2023. október 18. 21:12 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Hammond Collection Carnotaurus

carnohc.jpg

Az októberi Beyond The Gates mai epizódja elhozta a Hammond Collection széria legújabb, majdhogynem tökéletes gyűjtői figurájának bemutatóját: a tovább mögött részletek a Bukott birodalomban bemutatkozó Carnotaurus gyönyörű figurájáról bővebben a tovább mögött!


A Mattel még 2019-ben döntött úgy, hogy a Jurassic-rajongók kedvére téve, a hagyományos játékvonalon túl egy kifejezetten gyűjtőknek szánt figurasorozattal jelentkezik. Az Amber Collection mind csomagolásában, mind a figurákban messze felülmúlták az alap játékvonal figuráit, de a nagy méretarány miatt igencsak korlátozottak voltak a lehetőségeik, ami a dinoszauruszokat illeti. Épp ezért 2022-ben ezt a sorozatot leváltotta a Hammond Collection.

hammondc_1.jpg

Azon túl, hogy újra megjelent például Alan Grant, John Hammond és több másik szereplő új kiadása, olyan új figura is ezen a vonalon debütált, mint az ügyvéd, Donald Gennaro. És erre a vonalra már megjelenhetett a Tyrannosaurus rex, a Parasaurolophus vagy a csodálatos Brachiosaurus figura. 

carnos.jpg

És hozzájuk csatlakozik most a Bukott birodalomban bemutatkozó Carnotaurus. A faj egy-egy képviselője akkor kétszer is pórul járt Rexy-vel szemben, a Világuralomban azért hálásabb szerep jutott neki, míg a Krétakori táborban a Toro névre keresztelt példány számos alkalommal nehezítette meg a szigeten rekedt tinik életét. A Mattel már az első, 2018-as figurájával elég jól eltalálta a filmes megjelenést, mind a sculpt mind a színek tekintetében, azóta pedig már névlegesen Toro-t is megvehettük és egy újabb változatot 2020-ban, míg idén az Epic Attack játékvonalon kaptunk egy új változatot a Carnotaurus-szról.

fallen.png

Az eddigi figurák után nehezen volt elképzelhető, hogy felül lehet múlni az eddig megjelenteket, de bebizonyosodott, hogy felül lehet!

guest_aa0096f7-cd52-48de-a7d1-300cf0eece0b.jpg

A Carnotaurus teljes egészében megújult a Hammond Collection-vonalra, összesen 18 mozgatási pont került a 43 cm hosszú figurába: a szokványos állkapcson túl két ponton mozgatható a nyak, hajlíthatók könyöknél a karok és immádon a térdizület és a bokaizület is növeli a figura mozgatási lehetőségeit.

guest_bf136b93-92c4-4220-95a5-3a88c4673f4a.jpg

Ami a rajongók számára azonban igazán nagy öröm, az a lábfejek kialakítása. Öt évbe telt, de a Mattel végre ráállt a ragadozó dinoszauruszok lábfejének helyes kialakítására, sokkal rövidebbek a Carnotaurus "tappancsai", és a filmes univerzumban csak ennél a fajnál jellemző lábfej forma is tökéletesen kijön a figurán.

guest_1aecd5af-3e9d-428c-a513-4c30255a72b2.jpg

Ami a többi részt illeti, mind a festés, mint a mintázat és színválasztás tökéletes, különösen részletgazdag a test kialakítása, de ugyanez fejtől a farokig elmondható. A fej is teljesen új sculptot kapott, és egy új, sűrűbb és valamelyest élesebb fogsort is, és ami a legfontosabb: igazán kifejező üvegszemeket!

A figuráról még több remek felvételt láthatunk a Beyond-videóban is, (amely szokás szerint a bejegyzés alján található meg), és bár szinte mindig ezt mondom, minden új Hammond Collection figura esetében, de most különösen úgy érzem, hogy az eddigi legszebb, az összhatást tekintve szinte tökéletes Carnotaurus figurával bővülhet a gyűjteményünk.

Remélhetőleg idehaza is eljut a boltok kínálatába, mert bár nálunk is elérhető például a csodálatos Brachiosaurus, több másik HC dinoszaurusz figura elkerült minket. Pontos megjelenési dátum nem ismert, de vélhetően valamikor a következő év első negyedévében vehetik kezükbe a rajongók a figurát. Az alábbi Beyond-videóban pedig izgalmas betekintést kapunk az ILM munkálataiba is: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2518237767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása