2022. július 12. 20:10 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az idei SDCC szett - Outhouse Chaos Set

hammondnews.jpg

Leleplezésre került, idén milyen szettel készül a Mattel a San Diego Comic Con eseményre, amellyel egy régóta várt penzumot tud le a gyártó, de tudtak meglepetést is okozni, részletek a szettről a tovább mögött.

A Hammond Collection vonalat idén hívta életre a Mattel, lecserélve ezzel a gyűjtői Amber Collection vonalat. Míg ott az emberek és az őslények is 1:10-es méretarányban készültek, az új játékvonalon már az alap figurákhoz illő 1:18-as méretarányban készülnek a figurák. Nem csak az elegáns csomagolás jelzi, hogy ez a vonal is prémium vonal, de az emberek teljesen új mozgatási pontokat kaptak, de pontosítottak az arcok modelljén is a korábbi, Legacy figurákhoz képest. A kisebb méretarány lehetővé tette, hogy nem csak a kisebb méretű dinoszauruszok, hanem az olyan nagy termetű ősállatok új változatai is megjelenhessenek, mint a Baryonyx, Parasaurolophus, Ceratosaurus, Triceratops vagy a Tyrannosaurus rex.

hammondline.jpg

Ugyan valamennyi fajról, nem egy, nem kettő játékfigura készült már, rengeteg új mozgatási ponttal lettek ellátva, de ami a méreteket illeti, egy ízben biztosan nem tettek rendet, legalábbis a Triceratops esetében, amelynek sem a Hammond-os sem a korábbi változatai nem egészen pontosak az állat méreteit illetően (kisebbek). A nyáron megjelent T. rex vagyis Rexy figura ellenben tartva az 1:18-as méretarányt, szép nagy példány lett és rengetegféle módon lehet pózoltatni, nem beszélve az átlátszó, a szemmozgást is imitáló szempárról. Rengeteg, előrendelt figurát még útnak sem indított a Mattel (sőt, míg pl. a Target üzletekben már találni belőlük, online rendeléseket törölnek), máris felülmúlták a figurát az SDCC alkalmával készült Outhouse Chaos Set-tel!

Azt nem lehet állítani, hogy a gyártó ne foglalkozna eleget a jövőre 30 éves Jurassic Park-kal, remek szett készült a T. rex kiszabadulásáról egy Ford Explorer-rel kiegészítve, Dennis Nedry találkozását a Dilophosaurus-szal is megörökítették egy ponyvás Jeep Wrangler-rel együtt, és a tavalyi SDCC szett Ray Arnold végzetét mutatta be, egy hangot adó talapzattal kiegészítve. Az itt felsorolt szettekhez olyan szereplők figurái jártak, mint Tim Murphy, Dennis Nedry és Ray Arnold egy-egy dinoszaurusz mellett, idén tavasszal pedig a Kitchen Encounter Pack részeként Lex Murphy-t is műanyagba öntötték. (Mellékesen, már itt-ott megjelentek Az elveszett világ: Jurassic Park által ihletett Roland Tembo és Sarah Harding szettek is).

Nem sok karakter maradt az első filmből, akiről még nem készült figura, dr. Henry Wu-ra pedig továbbra is várnunk kell, de most végre megkapjuk a vérszívó ügyvéd, Donald Gennaro figuráját, ráadásul rögtön a prémium játékvonalon.

box_2.jpg

A hozzá kapcsolható legemlékezetesebb, legikonikusabb jelenet került megörökítésre az új szettben: Rexy kiszabadulásakor a toalettre menekülő ügyvédet a széthulló épület közepén, a WC-n ülve éri utol végzete és ezt a csomagolás is visszaadja.

donald.jpg

Ugyan az illemhely persze nem annyira kidolgozott, mint a filmes díszlet és kicsinyített is, ráadásul a falai is kartonból készülnek, a mosdó alapja egyben fény és hangeffektet adó talapzat is, szegény Gennaro-hoz pedig olyan kiegészítők kerültek elhelyezésre, mint a férfi kalapja és aktatáskája. Kellett négy év, mire a Mattel eljutott oda, hogy a kalap levehető legyen végre, az ezen a vonalon korábban megjelent Alan Grant figuránál pl. az egész fejet kell cserélni, hogy kalappal vagy nélküle tudják a rajongók kiállítani a figurát. A szetthez még jár egyébként a T. rex kifutót jelző oszlop is. 

Természetesen, mivel a figura a Hammond-vonalon jelenik meg, a hagyományos figuráknál több ponton mozgatható, és a részletek tekintetében is aprólékosabban kidolgozott. A szettet azonban nem Gennaro vagy a mosdó uralja, hanem természetesen maga Rexy, amely a nemrég megjelent figurához képest ún. "rain deco" vagyis esős festést kap a Mattel tájékoztatása szerint, ez valószínűleg azt jelenti, hogy a korábbi változathoz képest sötétebb tónust kap a figura, de erről többet egyelőre nehéz mondani. 

Az viszont már most látszik, és ezt minden egyes új T. rex figura után eltudtam mondani, mert még igaz is volt az aktuális új változatokra, hogy ez az új figura lesz a lehető legfilmesebb kialakítása Rexy-nek. A jövő hétvégén kezdődő SDCC-on megjelenő figura ára és pontos specifikáció még nem ismertek, de remélem nem csak az amerikaiak fogják tudni megvásárolni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6917881525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása