőleg ebben a hónapban végre idehaza is további új figurák érkeznek, egyelőre a nagyon várt 93 Classic Collection figurák megjelenéséről Amerikán kívül még semmi hivatalos információ nincs, de könnyen lehet, legalábbis bízok benne, hogy az új Jurassic World: Világuralomhoz kapcsolt Kinder Surprise Maxi  csokitojásokból hozzánk is jut, merthogy három új figurával bővül a kínálat, főleg, hogy húsvétra időzítették az új megjelenéseket.

kinderindo.jpg

Egyelőre egy Youtube videónak köszönhetően az új Pteranodon figuráról van bővebb képanyag és információ: 

A korábban megjelent változathoz képest ez a figura már egy kisebb talapzatot is kap, és szárnyait is képes lesz csapkodni! Örömteli, hogy a 2015-ös film sztárja, az Indominus rex is megkapja a maga figuráját (8 évvel ezelőtt csak kisebb, és kevésbé szép Kinder-figurák jelentek meg a Jurassic World kapcsán), és a legendás Brachiosaurus is csatlakozik a sorba. 

kinder2_1.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7718062698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása