2021. február 16. 20:04 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Dennis Nedry Getaway Pack

gateway.jpg

A mai napon az amerikai Target áruház kínálatába is felkerült a közelgő Jurassic-játékszett részletei a Mattel-től, több fotó az új szettről és egy titokzatos projektről a tovább mögött.

Amikor a Mattel 2017 nyarán lecsapott a Jurassic World jogokra, azokkal együtt a korábbi epizódokhoz kapcsolódó jogok is a cégnél landoltak. A játékgyártó úgy döntött, az első három Jurassic Park filmhez kiadott figuráikat az úgynevezett Legacy Collection alsorozat keretei között adják ki – bánatunkra és az USA-n kívüli gyűjtők nagy bosszúságára egyaránt.
legacy_7.jpg

A Legacy figurákat ugyanis az Egyesült Államokban a Target áruházlánc árusíthatja kizárólag (ahogyan a Battle Damage sorozat figuráit is csak a Walmart boltokban találhatják meg az amerikai rajongók). Úgy tűnik, a Legacy figurák csak azon boltok kínálatában találhatóak meg nemzetközileg, ahol külön, kizárólagos jogot szerez egy-egy áruház, természetesen felárért cserébe… Így történhetett az meg, hogy míg Németországban a helyi Amazon, addig Angliában a Smyths áruházlánc kínálatában bukkant fel a Legacy figurák többsége – de nem mind! Idehaza úgy tűnik, senki nem látott potenciált a játékvonalban, pedig a legtöbb, főleg Angliában kapható figura csomagolásán rendre ott szerepel a magyar nyelvű tájékoztató is, előkészítve ezzel a hazai forgalmazást.

Így bár hiába jön április elsejei dátummal a Target-nél a legújabb, nagy érdeklődésre számot tartó Dennis Nedry Getaway Pack elnevezésű játékszett, hazai megjelenésre ne nagyon számítsunk, sajnos.

jeepnedry1.jpg

A korábban már látott, homályos kép után most már jól szemügyre vehető a szett minden darabja, így a Nedry által használt 12-es számú Jeep Wrangler, amely akárcsak a filmben, vászontetőt kapott, rajta négy reflektorral – és az egész eltávolítható! Újdonság még a járművet illetően, hogy a korábbi változatokkal szemben visszapillantó tükör és pótkerék is került rá, amelyek eddig rendre elmaradtak – az ajtók viszont továbbra sem nyithatóak.

A Jeep-nél már csak maga Dennis Nedry figurája nagyobb szám, hiszen a park rendszergazdája, minden baj okozójának ez a második megjelenése Mattel figuraként, de az első amely széles körben kapható lesz, hiszen a korábbi, Barbasol kiadás erősen limitált volt, ráadásul Wayne Knight vonásait a costa ricai jelenetsorban látott ruházattal ötvözve vásárolhatták meg a szerencsés vásárlók.

nedry_2.jpg

Ezúttal mér esőkabátban, úgy láthatjuk őt, ahogyan a legtöbben emlékszünk karakterére, rendkívül vicces kiegészítővel együtt: a bottal együtt! Mivel a korábbi kiadáshoz járt a Barbasol-os borotvahab miniatűr mása, az ezúttal elmarad.

dilo_2.jpg

Persze az egész jelenetsor elképzelhetetlen Dilophosaurus nélkül, és a roppant népszerű ragadozó is felbukkan a szett részeként, amely egy sokadig színvariációja ugyanannak a figurának – nem a legfilmesebb (azt egy korábbi Legacy szettben elhasználták már), de hozzá közel álló színekkel.

A szettet a Target 30 dollárra árazta be, a gyűjtők azonban már jól tudják, hogy az ismert, nemzetközi aukciós oldalakon inkább a dupláját fogják elkérni érte a boltokból nagy mennyiségben felvásárló eladók. Talán egyszer a Mattel-nél is rájönnek, hogy nagyobb piacon ők kaszálhatnák be a nagy profitot...

A holnapi napon pedig valami izgalmas, új bejelentés is érkezik, ugyanis az alábbi, rövidke teaser került közlésre a mai napon egy projektről, amelyet csak Jurassic World: Beyond the Gates néven emlegetnek:

A rövidke teaser végén a Jurassic World logója, a legnagyobb amerikai rajongói és hírportál, a Jurassic Outpost, valamint a Target logói tűnnek fel, tehát valami, közös együttműködésről lesz szó, de ennél többet nem lehet tudni, úgyhogy rövidfilmtől a werkfilm sorozaton át új játékfigurák is szóba jöhetnek a rajongók elképzelései szerint, bár utóbbi kétséges, hiszen akkor a Mattel is érintett lenne a projektben. Holnap okosabbak leszünk, vajon mi lapulhat a kapu mögött?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9116429638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása