2023. augusztus 29. 19:47 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Hammond Collection: Dr. John Hammond

johnhungary.jpg

100 évvel ezelőtt, ezen a napon született Lord Richard Attenborough, Oscar-díjas brit színész-rendező, aki a Jurassic-franchise kétségtelenül egyik, ha nem a legfontosabb karakterét keltette életre. Pont ideális alkalom, hogy bemutatásra kerüljön az a új John Hammond figura, amely a Hammond Collection sorozatban jelent meg, és amely a film 30. évfordulója alkalmából jelent meg idén, de a mai rendhagyó bejegyzés tisztelgés is egy páratlan karrier előtt.


Dr. John Hammond kétségtelenül a legfontosabb karakter a Jurassic-franchise-ban, hiszen az ő víziója nélkül, sosem épült volna fel a Jurassic Park (ill. most már a Bukott birodalom óta tudjuk, hogy kezdetben ez egy Benjamin Lockwood-dal közös álom volt). A multimilliomos karakterét Michael Crichton alkotta meg, egy amolyan anti-Walt Disney-ként: romlott, kapzsi és egomániás üzletember képét festette le a szerző, a filmhez azonban sokat finomítottak a karakteren, és ez a színészválasztásnak köszönhető. Azt hiszem, már csak rendkívül gazdag pályafutása miatt is, és az évszázados centenárium miatt is, illő áttekinteni a brit filmvilág titánjának a munkásságát.

Richard Attenborough 1923. augusztus 29-én látta meg a napvilágot az angliai Cambridge-ben, édesanyja Mary egy jótékonysági szervezet egyik alapítója volt, míg édesapja Frederick Levi Attenborough professzor volt, aki közel 20 éven át volt a leichesteri főiskola igazgatója. Két testvére született: John, aki később pénzügyi tanácsadó és több autóipari cégnél ügyvezető igazgatóként is tevékenykedett, valamint David, a világhírű természetfilmes. A II. világháború idején a család két zsidó lányt fogadott be, majd miután bebizonyosodott, hogy szüleik meghaltak, örökbe is fogadták őket.

50569085b4000afbea7c905b129cc56e.jpgA három fivér: John, Richard és David

A háború kitörését követően a legidősebb testvér, Richard a Brit Királyi Légierőhöz került, ahol alapvető pilótaképzést követően a Királyi Légierő Filmgyártó Egységéhez került, de egy kiképzésen szerzett fülsérülése miatt nem válhatott belőle pilóta, mint géppuskakezelő viszont számos bevetésen vett részt az európai fronton.

inwichweserve1942.jpgAz 1942-es Rendületlenül c. filmben tengerészt alakított

Először 1942-ben, még bőven a háború idején, csupán 19 évesen szerepelt filmben, utána viszont számos produkcióban szerepelt az Egyesült Királyságban, filmeken túl természetesen a színpadon is játszott, de a BBC rádiójátékaiban is gyakori közreműködő volt.

anagyszokes1963.jpg1963-ban, A nagy szökésben mint Bartlett, azaz a Nagy X

Húsz évvel később, első hollywoodi szerepét rögtön minden idők egyik legkedveltebb II. világháborús filmjében, A nagy szökésben kapta, amelyben olyan sztárok mellett játszott, mint Steve McQueen, Charles Bronson, James Garner vagy James Coburn, ráadásul a plakátokon is már övé volt a 3. kiemelt hely.

img_20230829_103517.jpgSteve McQueen-el a Homokkavicsokban

1967-ben és 1968-ban is egy-egy Golden Globe-díjat nyert a Homokkavicsok és a Dr. Doolittle mellékszerepeiért. Az 50-es évek óta producerként is tevékenykedő színész végül a kamera mögött találta magát: az 1969-es Ó, az a csodálatos háború, Golden Globe-díjjal kitüntettet szatíra és az 1972-es Az ifjú Winston utan, amely Churchill fiatal éveit mutatja be, 1977-ben már ő rendezett egy klasszikus II. világháborús filmet, A híd túl messze van (1977) igazi sztárparádét hozott: Sean Connery, Michael Caine, Laurence Olivier, James Caan, Robert Redford és Anthony Hopkins kisebb-nagyobb szerepeket vállaltak a filmben.

a-bridge-too-far-2.jpgSir Michael Caine-el a A híd túl messze van forgatásán 

Utóbbi honfitársával különösen termékeny közös karrierjük volt, összesen 4 filmben rendezte a ma már kétszeres Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins-t. 

richardben.jpgAz 1983-as Oscar-díjátadót követően a rendező és a címszerepet alakító Ben Kingsley, aki a Legjobb Férfi Főszereplő díjával távozott

1982-ben aztán 20 év várakozása és kőkemény munkája érett be, amikor végre elkészíthette az életrajzi filmjét Gandhi-ról: a filmet 11 Oscar-díjra jelölték és 8 kategóriában diadalmaskodott is, többek között elnyerte a Legjobb Rendező és Legjobb Film díját is (és minthogy ez utóbbi kategóriában a producerek kapják a díjat, rögtön két szoborral távozhatott a gáláról - érdekesség, de mindkét kategóriában jelölt volt azon az estén Steven Spielberg is az E.T. - a földönkívüliért, állítólag már csak emiatt is vállalt később szerepet a rendezőtől, hogy kárpótoja őt), de a brit BAFTA és a Golden Globe-gálán is tarolt a film, 5-5 szobort nyert összesen ezeken a díjátadókon. 

tumblr_a0bdbc41e5e313a5b142fac392f1ef04_e19fc5e1_1280.jpgGeraldine Chaplin, Robert Downey Jr. és Lord Attenborough a Chaplin premierjén

1992-ben került bemutatásra következő életrajzi filmje, a Chaplin, amelyben az akkor még feltörekvő Robert Downey Jr. játszotta el a legendás nevettetőt, de rajta, és természetesen Anthony Hopkins-on kívül még Dan Aykroyd, Kevin Kline és James Woods is szerepeltek a filmben, valamint... Charlie Chaplin édesanyját, Hannah Chaplin-t a filmben nem más alakította, mint Geraldine Chaplin - a színésznő saját nagyanyját játszotta, azért ez sem túl gyakori. Később pedig a Jurassic World: Bukott birodalomban találkozhattunk a színésznővel, mint Maisie nevelője, Iris

mv5bmdk3n2q5otatmme3mc00ndi1lwjlywutnjuxotk5nguzodlmxkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc_v1.jpgSir Anthony Hopkins-t instruálja 1991-ben a rendező 

1993-ben az Árnyékország c. film került a mozikba Richard Attenborough rendezésében. A brit író C.S. Lewis és az amerikai Joy Gresham költőnő különös kapcsolatára fókuszáló filmben az idősödő szerzőt, aki egyébként a Narnia-krónikái regenyciklust írta, jóbarátja, Sir Anthony Hopkins alakította. Érdekesség, de Joy fiát nem más játszotta, mint Joseph Mazzello, aki a Jurassic Park-ban már John Hammond unokáját, Tim-et alakította!

img_20230829_123034.jpgJoe Mazzello és Lord Richard Attenborough az Árnyékország forgatásán 

Ezt követően már csak három filmet rendezett az idős alkotó: az 1996-os Szerelemben, háborúban (Sandra Bullock, Chris O'Donnell) Ernest Hemingway első világháborús élményein alapul, míg az 1999-es Szürke bagoly (Pierce Brosnan, Graham Greene) egy született brit, de az amerikai őslakos kultúrát magáénak érző íróról és természetvédőről szól. A 2007-ben bemutatott A szerelem gyűrűje lett utolsó rendezése: Shirley McLaine és Christopher Plummer mellett Az elveszett világ: Jurassic Park-ból megismert Pete Postletwhaite is fontos szerepet kapott.

img_20230829_125048.jpg

A Jurassic Park folytatásban, Az elveszett világ: Jurassic Park-ban visszatért Lord Attenborough élete legsikeresebb filmjének folytatásában. Annál mindenképp nagyobb szerep, mint a folytatás-regényben, hiszen abban a karakter már nem szerepel. 1997-ben a film játékadaptációjában és az 1998-as Trespasser-ben is még hangját adta John Hammond karakterének, de a 2015-ös Lego Jurassic World videójátékban már csak archív felvételen hallható. A Jurassic World-ben a látogatóközpontban egy csodás bronzszobor örökíti meg emlékét, mely a forgatás óta a Universal orlandói látogatóközpontjaban tekinthető meg, a mai napig 

hammond_memorial_jw_1.jpg

Kevésbé ismert tény, de amikor a Universal orlandói parkjában megnyílt a Jurassic Park: The River Adventure, több perces bemutatkozó videót forgattak, amelyben visszatért John Hammond szerepében.

dw2xlsjnnzxdbb7-1hlb00vq2spnhoddtm72cxepx-i.jpeg
A Jurassic Park előtt utoljára tehát 1979-ben állt kamera elé Lord Attenborough, aki végül elvállalta John Hammond szerepét, amelyen sokat finomítottak is, a karakter negatívabb tulajdonságaiból az ügyvéd, Donald Gennaro karaktere is kapott, valamint a csak regényben szereplő Ed Regis jellemzőit is Gennaro kapta meg. A forgatás utolsó napjaiban, 1992. szeptember 11-én Hawaii történetének legpusztítóbb hurrikánja, az Iniki csapott le a szigetcsoportra, így a Jurassic Park 150 fős stábjára is. A hurrikán elpusztította annak a bunkernek a díszletét is, amelyben Samuel L. Jackson halálát vették volna fel, és később sem pótolták a felvételt.

007_29.jpg

A stáb a szálloda báltermében és alagsorában vészelte át az éjszaka lecsapó vihart, kivéve Lord Attenborough-t, aki az egészet átaludta a hotelszobájában. Amikor reggel megkérdezte tőle Steven Spielberg, mégis hogy aludhatta át a természeti csapást, a brit legenda stoikus nyugalommal csak annyit mondott: "Fiam, én túléltem a Blitzet is". Blitz-nek hívták a németek folyamatos bombázását Anglia felett, a fiatal színész pedig egy idő után hozzászokott a bombatalálatok hangjához, még a házassági esküjüket is egy bombázás alatt mondták ki Sheila Sim-mel 1945. január 22-én.

img_20230829_101939.jpg

A film hatalmas sikere után 1994-ben magát a Mikulást alakította a Csoda New Yorkban c. filmben, de láthattuk őt az igazi sztárparádét felvonultató 1996-os Hamlet-ben és az 1998-as Elizabeth-ben is. Utoljára a 2002-es Határvillongások c. brit vígjátékban láthattuk őt a kamera előtt, narrátorként hallható és látható is a film elején és végén, még egyszer, utoljára. 

mv5bodzlmzjjndatmgziys00ognhltk2ntetndcyzdbjyzaxyzlixkeyxkfqcgdeqxvymti3mdk3mzq_v1.jpg

Sir William Cecil szerepében az 1998-as Elizabeth-ben

Már elismert színészként, 1976-ban ütötte lovaggá II. Erzsébet királynő, ami után a Sir megszólítást érdemelte ki, de 17 évvel később, 1993-ban már a Lord azaz báró címre lett érdemes, ezzel pedig élete végéig a brit parlament felsőházának, a Lordok Házának tagjává vált. 

img_20230829_123236.jpgSir David és Lord Richard Attenborough 2006-ban a Leichesteri Egyetemen kaptak elismerést 

Az idén májusban 97. életévét betöltő természetfilmes legenda, David Attenborough is kiérdemelte a lovagi címet, még 1985-ben.

_77154779_aapsqjzr.jpgLord Attenborough, Peter O'Toole és az azóta trónra lépett III. Károly király 2008-ban

Az 1949-ben alapított Brit Filmakadémia, a BAFTA 1971 óta életmű-díjként is felfogható akadémiai tagsággal tünteti ki a mozgóképszakma legnagyobbjait, eleinte ugyan csak angolokat, de idővel a filmipar más nagyságai, így pl. Steven Spielberg is kiérdemelte a tagságot. Érdekesség, de Sir David Attenborough 1980-ban, míg Lord Richard Attenborough 1983-ban kapta meg az elismerést. 2001-ben azonban még ennél is nagyobb is nagyobb megtiszteltetés érte az idősebb testvért: addig a BAFTA elnökeit a brit királyi család adta: először a néhai Fülöp, Edinburgh hercege, a néhai II. Erzsébet királynő hitvese, utána pedig Lord Mountbatten, Fülöp anyai nagybátyja töltötte be az elnöki tisztséget, míg 1973 és 2001 között Anna hercegnő, II. Erzsébet legidősebb lánya elnökölte az akadémiát. 2001-ben Lord Attenborough-t kérték fel, hogy lássa el az elnöki tisztséget, mely tisztséget 2010-ig vállalta, azóta az elnöki pozíciót Vilmos, walesi herceg, a brit trón örököse tölti be.

Annál is szebb a gesztus, ha tudjuk, hogy Lord Richard Attenborough és a néhai walesi hercegné, a tragikusan rövid életű Diana hercegnő közeli barátok voltak, számos jótékonysági eseményen jelentek meg együtt illetve támogatták egymást, többek között Lord Attenborough segítette abban a hercegnőt, hogy miképp kezelje a nyilvánosságot és az ezzel járó felhajtást. Diana 1997-ben bekövetkezett halála után a 2 órás Diana: Queen of Hearts dokumentumfilm narrátori szerepét is elvállalta Lord Attenborough, aki a gyászszertartásán is jelen volt.

ladyd_1.jpgA Jurassic Park 1993-as londoni világpremierjén a színész és Diana hercegnő régi ismerősként fogadták egymást, a többiekkel ellentétben - a protokollnak megfelelően - csak kezet fogott a hercegnő, de Lord Attenborough-val baráti viszonyban állt. 

Itthon valószínűleg egy másik, még kevésbé ismert tény, de amikor a színész az 50-es években az állóképessége javítása érdekében a Chelsea FC edzéseit látogatta, életre szóló barátságot kötött a klubbal, 1969 és 1982 között a klub elnöke volt, míg 1993-tól 2008-ig alelnöki, 2008-tól pedig örökös elnöki címet kapott a klubtól, amelynek értelmében most és mindörökké, Lord Richard Attenborough a rendkívül népszerű angol klub Elnöke! 

attenborough-chels_3016548b.jpgLord Attenborough üdvözli 2004-ben a klub új edzőjét, José Mourinho-t

Feleségét, Sheila Sim színésznőt 1945-ben vette el feleségül, három gyermekük született és sajnos meg kellett élniük a legnagyobb fájdalmat, amit egy szülő átélhet: a 2004. december 26-án pusztító indiai-óceáni cunamiban legidősebb lányuk, Jane Holland (1955-2004) és unokájuk,  a 15 éves Lucy, valamint Jane anyósa is életét vesztette, míg másik két unokájuk súlyosan megsérült, de túléltek a természeti katasztrófát. 

Legidősebb gyermekük, Michael (1950-) színházi rendező és számos színház igazgatójaként tevékenykedik, két fia született: Tom színházi rendezőként követte apját, de a 32 éves öccse, Will Attenborough nagyapját követve, színészként számos színdarabban játszik, és olyan sorozatokban kapott lehetőséget, mint a Koronák harca, az Our Girl vagy A diplomata, és olyan filmekben láthattuk kisebb szerepekben, mint a Dunkirk vagy A Hunter Killer küldetés

Az Attenborough házaspár legfiatalabb gyermeke, Charlotte (1959-) kisebb szerepekben játszott csupán filmekben és sorozatokban, két gyermeke született, és végül ahogy édesanyjuk, ők is a civil életben találták meg számításaikat.

2d0e644300000578-3259126-image-a-76_1443919352617.jpgLord Attenborough a családja körében, nem sokkal a 2004-es tragédia előtt 

2008 augusztusában, 85 éves korában szívinfarktust kapott, ami után peacamakert ültettek be, de évvégén egy súlyos agyvérzésen is átesett, ami után tolószékbe kényszerült, ezután már ritkán láthatta őt a nyilvánosság, míg végül 2012-ben az idős házaspár egy általuk támogatott színész nyugdíjas otthonba költözött be, miután eladták birtokaikat és gyűjteményeik jelentős részét.

7-_52267095_hb2l7153-copy.jpgAz Attenborough házaspár az 1950-es évek óta gyűjtötte Picasso kerámiáit, amelyeket később 3,8 millió dollár (kb. 1,3 milliárd forint) értékben árvereztek el

Itt érte a halál 2014. augusztus 24-én Lord Richard Attenborought, 5 nappal 92. születésnapja előtt. Felesége két évvel később,.2016 januárjában követte őt, most már egy sírboltban nyugszanak lányukkal és unokájukkal a richmondi St. Mary Magdalene templomban. 

636528_1.jpgRichard Attenborough és Sheila Sim 69 éven át voltak házasok 

Ha egy olyan, több mint fél évszázados karrier és életút áll az ember mögött, mint szeretett Mr. Hammondunk megformálója mögött, akkor bizony elkerülhetetlen az is, hogy előbb-utóbb ő magát is más formálja meg. A kultikus, Monty Python Repülő Cirkusza c. szkeccsműsor 1972-es, harmadik évadának utolsó epizódjában visszatérő szereplő az Eric Idle által megformált Dickie Attenborough, aki éles karikatúrája volt a színésznek.

see-how-they-run-4.jpgHarris Dickinson és Pearl Chandra, mint az Attenborough házaspár 

Ennél is jelentősebb viszont a tavaly bemutatott, Ecc, pecc, ki lehetsz? c. vígjáték, amely az 1950-es évek angliai színházi világban játszódik: az Agatha Christie: Az Egérfogó c. művéből készült színdarab 100. előadása után egy filmproducer jelenik meg, hogy filmre adaptálja a színdarabot, amelynek azonban gyilkosság lesz a vége. A film pedig a szerzőnőre jellemző csavaros nyomozást mutatja be, amelybe maga Christie karaktere is belekeveredik, de fontos szereplője a filmbéli darabnak Richard Attenborough és felesége, Sheila Sim is! Előbbit a feltörekvő Harris Dickinson, utóbbit pedig Pearl Chandra játszotta, de a film főbb szereplői Sam Rockwell, Saorise Ronan és Adrien Brody. 

A színész házaspár a való életben is együtt játszott Az Egérfogó c. darabban, annak is legelső, 1952-es színpadi változatában, amely darab egy világrekord tulajdonosa is: a londoni West End-en található St. Martins színházban megszakítás nélkül játszották a darabot 1952 és 2020 között, csupán a koronavírus miatti lezárások miatt szakadt meg a sorozat, de 2022 őszén már a 28915. előadást tartották meg a darabból! 

_77150545_tv023613221.jpg

JURASSIC WORLD HAMMOND COLLECTION - DR. JOHN HAMMOND FIGURABEMUTATÓ

Azt hiszem kissé hosszúra sikerült az áttekintés Lord Attenborough életéről, de hát mikor, ha nem most alkalmas erre az idő? Ami a figurát illeti: az első két film idején, amikor is még a Kenner birtokolta a jogokat, nem készült akciófigura John Hammond karakteréről - miután a lány unokáját, Lex-et alakító Ariana Richards-ról tudni lehet, hogy ott a szülei tiltották meg a figura elkészítését, így lehetséges, hogy a brit legenda is maga döntött úgy, nem járul hozzá, hogy akciófigurát készítsenek róla. Azért ilyen életművel a háta mögött megtehette, hogy megtiltja a gyártást, de az is lehet, hogy pont az iránta érzett tiszteletből, erre sosem volt szándék a Kenner részéről.

hammond-packaging-mattel-front-and-back-jurassic-park-world-sdcc-alt.jpg
2019-ben, öt évvel a legenda halála után és a Mattel második évében a San Diego Comic Con eseményre viszont egy nagyon igényes, gyűjtői kiadás formájában végre kiadásra került a karakterről készült első akciófigura, igaz kizárólag ezen a rendezvényen vagy online lehetett azt beszerezni. 2020-ban viszont változtatás nélkül, de immáron a szélesebb körben terjesztett Legacy Collection sorozatban, Ellie Sattler-rel és két Velociraptorral közös playsetben is elérhetővé vált a figura - sajnos idehaza egyik figura sem volt hivatalosan kapható, de utóbbi szettel még ma is találkozhatunk a GyerekZsibi kínálatában.

amber_7.jpg
A 2021-ben indult, de többre hivatott Amber Collection sorozatban a park megálmodójának nagy méretű, rendkívül igényesen kidolgozott figurája még megjelenhetett, mielőtt ezt a sorozatot 2022-ben váltotta a Hammond Collection, igencsak meglepő lett volna, ha az egész új, gyűjtői játékvonal címadójáról nem készül figura.

A továbbra is rendkívül igényes, fekete dobozban polcra került kiadás esetében azért is volt jó ötlet megvárni ezt az évet, mert így a Jurassic Park 30. évfordulós logója is felkerülhetett dobozra. Érdekesség, de a dobozon a Dr. előtag szerepel John Hammond neve előtt, de sem a regényből, sem a filmekben nem derül ki, hogy valódi tudományos fokozattal bírt, vagy a későbbiekben tiszteletbeli doktorrá avatták a milliárdost.

unbox.jpg
Ahogy a korábban bemutatott Dr. Alan Grant figura esetében is, úgy a Mattel játéktervezői most is a korábbi, Amber Collection figurát vették alapul, gyakorlatilag csak azokat kellett lekicsinyíteni.

hammondgif.gif

Az arc területén hatalmas az előrelépés a korábbi figurához képest - a 2019-es is remek figura volt, a maga idejében, de ahogy a dinók is folyamatosan egyre szebbek, úgy az emberek is egyre jobban kidolgozottabbak. Abszolút felismerhetők Lord Attenborough arcvonásai, a mosolya is. A szemüveg valószínűleg a lehető legapróbb, még legyártható szárat kapta meg, de egyébként el is távolítható, igaz ekkor egy lyuk éktelenkedik a fej két oldalán. 

hat_1.jpg
Ahogy a korábban bemutatott Grant figura esetében is, ezúttal is az alap megjelenésnél több artikulációs pontot kapunk, immáron a csuklók is behajlíthatók, és mindkét karra egy-egy plusz kézfejet is kapunk. Természetesen az olyan kiegészítők, mint a gyűrűk mindkét kézen vagy az arany karóra. Ezzel kapcsolatban viszont megjegyzendő, hogy már a dobozban is furcsán állt a figura kezén, valószínűleg nem a legjobb helyre került alapból, de szerencsére forgatható az alkar és orvosolható könnyedén a dolog.

hands_1.jpg
A lábak is az új kialakítást kaptak, a karakter térdkalácsa hajlítható, ugyanakkor valami oknál fogva a lábak forgathatóságát nem csípőből, hanem külön-külön, a combon található illesztésből oldható meg, csak hogy emiatt a térd nehezebben hajlítható, mert félő, hogy az illesztésnél levállik a láb.

cane.jpg
Elmaradhatatlan kiegészítő természetesen Mr. Hammond esetében a fehér sétapálca, a borostyánba zárt szúnyoggal a tetején, e tekintetben maga a szúnyog kialakítása ugyanaz, mint a korábbi verziónál, de immáron megfelelő hosszúságú a bot ahhoz, hogy arra valóban rátámaszkodhasson a figura, és szebben is kidolgozott. Ami negatívum, hogy a korábbihoz képest viszont nem annyira sárga a borostyán, mint kellene.

bold_1.jpg
Fentebb már említettem a cserélhető kézfejeket, de még egy plusz fejet is kaptunk, immáron kalap nélkül ábrázolva a multimilliárdost, egy jóval komorabb arckifejezéssel. Kicsit körülményesen oldják meg így ismét a kalap-nem kalap kérdést, de legalább az arckifejezés is így lehet más.

icey0.jpg
Az utolsó két kiegészítő együtt értelmezhető, bár minimum furcsa választás, hiszen egy műanyagvödörnyi fagylaltot kapunk és egy fagylaltadagoló kanalat, ezeket abban a jelenetben láthattunk, amelyben Hammond Dr. Ellie Sattler-rel beszélget - miután kikapcsolták az áramot, hogy újraindítsák a rendszert, a hűtőkamra olvadásnak indult, érdekesség, de ha nem hordják ki az ott tárolt élelmiszereket és nem hagyják nyitva az ajtót, valószínűleg Lex és Tim a Velociraptorok áldozata lett volna, életmentő volt tehát az a fagylalt!

clones.jpg

Természetesen minőségbeli különbséget a Legacy figurával összevetve fedezhetünk fel, ennyit is fejlődött a Mattel az első, 2019-es kiadás óta. Habár előzetesen nem voltam benne biztos, most már erőteljesen tudom ajánlani a figurát azoknak is, akiknek már megvan valamelyik korábbi Legacy kiadás, mert Lord Richard Attenborough emlékéhez méltóbb, igazi gyűjtői darab az új kiadás.

Összességében, a figura minden porcikájaban magadan felülmúlja a korábban kiadott változatot, és gyönyörű tisztelgés is egyben a karakter és az őt megformáló Lord Richard Attenborough előtt.

fantasmania.jpg
A figura, ha kis késéssel is, de végül is elérte a hazai játékboltokat, az én példányom a Fantasmania-tól érkezett, ahol további Jurassic-figurákat is találhatunk, de egyedi igények szerint meg lehet próbálni tőlük rendelni is a kinézett, de nem forgalmazott figurákat, és ez természetesen nem csak a Jurassic-franchise vonatkozik. Így, hogy ezúttal sem kell trükközni és vesződni a külföldi megrendeléssel, remélhetőleg mind több magyar rajongó tudja a figurát a polcára tenni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4218202835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása