2021. február 06. 18:30 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Epic Roarin' Tyrannosaurus rex

rexy_14.jpg

A Krétakori tábor felpezsdítette a Jurassic-rajongótábort, és nem csak őket, de a Universal partnereit, így a Mattel-t is: tavaly nyár óta, attól függetlenül, hogy az adott dinoszaurusz szerepelt-e a sorozatban vagy sem, többnyire a Netflix-szériához kapcsolódó csomagolásban jelentek meg az eddig még sosem kiadott vagy újrafestett dinoszaurusz játékfigurák. Az egyik legelső ilyen figura a Jurassic-filmek sztárját, Rexy-t ábrázolta, és a 2021-es szezont nem is indíthattam mással, mint ezzel a figurával!

A Tyrannosaurus rex pozícióját a Jurassic-franchise-ban mi sem bizonyíthatja jobban, hogy a harmadik Jurassic Park kivételével (bár újabban már ott is) mindig egy T. rex sziluettje szerepelt a film logójában és a filmekben is kiemelt szereplővé vált a világ legismertebb dinoszaurusza. A Jurassic World alkotóinak azon húzása, hogy a filmben felbukkanó állat konkrétan ugyanaz a példány, mint akit a Jurassic Park-ban láthattunk, ravasz és tudatos döntés volt, tekintve kiemelt helyét a franchise-ban és a rajongók körében.

A Mattel 2018-ban máris egy remek, elektronikus figurával indított, az elektronikus Thrash N’ Throw változat mellett egy hatalmas, Super Colossal változatban is begyűjthettük az ikonikus állat figuráját. Később egy nem elektronikus változat is helyet kapott a kínálatban, ez volt az Extreme Chompin’ figura, amely a hazai boltok polcaira csak egy másik, Battle Damage változatában jutott el a Monolophosaurus társaságában.

2018_2.jpg

2019-ben a Dino Rivals alcímet kapó játékvonalon egy újabb változat is megjelent, a blogon is bemutatott Bite ’N Fight figura, amely hangot ugyan nem adott ki, cserébe új mozgás-mechanizmust kapott és egy a korábbi változatok narancssárgás színénél jóval filmszerűbb, barna festést kapott. Ugyanebben a színben és vonalon kiadták az Extreme Chompin’ átfestett változatát is ismét és ekkor jelent meg Az elveszett világot idéző festésű Chompin' figura. 

2019_6.jpg

2020-ban a Primal Attack alcímet kapott az újabb játékvonal, amely ráadásul egyre inkább a Krétakori táborhoz kötődött és így jött el az Epic Roarin’ Tyrannosaurus rex kora.

2020_2.jpg

A csomagolás félig nyitott, az egész dinoszaurusz egyben található meg benne (2018-ban még a legtöbb figurát, a boltok polcain való könnyebb elrendezés végett, a farok résszel külön csomagolták és a vásárlóknak kellett azokat összeilleszteni, de ezt a gyakorlatot aztán elhagyták).

A doboz fekete-vörös színei visszafogott, elegáns megjelenést kölcsönöznek az egész játékvonalnak, kiváltképp a sárgás szűrővel átszőtt háttérképpel.

Az elrendezésnek hála könnyedén hozzáférhető ez a roppant figura, amely, mivel ez a legújabb, már megjelent figura, a legfilmszerűbb, a legszebb festést kapta meg: ugyan alapul a Dino Rivals változat szolgált, de finomabb részletekkel és végre, az egész alsó állkapcsot is magába foglaló festéssel látták el ezt a változatot.

A figura Rexy sorozatos megjelenésén alapszik, bár a főcímen kívül az első évadban fel sem bukkant a sziget királynője, de annál élvezetesebb lett minden játékperce a 2. évadban. A figura is láthatóan ezen a megjelenésen alapulva kapta a színeit, de még ha csak a színeit kapta volna!

A Mattel korábban is nagyon filmszerű, remek sculpttal látta el a T. rex figuráit, ugyanazzal, csak pl. az Extreme Chompin’ változat kisebb valamivel, mint a többi. 2020-ra viszont úgy döntöttek, hogy ne csak a festéssel és új feature-kkel dobják fel a figurát, új sculptot formáltak Rexy-nek, hogy még filmszerűbb legyen a dinoszaurusz megjelenése, mint eddig bármikor.

Főleg a szem környékén látni a különbségeket, de más vonásaiban is közelebb áll ez a figura az eredeti, Stan Winston és csapata által készített animatronikus figura, mint az eddigiek. Érdekes módon, habár a sorozatban lélegzet elállítóan gyönyörű Rexy animációja, nem csak a Jurassic Park-ban, hanem a Jurassic World-ben szerzett sérüléseket se látni az állaton (a tábor 2. évadában elég frissek is lennének a legújabb mély sérülései), viszont maga a figura magán viseli az összes kőkemény összecsapás nyomát.

Az új fejforma, az új részletek lenyűgözővé teszik a figurát, de minden más részlet is a helyén van.

Szokás szerint a karok és a lábak is mozgathatóak: előbbiek az eddigi változatokkal szemben nem műanyagból, hanem kemény gumiból készültek (és sajnos továbbra is festetlenek a karmai):.

Az új sculpt mellett a 2018-as változat óta először, ismét hangot ad ki a figura, amely szintén új, még filmesebb, mint a korábbi megjelenések esetében.

button.jpg

A hangot a farokrészben elhelyezett gombbal aktiválhatjuk, de ekkor nem csak a száját tátja nagyra Rexy, egész élethűen meg is remeg az üvöltés közben. 

Egy másik apró részlet, hogy a figura nyelve sem műanyagból, hanem gumiból készült.

De nem csak üvölt Rexy, a farokrésszel, akárcsak a Primal Attack nagy méretű figuráinál, képes oldalra és fel-le is fordítani a fejét a figura, elég széles skálán mozog a mozgástartománya!

Egészen bámulatos a teljes figura kidolgozottsága: a bőrredők, pikkelyek mindenhol szépen kidolgozottak, és azzal, hogy a farok résszel mozgatható, és nyitható a szája is a figurának, sem a nyakon, sem a testen nincs gomb, a nyak csatlakozása a törzshöz is eléggé diszkrét.

A figura online is korlátozottan elérhető, de a Müller kínálatából is még beszerezhető, az én példányom is egy üzlet polcáról került át az én polcomra és kamerám elé egy barátom segítségével. Riválisával, az Indominus rex-szel együtt is remekül fest az állat, de Alan Grant-tel is:

A három, azonos méretarányban készült T. rex figurákat össze sem lehet keverni:

Az alábbiakban a legelső, Thrash 'N Throw figura fejét hasonlítottam össze az új, Epic Roarin' változatéval:

Mint azt fentebb említettem, jelenleg ez a figura a legfilmesebb megjelenésű, de ez idén megváltozik, hiszen valamikor 2021-ben érkezik a Dino Escape játékvonalon a Stomp 'N Attack elnevezésű, elektronikus változat: új feature-rel (hajlítható térd!), és még pontosabban a filmet idéző festéssel, valamint a most bemutatott Rexy új sculptjával együtt!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr616416128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása