2022. június 17. 18:29 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Folytatódik a Mattel figurák sora

mattelnews_2.jpg

A héten eltelt a hónap harmadik szerdája, így természetesen a JurassicOutpost és a Target közös bemutatósorozata, a Beyond the Gates is folytatódott, de a rajongók nem lehetnek túl boldogok, de más figurákról is érkeztek hivatalos képek. Mivel az egyik szett, a videóban bemutatott darab, erősen spoileres a mozikban futó Világuralomra nézve, spoileres tartalom következik! SPOILER!

Habár korábban júniusra 4 új Legacy figura bejelentését teaselték az alkotók, és valóban négy figura is található egyetlen szettben, a rajongóknak minden oka megvan a csalódottságra:

Az egyébként elég szép dobozképen, amely egyébként a Mattel legnagyobb Jurassic-doboza lehet, a Világuralom fináléjának három főszereplője látható, és őket is tartalmazza a szett: a már a blogon is bemutatott Therizinosaurus-szt, a hamarosan szintén bemutatót kapó Tyrannosaurus rex és az európai piacra lassan érkező Giganotosaurus.

A probléma csupán annyi, hogy az első két figura már április vége óta kapható, és a Giganotosaurus is egyre több országban bukkant fel, szóval semmi másról nincs szó, csupán egybecsomagolták őket - azoknak ez mindenképp jó hír, akik egyik figurát se szerezték be, és alapvetően semmi probléma nem lenne, de... 

ellie2.jpg

A jelek szerint, legalábbis a Mattel-től nem érkezett erre cáfolat mindezidáig, a Világuralomhoz kiadott Alan Grant és Ian Malcolm figurával ellentétben (róluk IDE kattintva lehet még olvasni), Ellie Sattler figurája nem kap külön, egy kisebb dinóval összecsomagolt változatot, hanem exkluzívan, csak ehhez a szetthez járhat...

Remélhetőleg ezt a Mattel sem gondolta komolyan, látva a hatalmas negatív visszhangot is a rajongók körében, akik már a dinoszauruszokat korábban beszerezték. Egyébként a szettet a Target oldalán 120 dollárért lehet előrendelni (természetesen csak amerikai lakcímmel), ez az ár eléggé kedvezményes a három figura külön-külön kapható árához viszonyítva 10 dollárral olcsóbb, de ugyanúgy elektronikusak is, az igazi plusz Ellie figurája.

A legnagyobb érdeklődést viszont alighanem egy mozgó animáció okozta a videóból, amelyen a legtöbb (de nem az összes), a filmben felbukkanó fajt mutatja meg, egymáshoz viszonyított méretükben, és csak Rexy köztük az, akit már ismerhettünk korábbi filmből:

A sort a filmben is látható Moros Intrepidus nyitja, utána a Lystrosaurus, az Oviraptor (amely a filmben nem is, csak az Előszóban volt látható), Beta, a kölyök Velociraptor, a protézist viselő fiatal Baryonyx, a Dimetrodon, a Pyroraptor, két Atrociraptor, a Parasaurolophus, az Iguanodon (amely szintén az Előszóban szerepel, de a filmben is fel lehetett fedezni legalább egy jelenetben a sziluettjét) és végül Rexy, a Therizinosaurus és a Giganotosaurus zárja az ILM tesztfelvételét. 

További, pazar ILM animációkat is bemutattok a videóban, a Giganotosaurus-szról:

Rexy-ről, azaz a Tyrannosaurus rex-ről, amelynél azt is bemutatták, hogy mennyit öregedett a dinoszaurusz első felbukkanása óta:

És a Therizinosaurus-szról is mutattak még animációt:

Egy másik játékszettről már korábban bukkantak fel nem túl jó minőségben fotók egy las vegas-i eseményről, most viszont már elérhetők a szett termékfotói, így jobban megcsodálható a Biosyn helikopter, Kayla és a Rajasaurus:

copter1.png

A filmben látott különleges helikoptert eléggé jól adja vissza a Mattel figurája - kisebb, természetesen, és mivel elsősorban játékról van szó, rakétakilövővel is el van látva, amely azonban a kopter oldalából nyitható le, tehát csukott állapotában nem is zavaró. 

Kayla Watts karaktere hamar népszerű lett a rajongók körében, amolyan Han Solo típusú karakter, és róla nem is ez az első kiadás, mert már korábban láthattuk, hogy őt kiadják külön is, a Pyroraptor társaságában.

copter3.png

A Rajasaurus viszont újdonság, legalábbis a korábban kiadottakhoz képest a festése mindenképp, és az lesz számomra is, hiszen korábban nem szereztem be a figurát, lévén nem filmes karakter.

A Legacy sorozat is azért folytatódik, ha a friss Beyond-ban nem is kaptunk róluk információt, termékfotók már napvilágot láttak két dinoszaurusz figuráról. 

A Velociraptor festése a Jurassic Park ///-ban látott nőstény példányokon alapul, de maga a figura már a többedik újrafestését kapja, többek között Az elveszett világ: Jurassic Park raptora is ezt az alapot kapta.

A Geosternbergia figurája viszont már érdekesebb, nem csak azért, mert teljesen új figura, hanem mert végül ilyen formában fel sem tűnt az állat a franchise-ban, mégis jól illik a vonalba:

A színek árulkodók lehetnek, hiszen Az elveszett világ végén látott Pteranodon-t idézik, nem véletlenül, a produkció korai szakaszában ugyanis egy olyan fejdísszel rendelkező példányt terveztek bemutatni, mint az itt látható, most már Geosternbergia-ként ismert repülő őshüllő, de végül a Pteranodon-ra jobban hajazó, de azzal sem azonos példány került a film végére.

tlwptera_1.jpg

Nem ok nélküli ugyanakkor, hogy ilyen fejformával tervezték a Pteranodon-t, ugyanis az 1990-es években még a Pteranodon sternbergiként tartották számon a fajt és a jól ismert Pteranodon longiceps alfajaként tekintettek rá. Egy 2010-es tanulmány azonban végleg bizonyította, hogy eléggé eltérők az alfaj jegyei ahhoz, hogy külön, új fajként hivatkozzanak rá a paleontológiában, így most már Geosternberg sternbergiként önálló fajról beszélhetünk ez esetben. A figurával pedig ennek a látványtervnek állítanak (nem tűpontos) emléket:

tlwgeo.jpg

Egy korábbi bejegyzésemben már látható volt egy másik, több dinoszauruszt tartalmazó szett dobozképe amely, még a film előtt, sokakban reményt is keltett, hogy a Spinosaurus is részese lesz a Világuralomnak, mostanra viszont már bizonyossá vált, hogy ebből a szettből csak a Tiger-ként azonosított Atrociraptor szerepelt ténylegesen a filmben, mindenesetre most már jobban szemügyre vehető a három figura:

Egyelőre itthon még egyetlen Atrociraptor figura sem bukkant fel, sem szettben, sem önmagában, de remélhetőleg a májusban tapasztalt dömping folytatódik egy kis szünet után a hazai játékboltok kínálatában is. A végére még két mini szett termékfotói:

Flight or Fight:

Total Battle:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5717859795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.06.20. 13:23:45

A szettek valami egészen elképesztők. Nem is tudom, hogy a Giga, T-Rex, Therizinosaurus és Ellie pack hogy jött a Mattelnek. :D Az Extreme Damage szettből nem ez lesz a legszebb festésű Spino szerintem, és már jöhetne egy hangot adó változat is, ha már egy olyan dinoról beszélünk, amelyik a JP 3-ban volt a csúcsragadozó. Az Atrociraptor viszont jól sikerült.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.06.20. 19:29:00

@PikeB: Én se igazán értem a koncepció mellé, főleg, hogy Ellie csak itt lesz az eddigi jelek szerint, ezzel azért jól bokán rúgták a rajongókat...

Hangot adó Spinosaurus is régi adóssága lenne a Mattel-nek, talán majd a Krétakori tábor 5. évada után?
süti beállítások módosítása