2019. május 11. 22:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Hatch 'N Play Tyrannosaurus rex

rexy_9.jpg

Amíg a legújabb Dino Rivals figurák nem jelennek meg hazánkban, illetve én sem tudok szert tenni egy-egy újabb darabra, egy elmaradásomat törlesztem: még tavaly sikerült beszereznem a Hatch ’N Play Dinos vonalról az alábbi figurát, amely, társaival együtt, még mindig megtalálhatóak a hazai kínálatban.

p01.jpg

A csomagolás tehát a tavalyi évben megszokott design elemekkel van felvértezve, de nagyon ötletesen úgy mutatja be a játékot, hogy a belső tartalom, azaz a kölyök Tyrannosaurus rex figura is jól látható, de sem a tojáshéjak, sem a kis figura nem mozdítható.

A csomagolástól megszabadítva (ami nem egyszerű feladat), jobban is szemügyre vehető ez a kis cukiság: bár a tojáson kívülről egy matrica is „betekintést” ad arra, hogy milyen dinoszaurusz is kelhet ki a tojásból, esetünkben a már három Jurassic-filmben szerepelt Tyrannosaurus rex azaz maga Rexy vagy ahogy újabban hívják a rajongók: Roberta. A tojáson természetesen szerepel az elmaradhatatlan Jurassic jelzés is, a filmfolyam logója.

rexy01_5.jpg

A tojás felső része kissé nagyobb, nem ok nélkül: a két felet összepréselve (természetesen a megfelelő helyen, a logó helyzete segít ebben) áll össze a tojás, majd néhány pillanat elteltével a felső tojáshéj lepattan, és „kikel” a T. rex kölyök.

rexy02_4.jpg

Mindez GIF-en:

A figura festése az összes tavaly megjelent T. rex figura designját megidézi a barna alapszínnel és még sötétebb, már-már vöröses csíkokkal és krémszínű állkapoccsal.

A Mattel figuráinál már szokott módon, a kis figura is artikulálható karokkal és lábakkal jelent meg, plusz még a farka is mozgatható, megkönnyítve, hogy a tojásba préselhessük. A kis dinoszaurusz hátán viszont egy kis görgető gomb segítségével a figura állkapcsa is kinyílik, és a kívánt pozícióba állítható.

rexy07_1.jpg

A figura ugyan nem méretarányos, csak a sorozaton belüli dinoszauruszokkal, azért Rexy rajongói számára kötelező darab, hogy együtt lehessen különböző méretű és kialakítású alteregóival:

rexys_1.jpg

A kis imádnivaló T. rex-en kívül tavaly megjelent Blue, egy Stiggymoloch és egy zöld Triceratops bébi is. Valamennyi dinoszaurusz egyedi, eltérő színű tojást kapott.

hnp_2.jpg

Az idei Dino Rivals vonalon belül a tavalyi figurák is meg-megjelentek új csomagolásban, de két új kiadás is: a T. rex kölyök ezúttal zöld színben (ami a szintén idén megjelent, Legacy sorozatos Az elveszett világot megidéző zöld T. rex-et megidéző festést kapott), valamint teljesen új fajként ezen a vonalon a Stegosaurus is megkapta a maga Hatch ’N Play figuráját, festésében az idei évi Stegosaurus sémáját idézve.

blues_3.jpg

A kölyök Blue figurájának formái egyébként visszaköszönnek a néhány (külföldi) helyen már kapható Primal Pal Blue figurához, amely jóval nagyobb méretben, hangot adó verzióban prezentálja a kölyök Velociraptort (a képen nem méretarányos a két figura).

A figurát a Játéknet webáruházból rendeltem, még tavaly ősszel, de a kínálatukban Blue kivételével a másik három figura kapható. Sajnos továbbra sincs semmi jele, hogy a februári néhány érkezőn kívül az idei vonalon megjelenő új figurák, és korábbi figurák újrafestett vagy újracsomagolt változatai hazánkban is kaphatóak lennének, ami kissé aggasztó...

jateknet_2.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5514821178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása