2021. március 06. 21:53 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Újabb Dino Escape figurák és egyebek

news11.jpg

Újabb Jurassic World: Dino Escape figurákról rántották le a leplet, amelyek között három, vadonatúj figurát is találunk! Ezeken felül pedig szó lesz az angol McDonald's eltérő Happy Meal kínálatáról és néhány korai Dominion/Világuralom termék is napvilágot látott!

A Mattel nem túlozza el az új figurák promócióját, gyakorlatilag a két Amber figura Beyond The Gates videós "bemutatása" óta hivatalosan nem publikáltak semmit, minden eddigi új figuráról a webshopokon kínálata vagy kiszivárgott termékfotók alapján tudunk. 

Így történt ez most is, amikor két, Mega Destroyer figura képe került össze, egyet már korábban láthattunk, az új Stegosaurus figurát, viszont újdonság a Carcharodontosaurus:

carc.png 

Ez a figura is egy lefogó eszközt, egy szájzárat kap Rexy-hez hasonlóan, de sokkal érdekesebb maga a dinoszaurusz, amelynek megjelenését a Jurassic World: Evolution videojátékból kölcsönözték, még a mintázatát is, a rajongók nagy elégedettségére, hiszen ez a faj nem szerepelt filmen eddig.

98a11c0e3eeaf44b6bd08dabe30d3d2b.png
Egyelőre viszont a ragadozó mérete, méretaránya a többi figurához képest nem ismert, de valószínűleg Albertosaurus méretű lesz majd.

A korábbi Attack-ról Wild Pack-re átkeresztelt alsorozatban az alábbi figurák várhatóak idén:

wildpack_1.png
A már korábban többször is kiadott fajok új figurái esetében a Mattel tervezői továbbra is kiélhetik művészi fantáziájukat, már ami a színeket illeti,  és ez igaz az alábbi két új figuránál is, bár ők filmben sem szerepeltek:

wildpack2.png 
Íme a kölyök Brachiosaurus és egy Zuniceratops! Utóbbi a Triceratops egyik őse; eléggé élénk színeket kapott, de a kölyök Brachiosaurus láthatóan a felnőtt példányról mintázott figura alapszíneit viseli magán. 

FRISSÍTÉS:

A tegnapi képek után a mai napon is lelepleződött három új figura, Grim, Rexy és egy Carnotaurus is új figurát kap:

newsounds.png

Sok rajongót meghökkentettek ezek a képek, ugyanis az állatok oldalára helyezték el az elemtartót, és így oldalt látható a csavar helye is, épp mint a rossz emlékű 2015-ös Hasbro figuráknál, bár itt csak egyetlen csavarról van szó. Szembetűnő újítás, hogy a sérülést imitáló rész ki is van vágva, a hangszóró miatt, és hogy nem mozgatható egyik figura nyaka vagy farka sem: csak a végtagok mozgathatóak illetve a háton elhelyezett gombbal csukható az állkapocs és ezzel együtt üvölt fel a dinó. 

A Carno festése egészen egyszerű, míg Grim és Rexy a legutóbb megjelent változatok festését kapta. Az egyszerűsített figurák ráadásul úgy fest, egy méretarányban készültek, pedig a Baryonyx arányaiban kisebb, mint a másik két ragadozó. A képet először Instagram-csatornáján közzétevő Collect Jurassic pedig azóta választ is kapott a kérdésre: ez a három figura nem a fő, 1:18-as méretarányú játékvonal részét képezi, hanem az egyszerűbb kivitelű, kisebb és olcsóbb alap, úgynevezett Basic játékvonalat viszi tovább. 

Sajnos egyelőre sehol a világon nem jelent még meg egyetlen, a Dino Escape vonalhoz tartozó játékfigura sem, de az új Spinosaurus egyre közeledik: már Németországban és Ausztriában is felbukkant több játékbolt kínálatában, a várakozások szerint pedig még ebben a hónapban megjelenhet hazánkban is!

mcks.jpg

A McDonald's Happy Meal kínálatában nagy népszerűségnek örvendett a Krétakori táborhoz kapcsolódó kis figurák, amelyek keresettek a mai napig világszerte, főleg, hogy országonként eltérő volt a kínálat is, volt ahol csak 4, 8 vagy 10 figura jelent meg. Hazánk volt az első, ahol mind a 12-féle figura kapható volt!

Az Egyesült Királyságban a 2. évad utózöngéjeként csak most kezdték el árusítani a sorozathoz kapcsolódó Happy Meal menüket, de nagyon eltérő kínálattal: játékfigurák helyett egy borítékból kihajtogatható, pop up stílusú dinoszauruszt kaphatnak angol fontjukért a rajongók!

Hogy hova lettek a műanyag figurák? A szigetországban tavaly két kislány (és a mögöttük álló környezetvédő lobbi) petíciója elérte, hogy a McDonald's kitiltsa a műanyag játékokat a kínálatukból, amely rendelkezés január 1-étől érvényes, így ezzel az új termékcsaláddal váltják le a műanyagból készült figurákat.

mcd02.png
Mint az alábbi képen is látható, 12-féle dinoszaurusz jelenik meg ilyen formában, ugyanazok, mint a műanyag figurák, viszont a sorrend érdekes, hiszen először a Baryonyx-Brachiosaurus páros jelent meg, de van, ahol már Rexy is kapható...

Az, hogy ezek az egyébként eléggé szépre sikeredett kiadások más országokban is elérhetőek lesznek, még a jövő zenéje.

Az újdonságok mellett azért a könyvkínálatba náluk kapható az eddig csak az Egyesült Államokban megjelent négy kis könyv is:

books_1.jpg

Mexikóban és Brazíliában bukkantak fel a Mattel új termékcsaládjának figurái: a dinók a Micro Collection sorozat részeként egészen apró változatban is megjelentek:

A kis apróságok erősen emlékeztetnek a Kenner-féle apró, fémből készült figurákra. 

A Jurassic World: Világuralom (Dominion) premierjére normális esetben valamivel több, mint három hónap került volna sor, viszont az egy éves halasztás miatt még 15 hónapot kell várnunk. A korai, őszi döntést az is indokolhatta, hogy a Universal partnerei még idejében leállíthassák a harmadik Jurassic World-höz kapcsolódó merchandise termékek gyártását. Az már a Bukott birodalom esetében is szembetűnő volt, hogy sok terméken csak a Jurassic World logó és elnevezés szerepelt, az alcím nem, ezáltal bármelyik filmhez társítható volt az adott árucikk. Tőlünk meglepő módon, keletebbre, Oroszországban bukkant fel a Kinder legújabb figurasora, a mely feltehetően már a harmadik Jurassic World-höz köthető:

kinders.jpg

A gyártó nem újrahasznosította a 2018-as figurát, hanem új változatok készült, a talapzatoknak szánt tojáshéj darabokkal együtt. Azért is jelenhettek meg ezek a figurák, mert új faj nem található köztük, de a kísérő lapon látható egy új számítógépes renderfelvétel Blue-ról és az új, havas környezet is megjelenik rajta, és mint tudjuk, a Világuralom forgatása Kanadában havas körülmények között kezdődött egy évvel ezelőtt. Valószínűleg a Ferrero-nál nem hívták vissza az összes terméket, hiszen így is semleges a csomagolás, új faj sem azokon, sem a figurák között nem található, így nem változtattak az eredeti terveken sem. 

kinder2.png
FRISSÍTÉS: Azóta még több Jurassic World-ös Kinder Joy látott napvilágot Oroszországban, és úgy tűnik, nem csak 8 dinoszaurusz, de 8 egyéb mütyür (kulcstartó, óralapvédő stb.) is kapható lesz a franchise-hoz kapcsolódóan!

A termék ugyan már szerepel a legújabb, hazai Tesco újságokban is, az ország számos pontjáról jelentették rajongók, hogy még nem találkoztak ezekkel a tojásokkal. 

A következő bejegyzés erősen SPOILER-es, egy lehetségesen a Jurassic World: Világuralomban bemutatkozó dinoszauruszról lesz szó, egy random kép után folytatom, amely a film tavalyi forgatásán készült: a három színész a Lord Richard Attenborough-ról elnevezett stúdiócsarnok előtt pózolt a kamerának:

pinewood.jpeg

Ugyan korán elhalasztották a film premierjét, a képeken szereplő felirat szerint egy lengyel bolt kínálatában kikerült egy, a kisiskolásoknak szánt termékcsalád fotói, amely a harmadik-hatodik részhez kapcsolódik, és amelyen egyetlen dinoszaurusz kap hangsúlyos szerepet, igaz még csak csontváz formájában:

Íme, a Jurassic-filmek lehetséges új szuperragadozójának, a Giganotosaurus-sznak az első, hivatalos felbukkanása a Jurassic-világban. Korábban épp Sam Neill kotyogta el egy ausztrál tévéműsorban a faj felbukkanását, de bennfentesek már tavaly is emlegették a dinoszaurusz nevét, ráadásul a Mattel is már felvette a kínálatába korábban a figurájának a nevét.  Amilyen időket élünk, előbb fogjuk viszontlátni valamilyen terméken a teljes dinoszauruszt, mint filmen...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6316452256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2021.03.14. 19:57:24

Az a Charcharodontosaurus figura nem igazán hasonlít a színén kívül a videójáték változatra.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.03.14. 23:37:21

@Anak: Szerintem azért igen, de tény, a két képen nem azonos a testtartás, majd ha megjelent, vagy több képet közölnek róla, jobban képben leszünk :)

KyloRen22 2021.05.23. 09:13:28

Ha lesz nálunk is valami mekis, akkor jelezd! Le kell rá csapni!

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.05.24. 17:57:12

@KyloRen22: Mindenképpen, de nem számítanék ezekre a borítékos pop-up kiadásokra, mivel ezeket az Angliában betiltott műanyag játékok alternatívájaként találták ki.
süti beállítások módosítása