2022. május 05. 21:55 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Mattel figurák újabb hulláma közeledik

0505.jpg

Végre idehaza is számos, az első hullámban megjelent Mattel Jurassic World figura vált elérhetővé a hazai webshopokban, főképp a Bűbáj Webshopon. Teljesen váratlanul a mai napon pedig már a második vonal új figuráiról is aktiválásra kerültek adatlapok, termékfotók, többek között az új Hammond Collection figurákról is többet láthatunk a tovább mögött.

Még a Hammond Collection első figurái sem jelentek meg Európában, de az angol Toyopolis webshopon már az új figurák adatlapjait is aktiválták, rengeteg hivatalos stockfotóval. Egy kis gyorstalpaló a vonalról: a figurák a hagyományos, 3.75 inches figurákkal méretarányosak, de a korábbi változatokkal ellentétben jóval több ponton mozgathatók, de a festések, az apró részletek is alaposan, jobban kidolgozottabbak.

Hammond Collection Tyrannosaurus rex

rexy_6.png

A Tyrannosaurus rex csodálatos figuráját már a múltheti Generation Jurassic rendezvényen bemutatták a jelenlévőknek, és akkor a termékfotók is hamar elérhetővé váltak online, csak a dobozról nem volt még rendes fotó, eddig.

Hammond Collection Triceratops 

trike2_2.png

Sajnos az új játékvonal egyik legjobban várt figurájáról, a Triceratops-szról pedig pont csak a csomagolást bemutató fotó vált elérhetővé, de ami látszik, az alapján az eddigi legszebb, legfilmszerűbb figurával lesz dolgunk a Trike-ot illetően, az elmúlt négy évben megjelent figurákhoz képest.

Hammond Collection Ceratosaurus

cerato.png

Amíg a Jurassic Park ///-ban csak egy rövidke cameo jutott a népszerű dinoszaurusznak, a Krétakori táborban már jóval többet láthattuk a ragadozót, új figurája pedig minden várakozást felülmúlóan filmszerű és aprólékosan kidolgozott lesz, különösen a testtartása kifinomult.

Hammond Collection Gallimimus

galli.png

A Gallimimus számos Jurassic-filmben felbukkant, ez a kiadás természetesen a Jurassic Park-ban szerepelt példányokon alapszik, és már eddig is számos festéssel, kétféle kialakításban jelent meg a Mattel-től, de az új változata minden tekintetben felülmúlja a korábbiakat. 

Hammond Collection Alan Grant

alan.png

Ian Malcolm-ot pedig ki más követhetné ezen a vonalon, mint dr. Alan Grant? A matematikus figurájához hasonlóan, a vonal lényege végülis ez, sokkal több ponton mozgatható a figura, mint a korábbi Legacy változatok, és az arc kidolgozottsága is részletesebb, a ruházat textúráin túl. Kiegészítőként egy-egy cserélhető kézfej (raptor karommal és gumikesztyűs kéz), egy fáklya és egy frissen kikelt Velociraptor fiókát kap a figura.

Úgy fest viszont, hogy sajnos a kalap nem eltávolítható, helyette cserélhető fejet kap a figura, de így pl. a klasszikus T. rex támadás jelenet nem is játszható pontosan újra, hiszen ott nem viselt Alan napszemüveget...

Nem csak erről a játékvonalról derültek ki újdonságok, de az alap játékvonal második hullámának első hírnökeiről is érkeztek új képek. 

Dreadnoughtus

279845000_953290778642972_351040857922079918_n.jpg

A Világuralomban debütáló, hatalmas sauropoda figurája korábban egy reklámban már felbukkant, de az ejjel érkezett fotókon is megcsodálhatjuk a másfél méter hosszú, gyönyörűen kidolgozott figurát.

fb_img_1651811413013.jpgimg_20220506_064310.jpgfb_img_1651811415668.jpg

Battle Gate playset 

Érkezik is egy játékkészlet, amelynek középpontja Beta lesz, Blue kölyke, valamint egy vélhetően laboratóriumi részlet.

Roar Attack

A hangot adó, közepes méretű dinoszauruszok sorozata is folytatódik. Közülük az Iguanodon az egyetlen, aki fel is tűnt filmen, a Világuralomhoz kapcsolódó Előszó címre hallgató rövidfilmjében, de vélhetően a mozifilm is viszontlátható lesz a faj. A Sinoceratops harmadik átfestésben jelenik meg, de az alábbi három figura teljesen új lesz a játékvonalon.

A Liopleurodon és a Megaraptor teljesen új fajok, és habár előbbi hasonlít a Mosasaurus-ra, nem álltak rokonságba. A hagyományos figuravonalon a Mosa-val ellentétben ezen figura hangot is ad, talán épp a Mosasaurus filmbéli hangját. A neve ellenére a valódi raptorokkal nem annyira rokon Megaraptor színei és formái is igen tetszetősre sikerültek.

A következő négyesből a Triceratops és a Pteranodon már sokadik újrafestését kapja, de nem először bukkan fel a Rajasaurus és az Ichthyovenator sem.

Massive Action

A nagyobb termetű dinoszauruszokat felvonultató vonalon két új belépőnk lesz, a Generation Jurassic eseményen pedig már mindkét figuráról láthattunk terveket, de az Ampelosaurus-szról és a Siamosaurus-szról most már jó minőségű, végleges kép is látható, amelyek bizonyára sok rajongó érdeklődésére tarthatnak számot.

 

ampelo_1.jpg

siamo.jpg

Az első figurasorhoz tartozik az az Extreme Damage Pyroraptor is, amely Dél-Koreában bukkant fel teljesen váratlanul, hiszen erről a fajról eddig a hagyományos vonalon semmilyen Mattel figurát nem láthattunk, csak az alap, nagyobb méretarányú figurát. 

pyro_1.jpeg

Egyelőre csalódásnak tűnik, hogy a mellső végtagok nem sikerültek túl filmszerűre, ráadásul mintha méretben is nagyobb lenne, mint kellene, de még várjunk a korai ítélettel, bár a Basic figura mellső végtagjai ugyanígy festettek... Mellette pedig teljesen újoncként bukkant fel a Quilmesaurus figurája is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1217824795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása