2022. február 16. 21:12 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Legacy Collection - Isla Sorna elfogó készlet

tembo.jpg

A mai Beyond The Gates epizódban egy új Legacy Collection játékszett került leleplezésre és bemutatásra, amelynek ember karakterére régóta vártak a gyűjtők: Roland Tembo is végre akciófigurát kap! Részletek a tovább mögött.

A Legacy Collection legutoljára a tavaly ősszel kiadott Ray Arnold Final Scene készlettel jelentkezett, és ahogy azt már megszokhattuk, a legújabb darabokat (a legutóbbi Hammond Collection figurákhoz hasonlóan) a JurassicOutpost rajongói oldal és a Target áruház együttműködéséből született Beyond The Gates videósorozat részeként mutatták be. 

Az elveszett világ: Jurassic Park (és a Jurassic Park ///) sajnos eddig eléggé alul prezentált volt a Mattel kínálatában, ami nem is csoda, hiszen csak 25 és 21 éves filmekről beszélünk, aktuálisan viszont nyakunkon a Jurassic World: Világuralom és a Krétakori tábor is számos új megjelenést generált. A most bemutatott, Isla Sorna Capture Pack most némileg kárpótolja a korábbi filmek rajongóit.

A videóban nem csak a filmhez készült járműtervek, de maga a jármű megszületésének mozzanatai is bekerültek, és a szett megtervezője mellett John Bell, a Jurassic Park-trilógia látványtervezőjét is sikerült mikrofonvégre kapni!

00_3.jpg

A film egyik legemlékezetesebb szereplője, a rendkívül karizmatikus vadász, Roland Tembo volt, a néhai Pete Postletwhaite alakításában. Alapvetően egy negatív karakterként kellene gondolnunk rá, de Robert Muldoon-hoz hasonlóan nagy népszerűségnek örvendő szereplőről van szó.

02_38.jpg

Az első képek alapján a színészre emlékeztető a figura is, és természetesen a ruházat is - tapasztalatból mondom, élőben ez még jobb összhatást fog nyújtani, kihagyott ziccer viszont, hogy Roland fegyvere nem került a szettbe.

01_41.jpg

A "nagy vadászhoz" az InGen egyik terepjárműve, egy befogó terepjáró társul, a filmben látotthoz képest elég pontosan ábrázolva, de ez a videóból is kiderül. Az eredetileg egy Jeep Wrangler alapjára épült, de mégis, a típus jellegzetességeit teljesen elfedő felépítményű jármű nem az első, ami a film kapcsán eszünkbe juthat, de mégis csak remek választás, ráadásul még a kitolható széket is sikeresen ültették át.

04_35.jpg

Amin azért történt módosítás, hiszen természetesen a filmben nem lőtt ki semmit sem a szék, az ülésben ülve tudta Dieter Stark a kábító lövedéket kilőni fegyverével a kiszemelt állatra (igen, ez az autó nem a Roland-ék által használt darabról, hanem a Dieter által használt jármű alapján készült). A katonai zöld színt egy újabb színárnyalattal kiegészített járműre viszont alighanem aligha lehet panasz.

05_27.jpg

A szetthez Roland és a jármű mellett egy fiatal Parasaurolophus példány is került, amelynek egyszerűbb a festése és kialakítása, mint a korábban megjelent nagyobb Para-ké, ráadásul a filmben nem is láthattunk fiatalabb egyedet ebből a fajból. Valószínűleg azért is esett a Mattel választása erre a fajra, mert így kisebb helyet foglal teljes csomagolásban a termék a polcokon, a legtöbb rajongó így is birtokolja valamelyik korábbi vagy a később megjelenő Hammond Collection változatot. A figura természetesen megkapja az idén bemutatkozó új, kihúzható DNS-táblás kódot. 

03_38.jpg

A szett az amerikai Target oldalán már előrendelhető 29.99 dolláros áron - magyar megjelenésre viszont továbbra sem számíthatunk, de az eddigi Legacy Collection figurák rendre felbukkantak angol és német áruházak kínálatában, így remélhetőleg még idén a blogon is bemutatásra kerülhet alaposabban a készlet. 

A végére egy kis válogatás a bemutató videó legjobb pillanataiból és nem feledni, minden hónap harmadik szerdáján érkezik az újabb videó, és annyit már tudni, hogy márciusban és áprilisban 1-1 Legacy Collection bemutató lesz, ahogyan júniusban és júliusban is, vagyis még 4 figura/szett várható ezen a vonalon idén! 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9317571188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2022.02.16. 21:39:30

Nagyon szép ez a Roland Tembo figura, örülök hogy belőle is készült végre, mert az egyik kedvenc karakterem :3 A szett többi része sem rossz, de magasan Roland a legjobb. Remélem a többi legacy szett is Park kettes és hármas lesz, egy Mr. Kirby figurákért mindent megadnék!

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.02.16. 22:41:39

@Dino boy: Én is nagyon vártam már Roland-et, tényleg egészen remek karakter, alapvetően rossznak kellene lennie, de még sem lehet nem kedvelni.

Egy Kirby-család szett kellene még, esetleg a templomi ismerősükkel együtt.

Dino boy 2022.02.16. 22:46:17

@Lord Picard: De Carter sem lenne rossz :3

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.02.16. 22:58:25

@Dino boy: És akkor már csak Nash, Billy, Mr. Udesky, Ben és Mark kellenek :D
süti beállítások módosítása