2021. november 03. 20:06 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Stomp 'N Escape Tyrannosaurus Rex

rexy_21.jpg

Ha a Jurassic-filmeket egyetlen dinoszaurusszal kellene azonosítani, sokan valószínűleg a Tyrannosaurus rex-szre gondolnak, hiszen egy kivétellel az összes film „címerállata” is ez a fenséges ragadozó volt. A Mattel eddig is elhalmozta a T. rex rajongóit, így jómagamat is, és a legújabb változat ismét nagyon izgalmasra sikerült.

2018 óta számos méretben és kivitelben kerültek a boltok polcaira a Tyrannosaurus figurák, a magam részéről az egész Mattel figura gyűjtést rögtön a Super Colossal Tyrannosaurus Rex-szel kezdtem, melyet követett a Thrash ’N Throw változat, majd 2019-ben a Dino Rivals játékvonalról a Bite ’N Fight figura. 2020-ban a Krétakori táborhoz kapcsolódóan jelent meg az Epic Roarin’ T. Rex, idén pedig a Legacy Collections keretein belül kiadott Tyrannosaurus Rex Escape Set révén bővült nálam újabb zsarnokgyíkkal a gyűjteményem, nem beszélve a korábban beszerzett, barna és zöld színű Hatch ’N Play és a mini figurákról. És ezek csak azok a figurák, amelyeket én beszereztem, rajtuk kívül még sokkal több figura jelent meg, többnyire a fent felsorolt változatok újrafestett kiadásai.

trexek.jpg

Ugyanazt a fejformát azért a Mattel sem akarta a végtelenségig használni, így az Epic Roarin’ figura esetében némileg módosítottak a fejrészen, de a színekkel is eljátszott a gyártó: a kezdeti világos és sötétebb barna és vörös színpalettát a hangsúlyosabb, sötétebb, néhol csokoládé-barna színséma követte a megjelenéseket. Nem lehet véletlen ez a folyamatos színvariálás, hiszen a rajongók naná, hogy sorban lecsaptak az egyre filmesebb megjelenésű figurára – de már a legelső figurától kezdve is szenzációs munkát végeztek a Mattel-nél mint a dinoszaurusz megjelenésében, mint a hozzájuk társított hangeffektekben és feature-ökben.

rexek.jpg

Természetesen 2021 sem múlhat el új figura nélkül - a nyáron megjelent, általam is bemutatott Escape Set figurája csak a 2018 óta többször megjelent, alap figura újrafestése volt. Az igazi nagy dobást idén a Stomp ’N Escape változat nyújtja.

Az új figura az idei játékvonal, a Dino Escape figurasorozat részeként jelent meg – nem tudom elégszer elmondani, hogy mennyire tetszetős és elegáns ez a doboz design, amelyen nem csak Toro és Darius, de maga a logó is a Krétakori tábort képviseli - és a sorozatban is fel-felbukkan természetesen Rexy. A doboz teljesen nyitott, és mivel a figura sajátossága a farokrész mozgatásával aktiválható, továbbra is egy darabban jelenik meg a T. rex, csak az elektronikát nélkülöző figurákat árulták különcsomagolva a farokrésszel.

Első pillantástól lenyűgöző az új változat: a fej az Epic Roarin’ figura részére újraszabott változat, de a test más részei is ugyanabból az öntőformából kerültek ki. Már az Epic változat festése is remek volt, de ezúttal egy minden eddiginél sötétebb barna árnyalatot kapott a figura, hangsúlyosan kiemelt sötét, fekete foltokkal együtt, és a hasi rész, bár még mindig világosabb mint a test többi része, azért árnyalatokkal sötétebb lett. Amit az előző figuránál még megálltak, azt most nem, és a teljes alsó állkapocs is ezt a világosabb színt kapta.

A fejrészre még visszatérek, de most hagyj tereljem a szót a legnagyobb változtatásra, amely nem csak az összes korábbi T. rex figurához képest újdonság, de a Mattel-nél eddig egyáltalán nem látott megoldást kapott a Rex: a lábak ugyanis a térdízületnél behajlíthatóak, azaz képes a figura lépkedni (persze segítséggel)!

A feature-t a farokrész jobbra vagy balra tekergetésével lehet előhívni, és ahogy a lábak a talajt érintik, még dübörgő hangot is hallat a figura! Fantasztikus és innovatív újítás, és a játékfotósok nagy örömére így még könnyebben pózoltatható Rexy. Habár a gyűjtők pénztárcája nem ezt mondaná, de ezt a készséget a többi nagytestű ragadozónál is bevethetné a Mattel! 

Az üvöltést egy gombnyomással aktiválhatjuk, ez nem új megoldás, viszont a hozzá társított mechanizmus annál inkább.  Az eddigi elektronikus figurák többségének a teste tagolt volt: fej-nyak-test, de ezúttal csak középen és a farokrésznél törik meg a test, a fejrész külön nem mozgatható, ellenben a gomb lenyomásával az egész „felső test” felemelkedik és úgy tátja ordításra száját a T. rex!

Már ha éppen képes rá, hogy ordítson: a Dino Escape vonalon ugyanis a legtöbb dinoszauruszhoz valamilyen zárszerkezetet társítottak, ez Rexy esetében egy vaskos szájkosár, amelyet viszont néhány üvöltéssel képes szétfeszíteni és lerázni magáról az állkapocs mechanizmusa. Az elveszett világ: Jurassic Park régi, Kenner-féle figurái előtti tisztelgésként is értelmezhető zárszerkezet ugyan szépen kidolgozott, de festés tekintetében kissé befejezetlennek hat. Köszönhetően azonban annak, hogy a legtöbb T. rex azonos méretekkel rendelkezik, bármelyik másik változatra felrakható a szájkosár.

A fejrész, mint fentebb említettem, a tavalyi nagy elektronikus változat kedvéért újraszabott formát kapta, gyönyörű festéssel. A szemgolyók, ha profilból nézzük a figurát, láthatóan eltérően állnak - és ez nem a Mattel hibája: az összes korábbi figurára jellemző, ahogyan Stan Winston eredeti animatronikus robotjának is sajátossága volt és tudományosan a madaraktól kölcsönvett tulajdonságot jelenít meg. 

legs2.jpg

Külön kiemelendő, ha már figyeltek rá, de a mellső végtagok karmait is gyárilag lefestették, ezt a legtöbb figuránál elhanyagolják, de ezúttal nem is kell a rajongóknak külön gondoskodni pedikűrről. 

Az újabb fejforma és a színek pedig egyértelműen még közelebb hozzák a figurát a Jurassic Park-ban látott dinoszaurusz megjelenéséhez, pompásan mutat együtt a Legacy Collection Ford Explore-jével együtt és a film ikonikus jelenetei is még átélhetőbbek az új figurával.

Hogy meddig lehet ez a figura a legjobb a Mattel kínálatában a T. rex-szek tekintetében? Valószínűleg a következő kiadásig, bár talán a már a Jurassic World: Világuralomra készülő figura nem csak festésben lesz eltérő, de fejformában is ismét újdonság lesz, a jelek szerint viszont nem fog tudni lépkedni, tehát emiatt is ez a változat egy ideig talán nem is kerül le a trónról.

fallen.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8416740558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2021.11.03. 21:12:10

Köszönjük szépen a bemutatót! Volt egy olyan érzésem, hogy hamarosan az új Rexyről is lesz írás. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.11.03. 22:04:57

@PikeB: Köszönöm :) Ő kihagyhatatlan volt tényleg, annyira szép a festése is, de még plusz ez a hajlítható láb... Most nagyon magasra tette a lécet a Mattel. Sorakozik még pár figura, igyekszem minél hamarabb megírni az ő bemutatójukat is :)

PikeB 2021.11.03. 22:35:50

@Lord Picard: Nekem is nagyon tetszik ez a kiadás, és hamarosan az én gyűjteményem is gyarapodni fog vele. A Mattel... hát igen, nem győzzük dícsérni a gyártót.
Nagyon nehéz visszafognom magam a vásárlástól, annyi jó figura jelenik meg mostanában, és hát egy-egy vásárlás így is becsúszott mostanában, hogy szerettem volna várni a filmig, mert majd akkor is dömping lesz. :S

PikeB 2021.11.08. 18:02:08

@Lord Picard: Megérkezett hozzám is az új Rexy. :)
Nagyon jól sikerült darab lett, a képességeit tekintve nehéz lesz a Mattelnek überelni ezt a kiadást. De abban biztos vagyok, hogy a sorozat és film nyomán még jó pár változat meg fog jelenni. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.11.09. 19:24:53

@PikeB: Nagyon örülök, hogy nálad is tovább bővült a gyűjtemény! :) Igazán pompás darab és nehéz dolga lesz a Mattelnek felülmúlnia ezt a Rexy-t.

PikeB 2021.11.09. 21:45:31

@Lord Picard: Köszi. :) Nem akartam kihagyni, annál is inkább, mert nálam is nagy kedvenc a T-Rex, így kihagyhatalan volt ez a figura. :)
Ez a hónap már tényleg durván indul, mert tartottam, hogy a Mosasaurusból nem lesz több változat a későbbiekben, így ma azt is megvettem, pláne, hogy 20 százalék lejött most az árából. :P
süti beállítások módosítása