2023. július 11. 19:57 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: SDCC '23 - Érkezik a Steven Spielberg akciófigura!

sdcc2023.jpg

A mai nappal a Mattel elérhetővé tette a jövő heti San Diego Comic Con-ra szánt exkluzív szettjének adatlapját és azt hiszem nem érheti ezúttal szó a ház elejét, egy igazán rendkívüli szettel adóznak a Jurassic Park és legendás rendezője előtt. A kisautó-rajongók is örülhetnek, mert egy exkluzív Hot Wheels kiadás is érkezik, részletek szokás szerint a tovább mögött.

A Jurassic-rajongók már nagyon várták a leleplezést, idén mivel készül a Mattel a világ legnagyobb képregény-találkozója, a San Diego Comic Con kapcsán, hiszen évek óta különleges készlettel kedveskednek a rajongóknak: 2019-ben jelent meg első alkalommal John Hammond figurája, egy gyönyörű díszdobozban, míg 2020-ban a Barbasol Dennis Nedry-szett volt elérhető - amely pillanatok alatt elfogyott amint megnyitották a rendelés lehetőségét, így e sorok írója is lecsúszott róla. 2021-re már stabilabb informatikai háttérrel is talán, de kevésbé volt küzdelmes megszerezni a Ray Arnold Final Scene kiadást, és tavaly az Outhouse Chaos Set aratott nagy sikert. 

sdccall.jpg

A két hete indult közösségi finanszírozási projekt látványosan földbe állt, még mindig csak 1303 ember kötelezte el magát a vásárlás mellett, a kedvezőtlen, a nemzetközi vásárlókat kirekesztő indítás alighanem sokakban tüskét hagyott. Szerencsére ez a kudarcos projekt nem volt akadálya annak, hogy idén is egy exkluzív szettel szolgáljon a Mattel, és bár sokan dr. Henry Wu-t vártuk - az egyetlen főbb Jurassic Park szereplő, akiről még mindig nem készült akciófigura, annál nagyobb volt a meglepetés, mivel állt elő idén a gyártó:

spielberglogo.png
A Mattel első alkalommal rukkol elő a Jurassic-franchise kapcsán egy olyan emberfigurával, aki nem valamelyik karaktert ábrázolja, hanem a Jurassic Park legendás, háromszoros Oscar-díjas rendezőjét, Steven Spielberg-et! Korábban ugyan George Lucas-t egy birodalmi rohamosztagosként, vagy Stan Lee-t önmagaként már megvásárolhatták a Star Wars és Marvel rajongók egy másik gyártótól, viszont most nem csak a legendás rendezőt öntötték műanyagba, de a szett minden kiegészítője is a film készítése előtt adózik!
A póló és a baseball sapka is egy az egyben Spielberg öltözékét idézi fel, számos, a forgatásról készült fotókon gyakran láthatjuk így öltözve a direktort. Persze elmaradhatatlan kiegészítő a névre szóló rendezői szék is, valamint egy kameraállványra szerelt kamera!
A korábban megjelent Hammond Collection Dilophosaurus kerül ebbe a szettbe is, ez olyan szempontból érdekesebb megoldás, hogy a figura azért nagyobb, mint a filmben látott példány, de az alapfigura már így is nehezen beszerezhető darabbá vált, így sokaknak ez egy újabb lehetőség lesz a beszerzésre. Más kérdés, hogy várhatóan percek alatt elfogynak a készletek...
spielberg11_1.jpg
Hozzákapcsolódó kiegészítő még egy olyan szerkezet, amelyhez hasonlót használtak a film forgatásán, hogy mozgásra bírják Stan Winston dinoszauruszát. Korábban én őt vártam volna a stábtagok közül külön figuraként, de ezek után talán már ez sem egy lehetetlen kérés.
Ami még igazán extra, az a Hammond Collection vonalhoz kapcsolódó csomagolás lesz, ugyanis a doboz hátoldala nem csak a Jurassic Park filmes csapóját idézi meg, de konkrétan a felső része ugyanúgy mozgatható, mint egy valódi csapó esetében, így ott, ahol kibontásra kerül a szett, a doboz hátoldala önmagában is gyönyörű kiegészítő lehet a polcokon.
Az egész szettért rendkívül kedvező, 30 dollárt kell majd fizetni (plusz a szállítási költség és egyéb költségek), a kérdés sokkal inkább az, hogy hány elérhető darabbal készülnek, remélhetőleg sokáig elérhető lesz, és minden érdeklődőnek jut belőle, amelyből max. egy ember (vagy inkább egy bankkártya) 2 db-ot vásárolhat majd jövő pénteken este 6 órától a Mattel Creations oldaláról. 
jeep_1.png
Lesz azonban még egy Jurassic Park-hoz kapcsolódó SDCC készlet! Az évtizedekkel ezelőtt a Matchbox riválisának szánta a Mattel a Hot Wheels márkát (a rivalizálás 1997-ben ért véget, amikor a Mattel felvásárolta a Matchbox anyacégét), azóta párhuzamosan fut a két márka, és korábban is voltak már különlegesebb festésű járgányok a Jurassic-franchise kapcsán, most viszont egy exkluzív gyűjtői változat készült a film kapcsán:
A 10-es számú Jeep Wrangler markáns különbségeket mutat a Matchbox korábbi változatával, ráadásul míg ott eddig nem kaptunk emberfigurát (1997 óta), most maga Dr. Ian Malcolm fekszik a kocsi hátuljában, törött lábbal, épp úgy, mint a filmben láthattuk. A csomagolás kívül-belül nagyon szép, ráadásul a doboz eleje képkeretként is használható és 4 művészi alkotás kap helyet a csomagban.
Akárcsak a Steven Spielberg akciófigura, ez a szett is 30 dollárt fog kóstálni és ugyancsak jövő péntektől lesz megvásárolható.
A 2023-as San Diego Comic Con-on a Mattel természetesen külön kiállítótérrel lesz jelen, a Jurassic Park kapcsán a T. rex támadás a wc-n jelenet elevenedik majd meg életnagyságban, és lesznek panelbeszélgetések is: legalább egy órán keresztül a Mattel tervezői fognak beszélni a figurák tervezéséről és az elmúlt évekhez hasonlóan valószínűleg jó pár új figuráról is itt kapunk először információt.
image-1.jpeg
Viszont a Universal kapcsán filmes bejelentést ne nagyon várjunk, sőt, úgy általában semmilyen filmes produktum kapcsán sem, mivel már több, mint két hónapja tart a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja az Egyesült Államokban, és ha minden igaz, a holnapi napon a színészszakszervezetek is csatlakoznak az írókhoz, emiatt pedig már a színészek sem fognak forgatni és nem jelenhetnek meg a Comic Con-hoz hasonló rendezvényeken (max. látogatóként). Természetesen, ahogy 2018 óta mindig, a jövő heti Comic Con-ról is írok majd a blogon, de a héten is lesz még új bemutatóposzt, érdemes lesz továbbra is vissza-visszanézni.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7818164976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása